شماره روزنامه ۶۱۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۱۱۰

  • رشد صنعت در محدوده منفی

    دنیای اقتصاد: رشد شاخص تولید و فروش بنگاه‏‏‌های صنعتی بورسی همچنان در محدوده منفی قرار دارد. اگرچه در مردادماه نسبت به ماه قبل شاخص فروش افزایش داشته است، اما شاخص تولید همچنان در مسیر نزولی قرار دارد. مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه و ارز، تامین نقدینگی و همچنین محدودیت‌های تامین انرژی از جمله عواملی هستند که به کاهش تولید در بنگاه‏‏‌ها دامن زده‏‏‌ و رشد منفی شاخص تولید اغلب رشته‌فعالیت‏‏‌های صنعتی را به دنبال داشته‌اند. از طرفی اگرچه به نظر می‌رسد تقاضای موثر بنگاه‏‏‌ها در مردادماه بهبود داشته و به رشد شاخص فروش منجر شده است، اما رشد میانگین متحرک شاخص فروش در سه‌ماه منتهی به مردادماه همچنان کاهشی است.
  • تشکیل کمیته مشترک سرمایه‌گذاری برای حل معضل ناترازی برق

    دنیای‌اقتصاد: اتاق ایران و گروه شرکت‌های مپنا با هدف سرمایه‌گذاری در راستای حل معضل ناترازی برق، کمیته مشترک تشکیل می‌دهند. قرار است در قالب این کمیته، پروژه‌‌‌های تولید برق حرارتی، تجدیدپذیر و بهینه‌‌‌سازی تعریف شود.
  • معجزه بنگاه‌‌‌های خرد

    دکتر خلیل پیری / پژوهشگر اقتصادی
    در عصر دیجیتال، بسیاری‌‌‌ از صنایع‌‌‌ کوچک‌‌‌ و متوسط‌‌‌ می‌‌‌توانند ‌‌‌براساس فناوری‌‌‌های‌‌‌ نوظهور، استراتژی‌‌‌ ترجیحی‌‌‌ ورود به‌‌‌ بازارهای‌‌‌ منطقه‌‌‌ای‌‌‌ را مبتنی‌‌‌ بر تشکیل‌‌‌ شرکت‌های‌‌‌ چندملیتی ‌‌‌خرد به‌منظور جست‌وجوی‌‌‌ رشد در بازارهای‌‌‌ جدید اتخاذ کنند.
  • ایران آماده توسعه همکاری‌‌‌ها با بریکس در بخش انرژی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو با اشاره به موقعیت ممتاز جغرافیایی ایران برای تقویت و توسعه همکاری‌‌‌ها با‌‌‌ اعضای بریکس گفت: ایران در این اجلاس به‌منظور توسعه همکاری‌‌‌های صنعتی و فنی، پیشنهادهایی را ارائه می‌دهد. ضمن اینکه توجه ویژه‌‌‌ای به انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر شده و برنامه جامعی در این زمینه پیش‌بینی شده است.
  • نگاه کوچک به بنگاه‌های کوچک

    دنیای اقتصاد: صنایع کوچک و متوسط ما در حوزه صادرات ضعیف هستند، بخش بزرگی از این کاستی از آنجا نشأت می‌گیرد که صادرات ایران غیرمتنوع است. بی‌توجهی سیاستگذار به تنوع‌بخشی به سبد صادراتی و تولید محصولات متنوع متناسب با نیاز بازارهای جهانی، این ضعف را تشدید کرده است.
  • چگونگی تسهیل شرایط ترخیص‌کالاهای وارداتی بررسی شد

    دنیای‌اقتصاد: اعضای کارگروه شورای گفت‌وگو طبق مصوبه نشست صدوبیست‌‌‌‌‌‌وچهارم صحن اصلی شورا، چگونگی تسهیل در شرایط ترخیص‌کالاهای وارداتی را بررسی کردند. در تازه‌‌‌‌‌‌ترین نشست کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو مشکلات فعالان اقتصادی ناشی از تاخیر در ارائه اسناد حمل برای رفع تعهدات ارزی مورد بررسی قرارگرفت. این موضوع در نشست صد و بیست‌‌‌‌‌‌وچهارم شورای گفت‌وگو با حضور وزیر اقتصاد، نمایندگان سازمان توسعه‌تجارت، بانک‌مرکزی و دبیرخانه شورای گفت‌وگو بررسی شد. طبق مجموعه مقررات ارزی کشور، هرکدام از اقدامات مربوط به فرآیند تجاری باید در مهلت تعیین‌‌‌‌‌‌شده انجام شود و چنانچه بیش از زمان قانونی به طول بینجامد، محرومیت‌‌‌‌‌‌ها و جریمه‌‌‌‌‌‌هایی برای فعالان اقتصادی منظور می‌شود.
  • ۱۱۲‌هزار ‌میلیارد ‌تومان درآمد وصولی گمرک و واریزی به خزانه

    دنیای‌اقتصاد: درآمدهای وصولی گمرک و واریزی به خزانه در نیمه اول سال‌جاری به ۱۱۱‌هزار و ۶۳۳‌میلیارد ‌تومان رسید. به گزارش روابط‌عمومی گمرک ایران، رضوانی‌‌‌‌‌‌‌‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: این میزان درآمد وصولی و واریزی به خزانه در ۶ ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۳۹‌درصد افزایش داشته‌است.
  • تامین بیش از ۳۳‌میلیارد دلار برای واردات

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای فروردین تا ۴ مهر ماه ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۳‌میلیارد و ۱۰۲‌میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده‌است. بانک‌مرکزی از اول فروردین ماه تا ۴ مهر ماه امسال برای کالاهای اساسی و دارو ۷‌میلیارد و ۲۱۰‌میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۷‌میلیارد و ۶۸۹‌میلیون دلار، برای خدمات ۸۱۳‌میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷‌میلیارد و ۳۹۰‌میلیون دلار، ارز تامین کرده‌است.
  • بررسی سازوکار فرآیند احراز هویت و مالکیت صاحبان‌کالا

    دنیای‌اقتصاد: در نشست شورای راهبری استقرار سامانه جدید گمرک هوشمند که با حضور دکتر رضوانی‌‌‌‌‌‌‌‌فر؛ معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران برگزار شد، درخصوص مراحل مختلف فرآیند احرازهویت از طریق سامانه جدید گمرک هوشمند بحث و تبادل‌‌‌‌‌‌‌‌نظر شد.
  • صادرات ۲.۹میلیارد دلاری محصولات فولادی در نیمه نخست ۱۴۰۳

    دنیای‌اقتصاد: گمرک جمهوری‌اسلامی ایران، آمار صادرات محصولات فولادی در ۶ماهه امسال را اعلام کرد. بر اساس آن ۵.۷میلیون ‌تن محصولات فولادی و مصنوعات آن به ارزش ۲‌میلیارد و ۹۰۰‌میلیون دلار از کشور صادر شده‌است. به گزارش «ایرنا» این میزان محصولات فولادی صادرشده در ۶ ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل از لحاظ وزن ۱۳‌درصد و از نظر ارزش ۱۴‌درصد کاهش را نشان می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر