شماره روزنامه ۶۰۱۴
|

  • مهلت تمام شد، مجوزها الکترونیکی نشد

    دنیای اقتصاد: فعالان اقتصادی باید تا بیست و پنجم ماه جاری شناسه یکتا دریافت می‌کردند و تمامی مجوزهای کاغذی صادره نیز به مجوزهای الکترونیکی تبدیل می‌شد. حالا با اتمام این مهلت بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد با اینکه طبق قانون تسهیل مجوزهای کسب‌وکار مجوزهای کاغذی از این تاریخ به بعد فاقد اعتبار هستند، وزارت اقتصاد به فعالان فرصت داده است تا همچنان بتوانند شناسه یکتا دریافت کنند. این در حالی است که تاکنون دستگاه‌هایی همچون قوه‌قضائیه، وزارت کشور، شهرداری‌ها، بانک مرکزی، وزارت آموزش‌وپرورش و... هنوز اقدامی برای تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی انجام‌ نداده‌اند و در کل این فرآیند به‌ صورت ۱۰۰ درصدی انجام نشده است.
  • واردات ۹۰۰ میلیون دلار موبایل لوکس در سال ۱۴۰۲

    سیتنا: بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در سال گذشته حدود ۹۰۰ میلیون دلار موبایل از طریق رویه واردات در مقابل صادرات خود ترخیص شده است. بررسی آمارهای بانک مرکزی که به تازگی با تفکیک تامین ارز از سامانه نیما و ارز اشخاص منتشر شده، نشان می‌دهد در سال گذشته حدود ۸۷۰ میلیون دلار موبایل از طریق رویه واردات در مقابل صادرات خود ترخیص شده است.
  • اینترنت کوانتومی در راه است

    مهر: محققان مستقل پژوهش‌هایی در انستیتوهای سه کشور مختلف انجام و نشان داده‌اند ارسال بیت‌های کوانتومی در یک کابل نوری در مسافت طولانی امکان‌پذیر است. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، رایانش کوانتومی هنوز در حال توسعه است اما محققان سراسر جهان مشغول ساخت اینترنت کوانتومی هستند. در حالی که شرکت‌های بزرگ صنعت فناوری سعی دارند رایانه‌های کوانتومی قدرتمند بسازند، فرآیند گذر از سیستم دوتایی به کوانتومی فقط با ارتباط اینترنتی معتبر جهت انتقال داده تکمیل می‌شود. برخلاف بیت‌های دوتایی که به شکل سیگنال‌های نور داخل فیبر کابل نوری جابه‌جا می‌شوند، کیوبیت‌ها یا بیت‌های کوانتومی بسیار ظریف هستند و حتی تلاش برای خوانش آنها وضعیت‌شان را تغییر می‌دهد.
  • ریسک‌های هوش مصنوعی «بینگ» بلای جان مایکروسافت شد

    مهر: اگر مایکروسافت تا ۲۷ مه ‌اطلاعات کافی درباره ریسک‌های ناشی از ویژگی‌های هوش مصنوعی در موتور جست‌وجوی بینگ فراهم نکند، ممکن است اتحادیه اروپا این شرکت را جریمه کند. به گزارش رویترز، کمیسیون اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد درباره انتشار دیپ‌فیک‌ها و دستکاری خودکار سرویس‌ها که ممکن است رای‌دهندگان را گمراه کند، نگران است. این سازمان اعلام کرد اقدامات اجرایی در این زمینه را بیشتر کرده، زیرا مایکروسافت به درخواست آن برای دریافت اطلاعات که در ۱۴ مارس ارسال شده، پاسخی نداده است.
  • دستور رئیس‌جمهور برای تدوین طرح حمایتی از فعالان فضای مجازی

    ایسنا: رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت و ضرورت توجه جدی به فعالان حوزه فضای مجازی به معاون علمی و فناوری خود ماموریت داد تا با تشکیل کارگروهی ویژه، برنامه‌ها و راهکارهای لازم برای تقویت سرمایه انسانی در این حوزه را تدوین و جهت بررسی و تصویب به شورای عالی فضای مجازی ارائه کند.
  • موضوعات اینترنت در کارگروه اقتصاد دیجیتال در حال پیگیری است

