شماره روزنامه ۶۰۲۴
|

  • تداوم حملات سایبری و اجرای مبهم یک آیین‌نامه

    دنیای اقتصاد: سایت سازمان حج و زیارت در هفته جاری هک و اطلاعات و داده‌های کاربران آن منتشر شد. در این شرایط، هنوز گزارش دقیقی از اجرای دستورالعمل حفاظت از حریم خصوصی کاربران در سازمان‌های دولتی و خصوصی که در دی‌ماه سال گذشته برای کاهش مخاطرات نقض حریم خصوصی کاربران و حمایت از آنها در برابر تهدیدات سایبری ابلاغ شده بود، منتشر نشده است.
  • هوش مصنوعی مایکروسافت کابوس حریم خصوصی شد

    مهر: جدیدترین ابزار هوش مصنوعی مایکروسافت به رایانه فرد یک حافظه عکاسی اضافه می‌کند، اما کارشناسان بیم آن را دارند که قابلیت جدید حریم خصوصی فرد را به خطر بیندازد. به گزارش دیلی‌میل، این ابزار Recall نام دارد و به‌طور خودکار هر چند ثانیه یک بار اسکرین‌شاتی از لپ‌تاپ فرد ثبت می‌کند که کاربر بعدا می‌تواند بین آنها جست‌وجو کند. مایکروسافت مدعی است این اسکرین‌شات‌ها فقط در رایانه فرد ذخیره می‌شوند و کارمندان شرکت یا هر هکری از راه دور نمی‌تواند به آنها دسترسی یابد.
  • زمینه‌چینی اروپا برای اعمال قانون علیه تلگرام

    ایسنا: یک کمیسر ارشد اتحادیه اروپا هشدار داد ولادیمیر پوتین و سایر بازیگران متخاصم، می‌توانند از فقدان مقررات برای پلتفرم تلگرام به‌منظور انتشار اخبار جعلی در کشورهای شرقی اتحادیه اروپا سوءاستفاده کنند. ورا جوروا، نایب رئیس ارزش‌ها و شفافیت کمیسیون اروپا، در مصاحبه‌ای به تلویزیون بلومبرگ گفت: «تلگرام یک مساله است. این سرویس به خصوص در اعضای شرقی اتحادیه اروپا که در آن اقلیت روسی‌زبان داریم، فعال است.» وی گفت: «تلگرام یک مورد خاص است، زیرا ادعا می‌کند تنها ۴۲ میلیون کاربر در بلوک دارد که کمتر از سقف ۴۵ میلیون کاربر را در بر می‌گیرد، تا مشمول قانون جدید خدمات دیجیتال شود.»
  • آلمان به فروش سهام دویچه تلکام متوسل شد

    ایسنا: آلمان در جدیدترین اقدام برای واگذاری برخی از دارایی‌های شرکتی خود و تامین منابع مالی مورد نیازش، ۲.۵ میلیارد یورو (۲.۷ میلیارد دلار) از سهام دویچه تلکام را فروخت. بانک دولتی KfW آلمان اواخر روز دوشنبه اعلام کرد به سرمایه‌گذاران موسسه‌ای، ۱۱۰میلیون سهام عرضه می‌کند.
  • ممنوعیت سلب امتیاز سیم‌کارت‌ و خطوط تلفن

    ايسنا: رئیس دیوان عدالت اداری اعلام کرد که مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که منجر به سلب امتیاز سیم‌کارت‌ها و خطوط تلفن ثابت بلااستفاده می‌شد، خلاف قانون بوده و قانون‌گذار هرگز چنین اجازه‌ای را به این کمیسیون نداده است.
  • استقبال از حضور ترامپ در تیک‌تاک

    سیتنا: ترامپ که با بیش از ۸۷ میلیون دنبال‌کننده در شبکه ایکس و بیش از هفت میلیون دنبال‌کننده در پلتفرم خود تروت سوشال، حضور فعالی در شبکه‌های اجتماعی دارد، ویدئوی ورود خود به تیک‌تاک را در حساب کاربری‌اش منتشر کرد؛ ویدئویی که ساعاتی بعد با بیش از ۶۰ میلیون بازدید مواجه شد. به گزارش رویترز، ترامپ شنبه شب ویدئوی ورود خود به تیک‌تاک را در حساب کاربری خود با آدرسrealdonaldtrump@ منتشر کرد. این ویدئو که بیش از ۵۶ میلیون بازدید داشته است، نشان می‌دهد ترامپ در حال احوال‌پرسی با هواداران در مسابقه قهرمانی نهایی در نیوآرک، نیوجرسی است.
  • نیویورک شبکه‌های اجتماعی را برای نوجوانان محدود می‌کند

    ايسنا: روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع مطلع خبر داد ایالت نیویورک در حال برنامه‌ریزی برای منع شرکت‌های شبکه اجتماعی از استفاده از الگوریتم‌هایی برای کنترل محتوا برای کاربران خردسال بدون رضایت والدین آنها است. در گزارش وال‌استریت ژورنال آمده است: هدف قانون در دست تدوین قانون‌گذاران نیویورک، جلوگیری از ارائه فید خودکار به خردسالان توسط شرکت‌های شبکه اجتماعی است. این لایحه هنوز در حال نهایی شدن است، اما انتظار می‌رود در هفته جاری به رای گذاشته شود.
  • ارزش‌آفرینی هوش مصنوعی برای کسب‌وکارها

    دنیای اقتصاد: سازمان‌ها در رقابت تنگاتنگی برای به‌کارگیری هوش مصنوعی مولد هستند که یکی از مهم‌ترین نوآوری‌های تکنولوژیک در یک یا چند نسل اخیر است. در واقع تنها در طول یک سال و نیمی که از زمان معرفی چت جی‌پی‌تی می‌گذرد- و در همین مدت جهانی را که می‌شناختیم به کلی تغییر داده است- ۶۵ درصد از سازمان‌ها به‌طور مداوم و منظم از آن بهره گرفته‌اند. این آمار از بررسی‌های انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی و مشاوره‌ای معتبر مک‌کنزی به دست آمده است. این میزان در مقایسه با آماری که ۱۰ماه پیش موسسه مک‌کنزی در این زمینه منتشر کرده بود، افزایش حدود دو برابری داشته است. با نگاهی به آینده، انتظارات و پیش‌بینی‌ها افزایش می‌یابند.
  • تراشه چینی بینایی انسان را تقلید می‌کند

    مهر: محققان دانشگاه تسینگهوا از تراشه نوینی به نام «تیانماک» رونمایی کرده‌اند که از سیستم بینایی انسان برای عملکرد بهتر در محیط‌های پیچیده تقلید می‌کند. طبق گزارش گیزموچاینا، محققان چینی به جهشی عظیم در فناوری تراشه الهام گرفته شده از مغز دست یافته‌اند.
  • جریمه عدم افزایش ۳۰درصدی سرعت اینترنت

    مهر: معاون نظارت بر خدمات پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری گفت: «اگر اپراتوری نتواند سرعت اینترنت را تا پایان خرداد ماه تا ۳۰درصد افزایش دهد، برخورد رگولاتوری قاطعانه خواهد بود.» حمید‌رضا اعرابی در خصوص افزایش سرعت اینترنت اپراتورهای ارتباطی توضیح داد: «اپراتورهای دارای پروانه بر اساس الحاقیه‌های صادره ملزم به افزایش ۳۰درصد سرعت اینترنت تا پایان خرداد ۱۴۰۳ نسبت به انتهای آذر ماه ۱۴۰۲ هستند که در آن زمان موضوع افزایش تعرفه مطرح شد.»
  • بزرگ‌ترین شبکه جرایم سایبری دنیا منهدم شد

    سيتنا: بر اساس اعلام وزارت دادگستری آمریکا، در نتیجه یک عملیات هماهنگ بین‌المللی، با همکاری پلیس و مقامات قضایی چهار کشور، یک شبکه جرایم سایبری را که گمان می‌رود بزرگ‌ترین شبکه هکری دنیا در کلاهبرداری‌های کلان و بهره‌کشی از کودکان باشد، از بین برده و هدایت‌کننده آن را که یک شهروند چینی است بازداشت کرده است. بر اساس این بیانیه، ایالات‌متحده در این عملیات بین‌المللی یک شهروند چینی را به اتهام ساخت و استفاده از بدافزاری که در حملات سایبری، کلاهبرداری‌های کلان و بهره‌کشی از کودکان استفاده می‌شده، دستگیر کرده است.
  • صادرات تراشه به کمک اقتصاد کره‌جنوبی آمد

    ایسنا: تداوم رشد صادرات کره‌جنوبی در ماه گذشته به کمک برای نیمه‌رساناها، تراز تجاری این کشور را به بزرگ‌ترین مازاد از سال ۲۰۲۰ افزایش داد. بر اساس داده‌هایی که توسط اداره گمرک کره‌جنوبی منتشر شد، میزان صادرات با در نظر گرفتن تفاوت‌های روز کاری، در ماه مه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۹.۲ درصد افزایش یافت، اما در مقایسه با آوریل، ۱۱.۳ درصد کاهش داشت.
  • ابزار انتخاباتی فیس‌بوک و اینستاگرام در اسپانیا ممنوع شد

    ايسنا: اسپانیا، راه‌اندازی ابزار انتخاباتی در فیس‌بوک و اینستاگرام را که داده‌های رای‌دهندگان اسپانیایی کاربر این شبکه‌های اجتماعی را در آستانه انتخابات‌های اروپایی ماه آینده جمع‌آوری می‌کنند، برای شرکت متا ممنوع کرد .سازمان حفاظت از داده AEPD اسپانیا، از اختیارات فوق‌العاده برای حمایت از حریم خصوصی کاربران محلی استفاده کرده است.
  • امکانات پولی چت GPT رایگان شد

    سیتنا: حساب‌رسمی OpenAI در پلتفرم ایکس خبر داد که قابلیت‌هایی مانند تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، ایجاد نمودار، دید بصری، آپلود فایل، حافظه و ‌GPTهای سفارشی که ابتدا برای کاربران پولی ChatGPT در دسترس قرار گرفته بودند، اکنون برای تمام کاربران در دسترس است.
  • تحول هوشمند زندگی روزمره با الگوهای زبانی کوچک

    درحالی‌که الگوهای زبانی بزرگ هوش مصنوعی در ماه‌های اخیر انقلاب بزرگی در بخش‌های مختلف از صنایع گرفته تا کسب‌وکارها ایجاد کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد که نقش‌آفرینی الگوهای زبانی کوچک هم رو به رشد و توسعه است. با پیشرفت فناوری، الگوهای کوچک زبانی نقشی اساسی در فراگیر کردن هوش مصنوعی ایفا می‌کنند و نوآوری را در بسیاری از بخش‌ها هدایت و دوره جدیدی از برنامه‌های کاربردی هوشمند را آغاز می‌کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر