محمدرضا لعلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ یکی از پیشرفته‌ترین شیوه‌های سرشماری در جهان و نخستین دوره در نوع خود در تاریخ آمارگیری کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از سیستم الکترونیک و همچنین خود اظهاری اینترنتی این مرحله از سرشماری را به عنوان نقطه عطفی در سرشماری نفوس و مسکن کشور ثبت کرد.

قائم مقام اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان اصفهان بیان کرد: این مرحله از سرشماری در مقایسه با سرشماری میان دوره‌ای در سال ۹۰ از مزیت‌هایی برخوردار بود که از جمله آن‌ها می‌توان به حذف کاغذ و کاهش تعداد آمارگیریان و درعین حال افزایش ضریب اطمینان و کاهش چشمگیری میزان خطا اشاره کرد.

لعلی گفت: نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ نهایتاً تا یک ماه و نیم آینده منتشر می‌شود، این در حالی است که این زمان در سرشماری سال ۹۰ یک سال و نیم بود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر نمی توان آمار دقیقی از جمعیت استان و شهرستان ارائه کرد زیرا باید داده های آماری جمع بندی و نهایی شود، اما آنچه مسلم است این است که در شهرستانهایی همانند شهرضا افزایش با افزایش جمعیت مواجه هستیم.

قائم مقام اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان اصفهان اضافه کرد: در مرحله اول سرشماری که به صورت اینترنتی انجام شده میزان مشارکت مردم در استان ۴۰ درصد و میزان مشارکت مردم شهرضا بالاتر از این میانگین یعنی ۴۳درصدد بود، این در حالی است که میزان مورد انتظار مشارکت در تمام استان تنها ۳۵ درصد بود.

لعلی اظهار کرد: تعداد خانوار در شهرستان شهرضا از ۴۴۶۱۶ خانوار در سال ۹۰ به حدود ۵۰ هزار و تعداد جمعیت نیز از ۱۴۹۵۵۵ نفر به بیش از ۱۵۵ هزارنفر افزایش یافته است، هرچند باز هم باید منتظر جمع بندی داده های آماری باشیم.

وی گفت: حدود ۵.۶ (۵ و ۶ دهم درصد) از مردم شهرضا فاقد کد ملی بودند که این تعداد بیشتر در بین سالمندان مشاهده می‌شد و ۱۳ درصد از جمعیت هم فاقد کد پستی مشخص بودند این در حالی است که عدم تکمیل بانک اطلاعاتی شهروندی در زمینه کد ملی و کد پستی مانع اجرای کامل سرشماری الکترونیکی است و باید برای دوره‌های بعدی تکمیل شود.

قائم مقام اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان اصفهان اظهار کرد: در استان اصفهان بیش از ۱۵۰۰ روستا وجود دارد که موارد نقص در اعلام جمعیت و آمارگیری آن ها با استفاده از اطلاعات بانک های اطلاعاتی نظیر سرشماری کشاورزی برطرف می‌شود.

لعلی اضافه کرد: برخی از افراد به انگیزه های مختلف، در برخی از شهرستانها نظیر شهرضا که میزان مهاجرپذیری آن ها بیشتر است اقدام به ثبت نام اطلاعات آماری خود در شهرستان هایی غیر از شهرستان محل سکونت خود کرده اند که این مسئله نیز با استفاده از داده های آماری بانک های اطلاعاتی نظیر سامانه هدفمندی یارانه ها، برطرف و محل سکونت قطعی افراد مشخص خواهد شد.

وی بیان کرد: در سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ در استان اصفهان تعداد ۱۴۴۳ مأمور سرشماری فعالیت می‌کردند که هر یک از آنها وظیفه مراجعه به ۱۲۰۰ خانوار را برعهده داشتند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.