    سیتنا: سخنگوی شورای رقابت پیرامون نظارت بر کیفیت اینترنت پس از افزایش تعرفه ماه‌های اخیر، اعلام کرد که این شورا درگیر موضوعات حوزه اینترنت در کارگروه اقتصاد دیجیتال است. سخنگوی شورای رقابت بیان کرد: «به صورت فشرده مباحث را دنبال می‌کنیم و به محض اینکه شورای رقابت صلاح بداند، ماحصل جلسات اطلاع‌رسانی خواهد شد.»
  • رجیستری موبایل امروز در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی می‌شود

    مهر: جلسه کمیسیون اصل ۹۰ با حضور وزیر ارتباطات و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای بررسی طرح ثبت دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور امروز برگزار می‌شود. بر اساس دستور جلسه هفتگی کمیسیون‌ها، جلسه کمیسیون اصل نود با حضور عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجید رضوی، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، و معاونان سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت صمت امروز برگزار می‌شود. این جلسه در دستور جلسه هفته گذشته کمیسیون اصل ۹۰ بود که به امروز موکول شد.
  • پایان مهلت اجرای دستورالعمل حفاظت از حریم خصوصی کاربران

    با اتمام دومین مهلت اجرای دستورالعمل حفاظت از حریم خصوصی کاربران، بررسی روند اجرایی آن در کسب و کارها و ارزیابی کارشناسان از بازدارندگی این دستورالعمل نشان می‌دهد که دستورالعمل مذکور از ضمانت اجرایی و بازدارندگی لازم و کافی برخوردار نیست و به اعتقاد برخی فقط تدوین یک دستورالعمل کافی نیست، بلکه باید نظارت دقیقی هم بر اجرای آن هم اعمال شود. با اینکه پیگیری «دنیای‌اقتصاد» از اجرای این دستورالعمل در اکثر کسب و کارها بی‌‌پاسخ ماند، اما برخی پلتفرم‌‌ها توضیحاتی درباره اقدامات امنیتی خود در راستای حفظ حریم خصوصی کاربران، از جمله ناشناس کردن دیتای کاربران و افزایش پاداش کشف و گزارش باگ، ارائه کردند.
  • سهم دانش‌‌‌بنیان‌‌‌ها از اقتصاد کشور رو به افزایش است

    مهر: معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه سهم حوزه دانش‌‌‌بنیان از اقتصاد کشور رو به افزایش است، گفت: «صندوق‌های پژوهش و فناوری نقش مهمی در کمک به ایجاد شرکت‌ها ایفا می‌کنند.» به گزارش صندوق نوآوری و شکوفایی، ششمین جشنواره ملی از ایده تا بازار با هدف شناسایی ایده‌‌‌های نوآورانه و طرح‌‌‌های ارزش‌‌‌آفرین کسب و کار، به همت دانشکده مدیریت و حسابداری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. سیاوش ملکی‌‌‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، در این مراسم گفت: «توسعه فناوری همراه با ریسک است و به همین دلیل در همه دنیا، دولت‌‌‌ها کمک می‌کنند تا ریسک شرکت‌های کارآفرین مبتنی بر فناوری یا دانش‌‌‌بنیان، کاهش پیدا کند.»
  • رشد تولید ۷۰ همتی ۲۰۰ شرکت دانش‌‌‌بنیان در سال ۱۴۰۲

    مهر: معاون تسهیلات و تجاری‌‌‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد که در توافق با ۶ بانک مقرر شد پرداخت تسهیلات بانکی به شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان در قالب بسته جهش تولید در اولویت بانک‌ها قرار بگیرد. روح‌الله ذوالفقاری در نشست خبری که هفته گذشته در محل صندوق برگزار شد، با بیان اینکه صندوق نوآوری در چهار محور ارائه تسهیلات و وام‌ها، ضمانت‌‌‌نامه‌‌‌ها، سرمایه‌گذاری و خدمات توانمندسازی از شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان حمایت می‌کند، افزود: «در حوزه تسهیلات و ضمانت‌‌‌نامه در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۰‌هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌ها ارائه شد که شامل ۴۵۰۰ خدمت می‌شود.»
  • از بازگشت به اپ‌‌‌استور تا افتتاح فروشگاه فیزیکی

    دنیای اقتصاد: دیجی‌‌‌کالا در هفته‌‌‌ای که گذشت از بازگشت اپلیکیشن رسمی خود به اپ‌‌‌استور خبر داد. این اپلیکیشن که حالا با نام ساختگی News۱۴۱۴ در اپ‌‌‌استور عرضه شده، قبلا با نام Diktionary در این فروشگاه اپلیکیشن وجود داشت.
  • ورود یک بازیگر جدید به بازار سفارش آنلاین غذا

    دنیای اقتصاد: یکی از مهم‌‌‌ترین اتفاقاتی که در سایه توسعه اقتصاد دیجیتال رخ می‌‌‌دهد، ایجاد بازارهای رقابتی و افزایش سطح دسترسی است. به این ترتیب انحصار در اقتصاد دیجیتال دوام چندانی نخواهد داشت. با این اوصاف بد نیست بدانید که بازار سفارش آنلاین غذا به تدریج شاهد حضور بازیگران متنوعی خواهد بود. بازاری که در سال‌‌‌های گذشته با کنار رفتن کسب‌‌‌ و کارهای کوچک انحصاری شده بود، حالا با ورود بازیگران تازه قرار است رقابتی شود.
  • مقایسه ارزش معاملات خودرو در دو پلتفرم

    دنیای اقتصاد: به تازگی گزارش عملکرد همراه مکانیک در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و در آن ارزش معاملات این شرکت در سال گذشته برابر با ۲.۱۶۶ همت و تعداد خودروهای کارشناسی‌‌‌شده در این پلتفرم بیش از ۶۰‌هزار خودرو اعلام شده است.
  • تداوم تخصیص ارز؛ شرط ثبات بازار موبایل 

    پس از گذشت چهار ماه از عدم تخصیص ارز به واردکنندگان موبایل برای سفارش‌های ثبت‌شده در دی ماه سال گذشته، بالاخره جلسات انجمن واردکنندگان با دفتر تخصصی وزارت صمت نتیجه داد و به گفته فعالان در روزهای اخیر تخصیص ارز - هر چند محدود- شروع شده است؛ اما همچنان وضعیت ثبت‌سفارش و تخصیص حدود ۳.۵ میلیارد دلار ارز به واردکنندگان در سال جاری بلاتکلیف باقی مانده است. حالا در این شرایط فعالان بازار موبایل معتقدند که تخصیص‌های اخیر ارز به برخی واردکنندگان به بازار کمک می‌کند و التهاب در این بازار را به تعویق می‌اندازد. البته کارشناسان شرط تعادل در بازار موبایل را در تداوم تخصیص و تعیین تکلیف ارز واردات سال ۱۴۰۳ می‌دانند.
  • «پروژه آسترا»؛ رقیب GPT-۴o چیست؟

    ایسنا: گوگل پروژه آسترا (Project Astra) را به نمایش گذاشت که نسخه اولیه یک دستیار جهانی مجهز به هوش مصنوعی است که گوگل برای رقابت با GPT-۴o از آن رونمایی کرده است. کنفرانس سالانه توسعه‌دهندگان گوگل در سال ۲۰۲۴ شب گذشته در حالی برگزار شد که در پایان آن ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل فاش کرد که این شرکت ۱۲۱ بار در این کنفرانس از هوش مصنوعی نام برده است. گوگل در یکی از چندین معرفی خود، پروژه آسترا را به نمایش گذاشت که نسخه اولیه یک دستیار جهانی مجهز به هوش مصنوعی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر