شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • سهم غیرمولدها از مصرف انرژی

    دنیای اقتصاد: بخش خانگی سهم قابل‏‏‌توجهی از مصرف برق کشور را به خود اختصاص می‌دهد. در سال ۱۴۰۱، از مجموع ۳۱۷میلیارد کیلووات ساعت برق مصرفی، ۳۲‌درصد معادل ۱۰۱.۴۴میلیارد کیلووات ساعت توسط ۳۱.۴میلیون مشترک خانگی مصرف شده است. این سهم در ماه‏‏‌های گرم سال به ۴۱‌درصد نیز رسیده است. روند مصرف در این بخش طی سال‌های اخیر صعودی بوده؛ به طوری که در ۲۰سال گذشته، مصرف برق مشترکان خانگی سالانه حدود ۵.۷‌درصد و سرانه مصرف ۱.۳‌درصد رشد داشته است. اهمیت نظام تعرفه‏‏‌گذاری در بخش برق خانگی از این جهت که کاهش مصرف برق در این بخش تا حد زیادی می‏‏‌تواند مشکل قطعی برق تولید و صنایع را حل کند، دوچندان می‌شود. در سال‌های گذشته و به‌ویژه در ماه‏‏‌های گرم سال و اوج مصرف تعداد زیادی از بنگاه‏‏‌ها به دلیل قطعی‏‏‌های مکرر برق ناگزیر به تعطیلی خطوط تولید شدند و همین موضوع افت تولید و از دست رفتن بازارهای صادراتی را به دنبال داشته است.
  • افزایش ریسک مالی برای فعالان صنعت دارو

    دنیای‌اقتصاد: اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در آخرین نشست خود در سال ۱۴۰۲ به بازخوانی تهدیدهای صنعت دارو پرداختند و کاهش سودآوری شرکت‌های دارویی و متعاقب آن کاهش جذابیت برای جذب سرمایه‌گذاری و افزایش ریسک مالی را به عنوان اصلی‌‌‌ترین چالش‌‌‌های این صنعت برشمردند. در دهمین نشست کمیسیون اقتصاد سلامت که با حضور جمعی از اعضای این کمیسیون برگزار شد، فرصت‌‌‌ها و تهدیدهای تامین دارو در صنایع داروسازی مورد بررسی قرار گرفت و در عین حال گزارشی از عملکرد کمیسیون در سال ۱۴۰۲ ارائه شد.
  • تدوین استانداردهای ارزیابی زیست‌‌‌محیطی واحدهای صنعتی

    دنیای‌اقتصاد: در سیزدهمین جلسه کمیسیون انرژی و محیط‌‌‌زیست اتاق بازرگانی تهران که با حضور مصطفی نخعی، نماینده مجلس شورای اسلامی؛ داریوش گل‌‌‌علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌‌‌زیست و محمدسجاد گازر، مدیرکل دفتر تخصصی ارزیابی انطباق انرژی و محیط‌‌‌زیست سازمان ملی استاندارد برگزار شد، چند موضوع از جمله استانداردهای مصرف انرژی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین مساله کمک به طرح‌‌‌های محیط‌‌‌زیستی در راستای برخورداری از تخفیفات مالیاتی، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
  • دستاوردهای معدن‌کاری هوشمند

    دنیای‌اقتصاد: استفاده از داده‌‌‌های هوشمند و انقلاب در تجزیه و تحلیل داده‌‌‌ها در معدن‌کاری، شرکت‌های استخراج را متحول و توانمند می‌کند. استفاده از این داده‌‌‌های هوشمند، کارآیی عملیاتی، پایداری و بهبود عملکرد شرکت‌های معدن‌کاری را در میان بازارهای پرنوسان به دنبال دارد. بررسی‌‌‌ها حاکی از این است که تجزیه و تحلیل پیشرفته، استفاده از الگوریتم‌‌‌های قدرتمند، فناوری دوقلوهای دیجیتال، ابزارهای شبیه‌‌‌سازی و... به ایجاد ارزش در سراسر زنجیره معدن‌کاری منجر می‌شود و شرکت‌هایی که از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند، مزیت رقابتی قابل‌توجهی به دست می‌آورند.
  • ستاد مدیریت سیلاب در وزارت نیرو تشکیل شد

