جت‌های جنگنده اف-۱۶ در راه اوکراین

مته فردریکسن نخست‌وزیر دانمارک در اظهاراتی با تاکید بر لزوم حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه، تاکید کرد: اولین جنگنده اف-۱۶ تا ماه آینده تحویل اوکراین خواهد شد.

تارنمای خبری نوئل ریپورتز گزارش داد، نخست‌وزیر دانمارک در جمع خبرنگاران تاکید کرد: کپنهاگ در کل ۱۹ جنگنده اف-۱۶ به اوکراین تحویل خواهد داد.

نشریه «پولیتیکو» پیش‌تر از افتتاح یک مرکز اروپایی در رومانی برای آشنایی خلبانان اوکراینی با نحوه استفاده از جت‌های جنگنده اف-۱۶ خبر داده بود.

خبر مرتبط
منطقه کورسک روسیه هدف حمله پهپادی اوکراین قرار گرفت+عکس

مقامات محلی در کورسک امروز از حمله پهپادی اوکراین به این منطقه خبر دادند.

دانمارک، نروژ، بلژیک و هلند که پیش تر متعهد شده بودند جنگنده‌های اف-۱۶ آمریکایی را در اختیار اوکراین قرار دهند، اعلام کردند که روز گذشته یک مرکز اروپایی را در رومانی برای آموزش خلبانان اوکراینی جهت آشنایی آنها با نحوه کار با این جنگنده‌ها افتتاح کردند.

وزارت دفاع رومانی نیز در این خصوص اعلام کرد: «این مرکز بین‌المللی که توسط «آنجل تیلوار» وزیر دفاع رومانی و «کاجسا اولونگرن» همتای هلندی وی در یک پایگاه هوایی در شرق بخارست افتتاح شد، برای آموزش خلبانان اف-۱۶ خواهد بود تا قابلیت همکاری بین متحدان را تسهیل کند.»

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در واکنش به افتتاح این مرکز آموزشی، آن را کمک قابل توجهی به ائتلاف هوایی کشورش ارزیابی کرد.

کی‌یف مدت‌هاست که می‌گوید که برای دستیابی به پیشرفت‌های نظامی قابل توجه در برابر روسیه، به جت‌های جنگنده نیاز دارد. از همین رو دانمارک، هلند، نروژ و بلژیک برای ارسال جت‌های اف-۱۶ خود به این کشور اعلام امادگی اعلام کرده‌اند.

وزیر دفاع دانمارک نیز پیش از این گفته بود که نخستین جنگنده‌های اف-۱۶ را تا آوریل ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) ارسال می‌کند. بلژیک نیز متعهد شد این جنگنده‌ها را تا سال ۲۰۲۵ تحویل می‌دهد.

خبر مرتبط
پیام روسیه به غرب: اگر می‌خواهید در میدان‌های نبرد اوکراین بجنگید، ما آماده‌ایم

لاوروف گفت: مسکو بارها اعلام کرده است که آماده مذاکره برای حل بحران اوکراین است، اما با در نظر گرفتن واقعیت فعلی.

همچنین دولت هلند پیشتر پنج فروند اف-۱۶ را به مرکز آموزشی رومانی فرستاد و متعهد شد که ۱۲ تا ۱۸ اف-۱۶ را برای آموزش در دسترس خلبانان اوکراینی قرار خواهد داد. گفته می‌شود این جنگنده‌های آموزشی تنها در حریم هوایی کشورهای عضو ناتو به پرواز درخواهند آمد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز در گذشته اعلام کرده بود که کشورش در کنار دانمارک و هلند، رهبری ائتلاف کشورهایی را به عهده خواهد گرفت که به خلبانان و خدمه اوکراینی نحوه استفاده از اف-۱۶ را آموزش می‌دهند.

گفته می‌شود شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» تولید کننده این جت‌های جنگنده، در ارائه آموزش و نگهداری جنگنده‌های اف-۱۶ کمک خواهد کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.