شماره روزنامه ۶۰۱۴
|

  • سنگ بزرگ انیمیشن‌سازی در ایران

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر: نزدیک به یک دهه است که ساخت انیمیشن در ایران رونق گرفته. آمارها نشان می‎دهد که اکران انیمیشن‌ها موفق بوده و با استقبال بالای سینماروهای ایرانی مواجه شده است. برای مثال انیمیشن «بچه زرنگ» که سال گذشته اکران شد، با ثبت یک رکورد فوق العاده در فروش انیمیشن به فروش ۶۲میلیارد تومانی رسید و در رده نهم پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران جا گرفت. «پسر دلفینی» و «لوپتو» هم دیگر انیمیشن‌هایی هستند که در دو سال اخیر اکران شده و توانسته‌اند بیشتر از ۲۰میلیارد تومان فروش داشته باشند. نخستین انیمیشن سینمایی و پرمخاطب ایرانی پس از انقلاب «تهران ۱۵۰۰» بود که در سال ۱۳۹۲توانست با فروش ۱.۶میلیارد تومانی همگان را شگفت‌زده کند. نکته جالب اینکه اگر تعداد بلیت‌های فروخته‌شده را در نظر بگیریم، این انیمیشن همچنان پرمخاطب‌ترین انیمیشن ایرانی است.
  • درگذشت استاد بزرگ کاشی‌کاری در ۹۴سالگی

    دنیای اقتصاد: استاد مرتضی کاشی‌تراش اصفهانی، یکی از آخرین بازمانده‌های هنر سنتی کاشی‌کاری ایران و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت، در ۹۴سالگی چشم از جهان فروبست. مرتضی کاشی‌تراش اصفهانی سال ۱۳۰۹ به دنیا آمد. «مسجدِ سید» نخستین بنای شاخصی است که مرتضی کاشی‌تراش در دوره شاگردی به کسب مهارت در آن پرداخت.
  • نمایش «جاده» فلینی در سینماتک خانه سینما

    دنیای اقتصاد: پنجمین برنامه‌ سینماتک خانه سینما چهارشنبه دوم خرداد به نمایش و نقد و بررسی فیلم «جاده» ساخته‌ فدریکو فلینی اختصاص دارد. فیلم درباره سفر و ماجرای دو شخصیت اصلی آن است: معرکه‌گیر قوی و خشن با بازی آنتونی کویین و دختر جوان نیمه‌خلی با بازی جولیتا ماسینا است که مرد او را از مادرش خریده و با خود می‌برد تا دنیا را ببیند. فیلم برنده جایزه بهترین فیلم غیر‌انگلیسی‌زبان اسکار در سال ۱۹۵۶ شد و در جایگاه چهارم بهترین فیلم‌های انستیتوی فیلم بریتانیا در نظرسنجی از کارگردانان در سال ۱۹۹۲ قرار گرفت. فیلم «جاده» ساعت ۱۶:۳۰ در سالن زنده‌یاد سیف‌الله داد خانه سینما به نمایش درمی‌آید و پس از نمایش فیلم، جلسه نقد و بررسی با حضور هوشنگ گلمکانی و مازیار فکری‌ارشاد برگزار می‌شود.
  • برپایی مراسم یادبود زهرا خوشکام

    دنیای اقتصاد: مراسم ترحیم زنده‌یاد بانو زهرا خوشکام امروز دوشنبه از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰ در مسجد جامع الرسول(ص) واقع در سعادت‌آباد میدان کاج برگزار می‌شود. زهرا خوشکام، بازیگر قدیمی سینما و همسر علی حاتمی، جمعه ۲۸اردیبهشت‌ماه در ۷۷سالگی درگذشت و شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه در قطعه هنرمندان تدفین شد. این هنرمند متولد سال ۱۳۲۶، بیشتر فعالیت‌هایش در دهه ۵۰خورشیدی بود ‌و در سال‌های اخیر در فیلم‌هایی همچون شعله‌ور، طلاخون، در دنیای تو ساعت چند است و سیمای زنی در دوردست بازی کرده بود. او در سریال‌های «هزاردستان» و «سلطان صاحبقران» به کارگردانی همسرش علی حاتمی نیز به ایفای نقش پرداخته بود.
  • مینی‌سریال «در انتهای شب» در شبکه نمایش خانگی

    دنیای اقتصاد: قسمت اول مینی‌سریال «در انتهای شب» تازه‌ترین محصول اختصاصی فیلم‌نت، به کارگردانی آیدا پناهنده و تهیه‌کنندگی محمد یمینی از ساعت ۸صبح پنج‌شنبه سوم خرداد از این پلتفرم منتشر می‌شود. مجموعه «در انتهای شب» زندگی زوجی را روایت می کند که در اوج خوشبختی دچار چالش می‌شوند و برای نجات از این چالش راه‌هایی را انتخاب می‌کنند که به شدت آنها را آزار می‌دهد. پارسا پیروزفر و هدی زین‌العابدین زوج اصلی این مینی‌سریال ۹قسمتی را تشکیل می‌دهند. آیدا پناهنده و ارسلان امیری نگارش فیلم‌نامه «در انتهای شب» را بر عهده داشته‌اند.
  • نمایشگاه عکس «موزه محله عودلاجان»

    دنیای اقتصاد: خانه صنایع دستی نیاک به منظور شناسایی محله موزه عودلاجان به عنوان یکی از محله‌های تاریخی تهران، مسابقه‌ عکاسی با عنوان موزه محله عودلاجان را برگزار می‌کند. هدف از برگزاری این مسابقه، آشنایی علاقه‌مندان با ویژگی‌های تاریخی و ارزش‌های فرهنگی یکی از محلات ارزشمند تهران است و برگزار‌کنندگان امیدوارند این آشنایی به توسعه و احیای محله با رویکرد حفاظتی و افزایش پویایی در قلب تاریخی پایتخت ایران منجر شود. موضوع مسابقه و نمایشگاه عکس «محله موزه عودلاجان»، کلان‌محله عودلاجان است که در محدوده‌ خیابان امیرکبیر از شمال، خیابان ری از شرق، خیابان ۱۵ خرداد از جنوب و خیابان ناصرخسرو از غرب قرار دارد. عکس‌هایی که معماری معرف این محله را در محدوده مذکور به تصویر می‌کشند، مورد پذیرش دبیرخانه خواهند بود. همچنین نمایشگاه عکس‌های نفیس و ارزشمند محله، با همکاری خانه صنایع دستی نیاک و با انتخاب البرز ملک‌پور، برگزار می‌شود و این مجموعه به صورت نمایشگاهی در گالری خانه صنایع دستی نیاک به نمایش درخواهد آمد.
  • استقبال از فیلم سلنا گومز در کن

    دنیای اقتصاد: درام موزیکال اسپانیایی‌زبان «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار با بازی سلنا گومز پس از نمایش در جشنواره کن با استقبال مخاطبان و تشویق ایستاده ۹دقیقه‌ای همراه شد. در این فیلم زوئی سالدانا در نقش وکیلی به نام ریتا بازی می‌کند که بیشتر تمایل دارد به جنایتکاران کمک کند تا عدالت. یک رهبر مخوف کارتل مواد مخدر به نام مانیتاس با بازی کارل سوفیا گاسکون او را به خدمت می‌گیرد تا به طور مخفیانه عمل تغییر جنسیت را انجام دهد تا به زنی تبدیل شود که همیشه می‌خواست. سلنا گومز نیز در این فیلم در نقش همسر بی‌خبر شخصیت مانیتاس بازی می‌کند. ژاک اودیار به طور منظم در جشنواره فیلم کن حضور دارد و در سال ۲۰۱۵ برای فیلم «دیپان» برنده نخل طلایی بهترین فیلم شد. اولین فیلم او در سال ۱۹۹۴ با عنوان «ببیند که چطور فرو می‌افتند» در بخش هفته منتقدان جشنواره کن انتخاب شد و برنده سه جایزه سزار، از جمله بهترین اثر اول شد. امیلیا پرز در کنار فیلم «کارآموز» ساخته علی عباسی درباره دونالد ترامپ و «آخرین دختر نمایشگر» با بازی پاملا اندرسون از پرهیاهوترین فیلم‌ها در جشنواره کن هستند که مشتریان بین‌المللی زیادی دارند. هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن تا ۵ خردادماه در جنوب فرانسه ادامه دارد.
  • واکاوی صنعت لجستیک در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «نوآوری ‌در صنعت ‌لجستیک ‌ایران» مجموعه گفت‌وگوهایی با کارآفرینان و نوآوران حوزه لجستیک منتشر شد. در این کتاب چند گزارش تحلیلی از گذشته و آینده این صنعت منتشر شده و بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوآور و دیگر کسب‌وکارهای لجستیکی، با تکیه بر تجربه‌های واقعی کسب‌وکاری، از موانع و مسیرهای این صنعت گفته‌اند. این افراد اعتقاد دارند ظرفیت‌های صنعت لجستیک ایران بسیار بیشتر از داشته‌های فعلی است و یکی از مسیرهای شکوفایی آن تزریق جسورانه‌تر نوآوری است. شاید چکیده تک‌خطی این کتاب این باشد که تغییر بزرگ لجستیک آن ‌هم در سطح ملی در راه است و اکوسیستمی که با کلیدواژه نوآوری در حاشیه این صنعت شکل گرفته، موتور محرکه این تغییر خواهد بود. این کتاب به کوشش رضا جمیلی و با قیمت ۴۰۰هزار تومان توسط انتشارات راه پرداخت منتشر شده است.
  • کارزار نیم‌همتی کتاب

    دنیای اقتصاد: سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پایان یافت؛ با تبلیغاتی گسترده بر در و دیوار شهر، در تلویزیون و شبکه‌‌های اجتماعی، اما با کاهش قابل‌توجه استقبال. آمارها نشان می‌دهد که ناشران و فروشگاه‌داران در نمایشگاه امسال هر روز به طور میانگین ۵۰میلیارد تومان کتاب فروخته‌اند؛ یعنی در ۱۰ روز تقریبا نیم همت. در نگاه اول ممکن است رقم ۵۰۰میلیارد تومان، بزرگ و قابل‌توجه به نظر بیاید اما قصه کمی متفاوت است.
  • هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا

    دنیای اقتصاد: فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان برجسته و برنده اسکار که برای نمایش جدیدترین فیلمش با عنوان «مگالوپولیس» در جشنواره کن به سرمی‌برد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در این رویداد گفت: «آنچه در آمریکا، در جمهوری ما، در دموکراسی ما اتفاق می‌افتد، دقیقا همان‌گونه پیش می‌رود که روم جمهوری خود را هزاران سال پیش از دست داد. سیاست‌های آمریکا، ما را به جایی رسانده است که ممکن است جمهوری خود را از دست بدهیم.»
  • موسیقی در اولویت نیست

    علی حسین‌زاده، خواننده و آهنگساز، درباره وضعیت موسیقی در ایران گفت: وضعیت موسیقی کشور درحال‌حاضر از جهاتی خوب و از جهاتی دیگر مطلوب نیست اما امکان پیشرفت وجود دارد. این فعال عرصه موسیقی گفت: جریان و روند نسبت به سال‌های پیش و به‌خصوص دوران کرونا خیلی بهبود پیدا کرده ولی شرایط ایده‌آل نیست و همچنان درگیر مشکلاتی هستیم که برطرف شدن آنها قطعا به روند پیشرفت موسیقی در کشور کمک می‌کند. این آهنگساز در گفت‌وگو با ایرنا افزود: متاسفانه یکی از معضلات اساسی عدم اختصاص بودجه مناسب برای رشد و ارتقای موسیقی و شکوفایی استعدادهاست.شاید در این شرایط اقتصادی موسیقی اولویت کشور نباشد، ولی در شرایط طبیعی و با توجه به اینکه موسیقی اثر مستقیم بر ذهن و روان هر فرد دارد و خوراک روحی جامعه را تامین می‌کند، توجه به آن به‌شدت ضروری است. این آهنگساز گفت: این موارد نیازمند پشتیبانی مالی از سوی دولت است که عدم این حمایت فضا را برای هنرمندان تنگ می‌کند و به مرور زمان باعث ایجاد فضایی نامناسب و برتری پول بر استعداد و میدان‌داری افراد فاقد صلاحیت و اعتبار هنری خواهد شد.
  • نمایش فیلم تئاتر «همیلتون» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: دوازدهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص در خانه هنرمندان، چهارشنبه ۲ خرداد به نمایش فیلم‌تئاتر «همیلتون» به کارگردانی توماس کیل و نویسندگی و تهیه‌کنندگی لین-منوئل میرندا اختصاص دارد. پس از نمایش این فیلم‌تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری و آران قادرپور برگزار می‌شود. داوید دیگز، رنی الیس گولدزبری، جاناتان گروف، کریستوفر جکسون، جزمین سیفس جونز، لین-منوئل میرندا، لزلی اودوم جونیور، اوک اونائودووان، آنتونی راموس و فیلیپا سو بازیگرانی هستند که در این فیلم‌تئاتر که به مدت ۱۶۰ دقیقه ساخته شده، به ایفای نقش پرداختند. «همیلتون» نام فیلم موزیکال برگرفته از نمایش برادوی با همین نام و ساخته شرکت دیزنی پلاس است. این نمایش بر اساس کتاب زندگی‌نامه الکساندر همیلتون از پدران بنیان‌گذار ایالات متحده آمریکا ساخته شده‌ و به شرح زندگی او می‌پردازد. فیلم با دوئل بر-همیلتون و مرگ الکساندر همیلتون به پایان می‌رسد. علاقه‌مندان به دیدن فیلم‌تئاتر «همیلتون» که محصول سال ۲۰۲۰ آمریکاست، می‌توانند ساعت ۱۷ به سینماتک خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
  • زهرا خوشکام به خاک سپرده شد

    دنیای اقتصاد: پیکر زهرا خوشکام بازیگر سینما در جوار مزار همسرش علی حاتمی آرام گرفت. این بازیگر روز جمعه در ۷۷سالگی درگذشت. پیکر این بازیگر قدیمی سینما با حضور لیلا حاتمی و علی مصفا به خاک سپرده شد. احترام برومند، حامد بهداد، حمید نعمت‌الله، حبیب رضایی، بهناز جعفری، سعید خانی، جواد طوسی، هوشنگ گلمکانی و جمعی از مردم سینمادوست از جمله حاضران در خاکسپاری این هنرمند قدیمی بودند.
  • هیچ‌وقت دوست نداشتم شاعر باشم

    دنیای اقتصاد: امسال نخستین سالروز تولد احمدرضا احمدی بی‌حضور اوست؛ شاعری پیشرو از بنیانگذاران موج نو که توانست به مدد مداومت در سرودن شعر،‌ خلق داستان برای کودکان و دکلمه‌های منحصربه‌فردش جایگاه ویژه‌ای در تاریخ معاصر ادبیات برای خود فراهم کند. وی درباره کودکی خود شرح داده است: «من ساعت ۱۲ روز دوشنبه سى‌ام اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان متولد شدم و از شانس من، خانه‌اى را که در آن متولد شدم، خراب نکرده‌اند و هنوز وجود دارد. آن خانه در آن موقع خارج از کرمان بود، ولى الان در وسط شهر کرمان است.
  • کنسرت آذربایجانی در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: کنسرت موسیقی آذربایجانی ارکستر «آلنام» به رهبری وحید علی‌پور و خوانندگی مسعود امیرسپهر و مجید عصری پنج‌شنبه ۳ خردادماه در تالار وحدت برگزار می‌شود. این ارکستر قرار است اولین اجرای خود در سال جاری را در قالب یک کنسرت موسیقی آذربایجانی روی صحنه برده و قطعاتی از آهنگسازان آذربایجان همچون اوزیر حاجی بیلی، فیکرت امیر او، توفیق قلی‌اف، سعید رستم‌اف و قطعات فولکلور آذربایجانی را بنوازد. حسین آویژگان مدیر ارکستر، دانیال جورابچی کنسرت مایستر، محمد مطلق سولیست کلارینت، سونار نجاری سولیست تار و محمدرضا عرفانی سولیست کمانچه گروه هنرمندان ارکستر آلنام را تشکیل می‌دهند. علاقه‌مندان به کنسرت موسیقی آذربایجانی برای دیدن اجرای ارکستر آلنام می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر