شماره روزنامه ۶۰۳۲
|

  • پاسخ مدیریت‌شده ایران به قطعنامه آژانس

    دنیای اقتصاد: یک هفته پس از تصویب قطعنامه‌‌‌ای که شورای حکام آژانس در انتقاد از عدم‌همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رساند، دیده‌بان هسته‌‌‌ای سازمان ملل روز پنج‌شنبه ادعا کرد: ایران در حال گسترش بیشتر ظرفیت‌‌‌های هسته‌‌‌ای خود است. در گزارش محرمانه آژانس اتمی که روز پنج‌‌‌شنبه به کشورهای عضو ارسال شده آمده است: «در تاریخ ۹ و ۱۰ ژوئن، ایران از قصد خود مبنی بر نصب هشت آبشار سانتریفیوژ IR-۶ طی سه تا چهار هفته آتی در نیروگاه غنی‌‌‌سازی سوخت فردو خبر داد.»
  • فرجام فرمان دولتی خودرو

    دنیای اقتصاد: دولت سیزدهم در حالی به پایان عمر خود نزدیک می‌شود که طبق فرمان هشت‌ماده‌ای ابراهیم رئیسی رئیس فقید دولت سیزدهم قرار بود اصلاحاتی اساسی در بخش خودرو شکل بگیرد، اما مرور اتفاقات رخ‌داده نشان می‌دهد این فرمان به طور کامل اجرا نشد و در برخی بخش‌های اصلی به‌نوعی ناکام ماند. اسفند ۱۴۰۰ بود که ابراهیم رئیسی در جریان بازدید از ایران‌خودرو فرمانی هشت‌ماده‌ای در راستای انجام اصلاحات خودرویی صادر کرد. «رشد ۵۰‌درصدی تولید (در کنار افزایش گارانتی خودروها)»، «استفاده از ظرفیت‌های صنایع دفاعی و فضایی و شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید خودروهای برقی، متصل و خودران»، «تکمیل و عرضه خودروهای ناقص»، «آزادسازی واردات خودرو»، «حذف تدریجی قرعه‌کشی خودرو»، «توقف واگذاری رانتی خودرو به دستگاه‌های دولتی»، «نوسازی سالی ۲۰هزار خودروی فرسوده تجاری» و «واگذاری مدیریت دولتی خودروسازان به بخش خصوصی» محورهای این فرمان هشت‌ماده‌ای را تشکل می‌دهند.
  • آتش‌بس دوباره به بن بست خورد

    دنیای اقتصاد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پاسخ حماس به آخرین پیشنهاد صلح برای غزه را منفی خواند. حماس اصرار داشت که با آن مثبت برخورد می‌کند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، آنتونی جی.بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در قطر صحبت می‌کرد، گفت که حماس خواستار تغییراتی در طرح آتش‌بس شده است که برخی از آنها «کاربردی» و برخی غیرقابل اجرا هستند. یکی از مقامات حماس به یک شبکه تلویزیونی عربی گفت که این گروه هیچ ایده جدیدی را مطرح نکرده است و بلینکن همه چیز را از دریچه اسرائیل می‌بیند و «عبری صحبت می‌کند.»
  • شانس پیشاانتخاباتی اتر

    دنیای اقتصاد: از سال۲۰۰۹ و عرضه بیت‌کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال بازار، این دارایی‌های بلاک‌چینی در یک مبارزه با قانون‌گذاران و دولت‌ها در سراسر جهان قرار گرفتند. به‌عنوان یک دارایی مالی جدید که امکان کنترل و نظارت بر آنها وجود ندارد، اکثر کشور‌های جهان دید مثبتی نسبت به این ارز‌های نوین نداشتند و در نتیجه به مخالفت با این بازار مالی پرداختند. تلاشی که چندان اثربخش نبود و ارز‌های دیجیتال طی ۱۵سال گذشته موفق شده‌اند به یکی از محبوب‌ترین فناوری‌های نوین و بازار‌های مالی در سراسر جهان تبدیل شوند. این افزایش محبوبیت در دیدگاه و استراتژی قانون‌گذاران نیز تغییراتی را به همراه داشته است و درحالی‌که در سال‌های ابتدایی بسیاری از کشور‌ها در تلاش برای ممنوعیت کامل این دارایی‌های بلاک‌چینی بودند، هم‌اکنون هدف اصلی به افزایش قانون‌گذاری و نظارت بر این بازار مالی تغییر کرده است.
  • سامانه‌ای که مانع تجارت است

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: شاید در هیچ کشوری به اندازه کشور ما قوانین و دستورالعمل‌های فاقد کارآیی وجود نداشته باشد؛ در واقع بسیاری از قوانین نه تنها گرهی از مشکلات باز نمی‌کنند، بلکه خود تبدیل به سرعت‌گیر توسعه می‌شوند؛ حالا این روزها قصه سامانه جامع تجارت و مشکلات عجیب و غریب آن نقل محافل شده و تمامی صنایع را درگیر کرده است؛ از یکسو صنعتگران به کرات اعلام کرده‌اند که این سامانه در اغلب ساعات دچار اختلال است و هیچ کس پاسخگوی مشکلات این سامانه نیست و از سوی دیگر قوانینی که از طریق سامانه به اطلاع کاربران می‌رسند، در برخی مواقع آنقدر ضعیف و غیر‌قابل کارشناسی هستند که بین ابلاغ و ملغی شدنشان فقط ۲۴ ساعت فاصله است که از جمله این موارد می‌توان به دستورالعمل یک‌شبه ممنوعیت ثبت‌سفارش به بازرگانان تا اطلاع ثانوی اشاره کرد؛ اتفاقی که به خاطر ایجاد جو روانی ظرف ۲۴ ساعت قیمت کالاها و تجهیزات را برای تولیدکنندگان تا ۲۰‌درصد افزایش داد.
  • چرخش فرمان فیلم‌سازی

    دنیای اقتصاد: در‌حالی‌که بازار سینمای ایران مالامال از فروش کمدی‌هاست و به نظر می‌رسید همه سرمایه‌گذاری‌ها قرار است خرج کمدی‌سازها شود، اما انتشار فهرست پروانه‌های ساخت نشان داد که گویا سال آینده، شمار قابل‌توجهی از فیلم‌های غیرکمدی و رازآلود و کنجکاوی‌برانگیز قرار است ساخته و آماده نمایش شوند.
  • ترمیم شکاف دلار آزاد و مبادله‌ای

    دنیای اقتصاد-ميکائيل زين‌الدين: به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی در حال تلاش برای نزدیک کردن نرخ‌های رسمی و غیررسمی به یکدیگر است. در حالی که دلار بازار آزاد پس از اتمام روز‌های نوسانی انتهای فروردین با سقوط به کریدور ۵۷ تا ۶۰ هزار تومانی، بازه نوسان خود در این محدوده را کوچک و کوچک‌تر می‌کند، نرخ دلار رسمی در روندی آهسته و پیوسته درحال رشد است.
  • رکود مسکن ادامه می‏‏‌یابد؟

    دنیای اقتصاد: تاثیر نرخ ارز بر قیمت مسکن همواره یکی از موضوعات مورد توجه کارشناسان و فعالان اقتصادی بوده‏‏‌ است. بر اساس منطق اقتصادی از آنجا که سهم اندکی از مواد اولیه موردنیاز برای ساخت مسکن از خارج از کشور تامین می‌شود، تاثیر نرخ ارز بر قیمت مسکن باید محدود باشد اما به نظر می‌رسد که با شدت گرفتن تحریم‏‏‌ها پس از سال ۹۰ انتظارات تورمی فعالان اقتصادی تحت‌تاثیر جهش‏‏‌های نرخ ارز قرار گرفته و مردم نرخ ارز را به عنوان شاخصی برای تورم‏‏‌های آتی لحاظ می‌کنند. به این صورت افزایش‏‏‌های شدید در نرخ ارز با اختلاف زمانی کمی به بازار مسکن سرایت پیدا کرده و سطح قیمت‌ها را افزایش داده است. این در حالی است تا پیش از تشدید تحریم‏‏‌ها در سال ۹۰ این دو بازار کاملا بی‏‏‌ارتباط با هم بوده و تحت‌تاثیر متغیرهای دیگری قرار داشته‏‏‌اند که رفتار هر یک از آنها را به صورت جداگانه تعیین کرده است.
  • جای خالی سیاست خارجی در انتخابات

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: با گذشت ۱۲۰ ساعت از تایید صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری ایران و آغاز تبلیغات انتخاباتی، سیاست خارجی را می‌توان غایب بزرگ این کارزار به حساب آورد. عرصه‌ای که امروزه مسائل و معضلات قابل‌توجهی را پیش روی تصمیم‌گیرندگان قرار داده و بازتاب‌های قابل‌توجهی در عرصه سیاست داخلی و در سفره مردم از خود بروز داده، بدون آنکه ایده، طرح و نقشه راه روشن و منسجمی برای آن از سوی نامزدها مطرح شود.
  • تنش‌های فزاینده در مرز لبنان

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی یکی از فرماندهانش را در حمله‌ای در جنوب لبنان به شهادت رساند و همین امر نگرانی‌ها درباره تشدید درگیری‌ها را افزایش داده است. در پاسخ، حزب‌الله روز چهارشنبه (دیروز) یکی از سنگین‌ترین حملات راکتی خود را به سمت اسرائیل انجام داد و پایگاه‌های نظامی و کارخانه‌های اسلحه‌سازی اسرائیل را هدف قرار داد.
  • رقابت بورس تگزاس با نیویورک

    دنیای اقتصاد-محدثه علیزاده: به گفته وال‏‏‌استریت ژورنال، بورس تگزاس رقیبی چالشی برای بورس نیویورک محسوب می‌شود. این بورس در صورت موفقیت، نه‌تنها تهدیدی جدی برای بورس نیویورک و نزدک به شمار می‌رود، بلکه با جذب فعالان وال‏‏‌استریت، عایدی مالیاتی ایالت نیویورک را نیز به خطر می‏‏‌اندازد. به‌نظر می‌رسد تصور غلط هیات‌مدیره بورس نیویورک از انحصار دائم این بازار در آمریکا و تلاش آنها برای تحمیل سیاست‏‏‌های چپ‌گرایانه خود به شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران، نارضایتی‏‏‌های بسیاری به وجود آورده است که زمینه‏‏‌ساز اصلی به وجود آمدن رقیبی بورسی در تگزاس محسوب می‌شود.
  • آگروولتایک؛ دوبار برداشت از خورشید

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: در جست‌وجوی راه‌‌‌حل‌‌‌های پایدار برای تامین غذا و انرژی جمعیت در حال رشد جهان، مفهومی انقلابی در حال شکل‌گیری است. این روش نوآورانه ترکیب تولید برق خورشیدی با کشاورزی در یک زمین مشترک است و هم‌‌‌افزایی امیدوارکننده‌‌‌ای بین سیستم‌های غذایی و انرژی ارائه می‌دهد. با افزایش فشارهای بین‌المللی در مورد تغییرات اقلیمی و کاهش منابع زمینی، آگروولتایک می‌تواند به‌عنوان یک راهبرد جذاب برای بهینه‌سازی استفاده از زمین و مواجهه با چالش‌های مهم زیست‌محیطی، مدنظر قرار گیرد.
  • مثلث موانع گردشگری

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: انتخابات ریاست جمهوری موضوعات مربوط به تورم، تحریم‌‌‌ها، بحران‌های مربوط به مسکن و حتی به‌تازگی صنعت غذا و کشاورزی را به‌‌‌عنوان بزرگ‌ترین مشکلات و معضلات کشور به‌‌‌منظور توجه کاندیداهای ریاست جمهوری جهت گنجاندن این مسائل در برنامه‌‌‌های انتخاباتی و سیاست‌‌‌های استراتژیک آینده خود بر سر زبان‌‌‌ها انداخته است. مانند همه ادوار گذشته کاهش تورم، افزایش رشد اقتصادی، کاهش مشکلات تامین مسکن در مبحث خرید و اجاره، کاهش فاصله دهک‌‌‌های درآمدی، توزیع عادلانه فرصت‌‌‌ها، ایجاد اشتغال و توجه به صنایع مولد و نوآوری وعده‌‌‌هایی هستند که کاندیداها به‌‌‌عنوان برنامه‌‌‌های استراتژیک خود برای آینده اقتصادی و سیاسی کشور مطرح می‌کنند.
  • جنون سیاسی مکرون

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهوری فرانسه، رای‌دهندگان را به چالش کشیده است تا صداقت حمایت خود از راست افراطی در انتخابات اروپا را بیازمایند. این سوال مطرح است که آیا آنها برای تخلیه عصبانیت خود به راست افراطی‌ها رای داده‌اند یا اینکه واقعا به راست چرخیده‌اند؟ به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در ظاهر، برگزاری انتخابات در موضع ضعف بزرگ، منطق چندانی ندارد؛ اما این همان کاری است که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در فرانسه به‌دلیل تحقیر شدن توسط جناح راست افراطی قصد انجامش را دارد.
  • هوش مصنوعی؛ پل‏‏‌ نوین توسعه

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: در دنیای امروز، نوآوری فناورانه به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی شناخته می‌شود؛ اما توزیع این نوآوری‏‏‌ها به‌شدت نامتوازن است، به طوری که بخش عمده‏‏‌ای از آن در مراکز شهری پیشرفته و ثروتمند متمرکز شده است. این نوع تمرکز جغرافیایی، شکاف عمیقی بین مناطق توسعه‏‏‌یافته و کمتر توسعه‏‏‌یافته ایجاد کرده است. پژوهش جدیدی که توسط آندرس رودریگز-پوز و ژوئینگ یو انجام شده است، نشان می‌دهد که چین با استفاده از هوش مصنوعی (AI) و روباتیک، در حال یافتن راهی نوآورانه برای پر کردن این شکاف است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر