دنیای اقتصاد:
بررسیهای «دنیای اقتصاد» از بازدهی هفتماهه خودرو و ارز، حکایت از کاهش وابستگی خودرو به نرخ دلار دارد. در پنج سال گذشته، قیمت خودرو تابعی از نرخ ارز بود بهطوریکه هر زمان، نرخ دلار صعودی میشد به دنبال آن خودرو نیز تحریک و قیمتها در بازار افزایش مییافت. با این حال بررسیها نشان میدهد که امسال در مقاطعی، از سرعت رشد قیمت خودرو در بازار آزاد با محرک ارز کاسته شده است. که دلیل آن «ارتفاع بلند قیمتها» و رکود معاملات است که سبب شده خودرو به نوعی ارز را آنفالو کند.
دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بینالملل:
خودروها دیگر آن چیزی که قبلا بودند، نیستند. تکنولوژی همه چیز را تغییر داده و خودروها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. امروزه حتی خودروهایی که موتور قدرتمند هشتسیلندر دارند، پر از پیچیدگیهای الکترونیکی شدهاند. چندین کیلومتر سیمکشی، هزاران تراشه و میلیونها خط کد کامپیوتری در آنها به کار رفته تا همه چیز از قفل درها تا سیستمهای سرگرمی را کنترل کنند. این در مقایسه با خودروهای دهه ۱۹۹۰ که سیستمهای برقی بسیار سادهتری داشتند، پیشرفت چشمگیری است.
ایسنا: رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده گفت: مالکان خودروهای فرسوده که در طرحهای جایگزینی خودرو شرکت کنند، به ازای تعداد گواهیهای اسقاط از قیمت خودروی انتخابیشان تخفیف دریافت میکنند.
ایسنا: به گفته مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت، قرعهکشی طرح فروش ۶هزار خودرو وارداتی دیروز از بین ٧٣هزار نفری که بهصورت قطعی در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی ثبت درخواست کردهاند، انجام و نتایج آن شنبه هفته آینده (١٢ آبانماه) اعلام میشود.
دنیای اقتصاد:
تولید هفتماهه خودروسازان بزرگ کشور (در بخش سواری) هرچند نسبت به مدت مشابه پارسال افت را نشان میدهد، بااینحال رشد تولید ماهانه آنها حکایت از بهبود روند تولید در نخستین ماه پاییز دارد. بنابر آمار اعلامی سه خودروساز بزرگ و وابسته به دولت به سامانه کدال بورس (وزارت صمت همچنان آمار تولید خودرو را در سال جاری منتشر نمیکند) تولید محصولات سواری آنها در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت بیش از پنجدرصدی را نشان میدهد. ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو تا پایان مهر امسال، بیش از نیممیلیون دستگاه محصول سواری را به تولید رساندهاند. در مقایسه با افت تولید حدودا ۱۰درصدی خودروسازان طی نیمه نخست امسال (نسبت به مدت مشابه پارسال)، نرخ افت تولید نصف شده است. بنابراین به نظر میرسد خودروسازان از برخی چالشهای نیمه نخست سال مانند کمبود ارز (تا حدی) و بیبرقی (به طور کامل) عبور کردهاند. از همین رو، سرعت تولید آنها کمی بالا رفته است، هرچند هنوز مطابق با برنامه وزارت صمت پیش نرفته است.
دنیایاقتصاد:
پولهای بلوکهشده حسابهای وکالتی برای دور جدید عرضه وارداتیهای غیربرقی، در حالی روز گذشته آزاد شد که به نظر میرسد تذکر بانک مرکزی در مورد ممنوعیت اعطای هر گونه تسهیلات قرضالحسنه یا ارائه اعتبار به مشتریان به منظور وکالتی کردن حسابهای بانکی موجب شد رقابت برای خرید خودروهای وارداتی در این دور از فروش محدودتر شود.
ایسنا: قرعهکشی طرح اخیر فروش ۶هزار خودروی وارداتی در قالب ٢١ مدل خودرو که ثبتنام آن دوشنبهشب به پایان رسید، امروز (چهارشنبه ۹ آبان) انجام میشود. وجوه بلوکه شده مشتریان از دیروز آزاد شده و قابل برداشت است. طرح فروش ٢١ مدل خودروی وارداتی دوشنبهشب پس از شش روز، به پایان رسید و با توجه به تعداد ثبتنام کافی و بالغ بر ٨٠هزار نفر برای ۶هزار خودرو عرضهشده در این مرحله، دیگر نیازی به تمدید هم نداشت.
ایسنا: روزنامه نیکی گزارش کرد تویوتا و شرکت مخابراتی ژاپنی نیپون تلگراف اند تلفن (NTT) سرمایهگذاری ۳.۳میلیارد دلاری در تحقیق و توسعه برای ایجاد نرمافزار هوشمصنوعی برای بهبود رانندگی خودران سرمایهگذاری خواهند کرد.
دنیایاقتصاد:
«موبیس»، قطعهساز گروه خودروسازی هیوندای در حال ساخت فناوری ای است که شیشه جلوی خودرو را به یک نمایشگر تبدیل میکند. این شرکت برای ساخت این فناوری که آن را «نمایشگر هولوگرافیک شیشه جلو» نامیده با شرکت آلمانی زایس همکاری میکند.
دنیای اقتصاد:
استلانتیس قصد دارد باتریهای حالت جامد را برای محصولات الکتریکیاش آزمایش کند. این باتریها توسط کارخانهای آمریکایی به نام «فاکتوریل» ساخته شده و در یکی از خودروهای اسپرت دوج، از زیرمجموعههای استلانتیس نصب خواهد شد.
دنیای اقتصاد:
در شرایطی واردات خودروهای اقتصادی با سقف قیمتی ۲۰هزار دلار برای تنظیم بازار خودروی کشور، آزاد اعلام شد که خودروهای اقتصادی مد نظر سیاستگذار حالا به لطف محدودیتهای دولتی، تعرفه بالا و نرخ ارز، لوکس محسوب و مشمول مالیات لوکسها شدهاند. با توجه به لایحه بودجه سال آینده که تعرفه ۱۰۰درصدی برای ورود خارجیها در نظر گرفته و همچنین نرخ ارز نیز که مبنای آن مرکز مبادله است، خودروهای اقتصادی در جرگه محصولات لوکس قرار میگیرند. این در شرایطی است که تنها مصرفکننده باید بهای تصمیم سیاستگذار را پرداخت کند.
دنیای اقتصاد:
وزیر صنعت، معدن و تجارت، در نخستین اظهارنظر رسمی درباره واگذاری سهام دولتی خودروسازان، تاکید کرد که سیاست کلی دولت، کاهش تصدیگری و افزایش تنظیمگری است. سیدمحمد اتابک، وزیر صمت دولت چهاردهم، در حاشیه نشست با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران، در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت صمت برنامهای برای واگذاری باقیمانده سهام دولت در دو شرکت ایرانخودرو و سایپا دارد، گفت: سیاست [دولت چهاردهم] این است که تصدیگری را کاهش دهیم و تنظیمگری را بالا ببریم.
دنیای اقتصاد:
اسکات، خودروساز آمریکایی، با نمایش دو مدل جدید اعلام کرد که بعد از نزدیک به نیم قرن به بازار برمیگردد. این شرکت سه سال پیش با سرمایهگذاری فولکسواگن احیا شد و قرار است وانت و شاسیبلند با موتور الکتریکی تولید کند. به گزارش بیبیسی، اسکات تا سال ۱۹۸۰ میلادی زیرمجموعه شرکت «اینترنشنال هاروستر» بود که ماشینآلات کشاورزی تولید میکرد. این شرکت در اوایل قرن بیستم اولین وانت جهان را برای جابهجایی محصولات کشاورزان ساخت. اینترنشنال هاروستر پس از جنگ جهانی دوم برای رقابت با جیپ یکی از اولین خودروهای شاسیبلند جهان را تولید و از دهه شصت میلادی وانتها و مدلهای شاسیبلندش را با نام اسکات به بازار عرضه کرد. این خودروها بسیار محبوب بودند، اما در سال ۱۹۸۰ مشکلات مالی باعث ورشکستگی اینترنشنال هاروستر و تعطیلی اسکات شد.
دنیای اقتصاد:
شرکت مزدا قصد دارد یک خودروی برقی نوآورانه عرضه کند که در ۱۵دقیقه ۳۰ تا ۸۰درصد باتری آن شارژ میشود. این خودرو برای بازار چین ارائه می شود.به گزارش مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، شرکت «مزدا» قصد دارد با خودرویEZ-۶ وارد بازار وسایل نقلیه برقی شود.این خودروی سدان مجهز به فناوریهای پیشرفته در چرخه CLTC میتواند با یک بار شارژ تا ۶۰۰کیلومتر را طی کند. استاندارد جدید CLTC شامل سه مرحله تست رانندگی آهسته، متوسط، سریع است. مزدا قصد دارد از این طریق چالش برد را که یکی از مشکلات بزرگ پیش روی خودروهای برقی است برطرف کند.خودروی جدید این شرکت با برد قابل توجه خود یک باتری ۶۸.۸کیلوواتساعتی و موتور برقی ۱۹۰کیلوواتی دارد. علاوه بر آن، مزدا برای مشتریانی که خواهان برد بیشتر هستند، یک نسخه خودروی برقی با برد گسترده (EREV) را نیز ارائه میکند.