    وزیر نیرو با بیان اینکه در سه روز آینده، ۵استان غرب و جنوب‌غربی کشور در معرض وقوع سیلاب قرار دارند، دستور تشکیل ستاد مدیریت سیلاب در وزارت نیرو و استان‌های در معرض سیل را صادر کرد.
  • تولید فناورانه ماهی

    دنیای اقتصاد -گروه اقتصاد بین‏‏‏‌الملل: ‌میلیاردها انسان در سراسر جهان، معیشت خود را به موج‌های نیلگون اقیانوس‏‏‏‌ها گره زده‏‏‏‌اند. نان و نان‏‏‏‌آوری انبوهی از مردمان، از دل موج‌های خروشان و ساحل‏‏‏‌های پربرکت دریاها تامین می‌شود. سفره بشریت، بی‏‏‏‌نیاز از الطاف اقیانوس‏‏‏‌ها نیست. اشتهای سیری‏‏‏‌ناپذیر انسان برای گوشت لطیف ماهی، هر دم فزونی می‏‏‏‌یابد. پیش‌بینی‏‏‏‌ها نشان می‌دهد که تا سال‌۲۰۳۰، رغبت جهانی برای این نعمت خدادادی، ۱۴‌درصد افزایش خواهد یافت.
  • لزوم تدوین یک سازوکار منسجم در تجارت خارجی

    دنیای‌اقتصاد: نشست معاونت بین‌الملل اتاق ایران و نمایندگان اتاق‌های مشترک با حضور هیات‌رئیسه اتاق ایران برگزار شد. در ابتدای این نشست، علی چاغروند، معاون کمیسیون‌ها، مجامع و شوراهای اتاق ایران از ششمین نمایشگاه ایران اکسپو و لزوم استفاده از ظرفیت اتاق‌های مشترک در این رویداد را مورد تاکید قرار داد. چاغروند گفت: بخش‌خصوصی نیازمند تدوین یک سازوکار منسجم در بخش تجارت خارجی است و بدون وجود آن، ظرفیت‌های این حوزه در تجارت محقق نخواهد شد.
  • برنامه عملیاتی برای توسعه تجارت با ترکیه

    دنیای اقتصاد: روسای گمرکات ایران و ترکیه در نشستی مشترک، برنامه‌های عملیاتی برای توسعه و روانسازی مبادلات تجاری بین دو کشور را بررسی کردند. به گزارش گمرک ایران، در این نشست، پیگیری توافق‌نامه و تفاهم‌نامه‌های مختلف گذشته و انعقاد تفاهم‌نامه و برنامه‌های عملیاتی جدید در دستورکار محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران و سزای اوچارماک معاون وزیر تجارت و رئیس کل گمرک ترکیه قرار گرفت.
  • تولید بر مدار گرانی؟

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: فعالان اقتصادی حوزه‏‏ صنایع غذایی معتقدند در سال ۱۴۰۳ شاهد تورم حداقل ۳۵درصدی در این بخش خواهیم بود. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد تامین مواد غذایی در دو بخش تولید و عرضه با چالش‏‏‌های فراوانی روبه‏‏‌روست. عواملی مانند خشکسالی‏‏‌های متوالی و کمبود منابع آبی، افزایش هزینه‏‏‌های تولید کشاورزی و دامپروری مانند خوراک دام، سوخت، دارو و کمبود و گرانی نهاده‏‏‌های وارداتی، تشدید تورم در این بخش را به دنبال داشته است. از طرف دیگر سیاستگذاری‏‏‌های ناگهانی دولت مانند آزادسازی قیمت‌ها یا حذف ارز ترجیحی واردات نهاده‏‏‌های دامی و کشاورزی، افزایش هزینه‏‏ لجستیک، تورم و نوسانات قیمت ارز همگی دست به دست هم داده و هزینه‏‏‌ تولید را برای بنگاه‏‏‌ها به طور مضاعفی افزایش داده‌اند. عوامل ذکرشده باعث شده تا بسیاری از بنگاه‏‏‌ها با بخشی از ظرفیت خود مشغول به کار باشند. براساس آمارها در حال حاضر تنها حدود ۴۱‌درصد از ظرفیت اسمی بخش‏‏‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • شیوه‏‏‌های معدن‌کاری با مسوولیت اجتماعی

    دنیای‌اقتصاد: معدن همواره نقش مهمی در پیشرفت اقتصادی در سراسر جهان داشته است. این امر به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه غنی از منابع صادق است. با این حال، بهره‌‌‌برداری از این ثروت معدنی همیشه هزینه داشته و بخش عمده هزینه آن بر عهده جامعه و محیط‌زیست است.
  • چشم‌انداز تراشه‌ها در ۲۰۲۴

    دنیای‌اقتصاد: پیش‌بینی می‌شود فروش تراشه‌ها در سال ۲۰۲۴ به رهبری هوش مصنوعی مولد دوباره به اوج بازگردد که این امر می‌تواند توسط مسائل ژئوپلیتیک پیچیده شود. صنعت نیمه‌‌‌رساناها، هفتمین رکود از سال ۱۹۹۰ را پشت سر گذاشت، به طوری که فروش این صنعت در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۹.۴درصدی به ۵۲۰میلیارد دلار آمریکا رسید. پیش‌بینی قبلی ۵۱۵میلیارد دلار بود. در سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی می‌شود فروش جهانی به ۵۸۸میلیارد دلار برسد که نه‌تنها ۱۳‌درصد بهتر از سال ۲۰۲۳ است، بلکه ۲.۵‌درصد بیشتر از رکورد درآمدهای این صنعت در سال ۲۰۲۲ به میزان ۵۷۴میلیارد دلار آمریکاست.
  • سنگ بزرگ پیش‌روی صادرات

    دنیای اقتصاد: صادرات ایران با دو چالش وابستگی به تعداد محدودی از بازارهای خارجی و تمرکز بر صادرات مواد خام و نیمه‌خام مواجه است. پژوهش اتاق تهران نشان می‌دهد طی ۱۰سال گذشته، بیش از ۸۰درصد صادرات به ۱۰مقصد عمده بوده و بخش مهمی از صادرات به محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی اختصاص دارد.
  • بودجه اتاق در مه

    دنیای اقتصاد: بودجه ‌هر سازمانی مهم‌ترین سند مالی و نقشه‌راه اصلی هر نهادی است. بودجه‌امسال، هم در پارلمان کشوری و هم در پارلمان بخش‌خصوصی با مشکلاتی همراه بود. در مجلس شورای‌اسلامی، نمایندگان ‌بار نخست کلیات بودجه‌تقدیمی دولت را رد کردند و حتی پس از تصویب آن حرف و حدیث بسیاری درباره آن درمیان کارشناسان و رسانه‏‏‏‏‌ها وجود دارد. بخش‌خصوصی نیز وضعیتی بهتر نداشت و بودجه ‌سال‌۱۴۰۳ تقدیمی هیات‌رئیسه اتاق ایران با قاطعیت آرا در هیات‌نمایندگان رد شد و اتاق، بودجه ‌سال‌۱۴۰۲ را برای ۳ ماهه سال‌۱۴۰۳ ادامه خواهد داد.
  • لزوم پیگیری اجباری‌شدن استاندارد عسل

    دنیای‌اقتصاد: نشست اخیر شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگوی استان فارس به بررسی مشکلات ارجاع شده از سوی فعالان حوزه کشاورزی اختصاص داشت که در یک مورد به ملزم‌شدن اداره استاندارد برای پیگیری اجباری‌شدن استاندارد عسل منجر شد.
  • افزایش تعرفه خدمات بندری، بازرگانان را نگران کرده است

    دنیای‌اقتصاد: محمدجواد امانی، رئیس اتاق اهواز با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری بر توسعه اقتصاد دریامحور، گفت: باوجود این، هزینه‌های انبارداری و تعرفه خدمات‌بندری در بنادر جنوب افزایش چند برابری داشته و بازرگانان را نگران کرده‌است. رئیس اتاق اهواز از افزایش چند برابری هزینه انبارداری سازمان بنادر و دریانوردی و تعرفه‌های خدمات بندری و دریایی بنادر بازرگانی جنوب کشور خبر داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر