شماره روزنامه ۵۹۸۷
|

  • ترکش‏‌ جنگ بر تن شرکت‌های گردشگری

    دنیای اقتصاد: کمتر کسی است که مثل «سامر‌المجالی» با صنعت هواپیمایی خاورمیانه و چالش‌‌هایش آشنا باشد. او با بیش از ۴۰ سال سابقه کار در حوزه کسب‌و‌کار و به‌ویژه صنعت هوانوردی، مدیریت و عضویت در هیات‌مدیره بسیاری از شرکت‌های مطرح منطقه را در کارنامه خود دارد؛ از جمله مدیرعاملی چند هواپیمایی مثل سعودی‌گلف و گلف‌ایر بحرین. او که اهل اردن و حالا مدیرعامل هواپیمایی پادشاهی اردن است، اخیرا در گفت‌‌وگویی با روزنامه نشنال‌نیوز توضیح داده که شش ماه درگیری‌‌های خاورمیانه ضربه بزرگی به شرکت او و اقتصاد کل منطقه وارد کرده است. با پیوستن عربستان به صنعت توریسم جهانی و گسترش روابط سیاسی این کشور، صنعت گردشگری در خاورمیانه در سال‌های اخیر سیری تکاملی را طی کرده است. «خالد ابراهیم»، از بنیان‌گذاران آژانس «میدل ایست» ضمن ابراز امیدواری از کاهش تنش‌‌ها می‌‌گوید این منطقه پتانسیل آن را دارد که به اروپای جدید تبدیل شود.
  • ۲۰۰ بسته سرمایه‌گذاری در ایران اکسپو

    حجت عبدالملکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه کشور اعلام کرد که برای ایران اکسپو ۲۰۲۴ حدود ۲۰۰ بسته‌ سرمایه‌گذاری، برای پیشنهاد به سرمایه‌گذاران خارجی در حال آماده‌‌سازی است؛‌‌ کارشناسی اولیه این طرح‌‌ها انجام شده و مجوز کار آنها به صورت بی‌‌نام در سایت بارگزاری شده است.
  • هدایت مهارت‏‏‌ها در مسیر اولویت‏‏‌ها

    ایمان حمیدی: هماهنگی و همراستایی میان مهارت‌‌‌های کارکنان و اولویت‌‌‌های کسب و کار، یکی از جوانب حیاتی در مدیریت و توسعه سازمان‌هاست. امروزه، در دنیای پویای تجارت و صنعت و با توجه به تنوع و پیچیدگی فعالیت‌‌‌های کسب و کار، نیاز به توجه به این امر بیش از پیش احساس می‌شود. از این رو، درک صحیح اهمیت هماهنگی بین مهارت‌‌‌های کارکنان و اهداف و نیازهای کسب و کار، اساسی برای بقا و رشد سازمان‌هاست.
  • آینده مهندسی و ارزش‌‌‌آفرینی

    مهدی استادی جعفری / دکترای شهرسازی و کارشناس ارشد برنامه‏‏‌ریزی حمل‏‏‌ونقل و علوم اجتماعی
    با نگاه کلی به تاریخ معاصر کشورها به‌‌‌وضوح این نکته دیده می‌شود که فناوری‌‌‌های جدید هم برای کاهش آلام انسانی و افزایش عدالت اجتماعی مورد استفاده قرار گرفته و هم برای برپایی جنگ و تحکیم استبداد استفاده شده است. تجارب تلخ قرن بیستم نشان داده که اهداف توسعه در همه جا و برای همگان محقق نشده و ارزش‌‌‌ها و اهداف انسانی به موازات دانش بشری حرکت نکرده است و جهان با تصاویری ناامیدکننده و دلخراش مواجه است.
  • پرداخت ما‏‏‌به‏‏‌التفاوت سود قطعی و علی‏‏‌الحساب بانک سامان

    بانک سامان اعلام کرد که سود ما‏‏‌به‏‏‌التفاوت سپرده‏‏‌گذاران خود را پس از کسر وجوه قانونی پرداخت خواهد کرد. به گزارش سامان رسانه، بانک سامان با انتشار اطلاعیه‏‏‌ای عنوان کرد که چنانچه سود قطعی سال مالی بیش از سود علی‏‏‌الحساب پس از کسر حق‏‏‌الوکاله حاصل شود، مابه‏‏‌التفاوت مبلغ مذکور متناسب با مانده و مدت هریک از سپرده‏‏‌ها، پرداخت خواهد شد.
  • آغاز تولید داروهای خاص در فضا توسط شرکت واردا

    مترجم: کامران اکبری
    در ۱۲ ژوئن ۲۰۲۳ موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس‌‌‌ایکس، ماهواره W۱ متعلق به شرکت صنایع فضایی واردا (Varda) را در مدار زمین قرار داد. در این ماهواره یک آزمایشگاه اتوماتیک تعبیه شده بود که توانست در مدت هشت ماه حضور در مدار زمین، شکل جدیدی از داروی ضد ویروس ریتوناویر (Ritonavir) را که برای مداوای بیماران مبتلا به ایدز به کار می‌رود بسازد و در ۲۱ فوریه ۲۰۲۴ با موفقیت به زمین بازگردد.
  • زمانی که منشور اخلاقی خط قرمز است

    هر شرکت کوچک و بزرگی، یک منشور اخلاقی برای خود دارد. با این حال، نمی‌توان ادعا کرد که همواره تمام اصول آن رعایت می‌شود؛ به‌‌‌ویژه زمانی که بحث بقا یا غلبه بر بازار مطرح می‌شود. ورد واید تکنولوژی یکی از شرکت‌هایی است که در مورد منشور اخلاقی خود هیچ سازشی نمی‌‌‌کند و آن را یک خط قرمز می‌‌‌داند.شرکت ورد واید تکنولوژی (World Wide Technology) در سال ۱۹۹۰ توسط دیوید استوارد تاسیس شد. مدل کسب و کار شرکت، تامین دستگاه‌‌‌های الکترونیک مانند کامپیوتر، مودم و پرینتر برای مشتریان بزرگ (اغلب دولتی) و ارائه خدمات پشتیبانی متمایز به آنها بوده است. این شرکت با ۲۵۰‌هزار دلار پس‌‌‌انداز شخصی بنیان‌گذارش شروع به فعالیت کرد و سال‌‌‌های نخست به سختی از پس هزینه‌‌‌هایش برمی‌‌‌آمد. اما اکنون درآمدهای سالانه شرکت او به حدود ۳ میلیارد دلار رسیده و ورد واید تکنولوژی را تبدیل به بزرگ‌ترین شرکت آمریکایی کرده که اکثر سهام آن در دست سیاه‌پوستان است.
  • نمایشگاه اکسپو زمینه‏‌ای برای جهش تولید است

    دنیای‌اقتصاد: محمدجواد امانی، رئیس اتاق اهواز معتقد است در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ فرصت‌‌های زیادی برای معرفی ظرفیت‌‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد که بهره‌‌برداری از آنها می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند.
  • نمای صنعت غذا و نوشیدنی

    شرکت مشاوره مدیریت ایلیا، مجموعه گزارش‌‌های جدیدی با عنوان «صنعت‌‌سنج» منتشر می‌کند. اولین سری این گزارش‌‌ها که برای نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ آماده شده است به بررسی هفت صنعت کلیدی ایران می‌‌پردازد و با جمع‌آوری و تحلیل بخش عمده‌‌ای از داده‌‌های رسمی و معتبر این صنایع، در کنار تحلیل بستر کلان اقتصادی به عنوان منبعی برای تصمیم‌گیری آگاهانه کسب و کارها و سرمایه‌گذاران عمل می‌کند.
  • تامین مالی بنگاه‏‏‌ها در رکود

    به عنوان یک بخش حیاتی از اقتصاد، تامین مالی برای بنگاه‏‏‌های اقتصادی در دوران رکود و سیاست‏‏‌های انقباضی بانک‌ها، مساله‌ای مهم و حیاتی است. استفاده از روش‌های نوین تامین مالی می‌تواند به بنگاه‏‏‌ها کمک کند تا از چالش‏‏‌های این دوران عبور کرده و برای پیشروی و رشد بیشتر، آماده شوند. در دوران رکود تورمی، لاجرم بانک مرکزی به منظور کنترل پایه پولی، سیاست‏‏‌های انقباضی اتخاذ کرده و به دنبال آن، بنگاه‏‏‌های اقتصادی با چالش‏‏‌های بسیاری در فرآیند تامین مالی مواجه هستند. اما آیا تنها راه تامین مالی از طریق بانک‌ها است؟ آیا روش‌های جدید و نوینی وجود دارند که بتوانند بنگاه‏‏‌ها را در این شرایط برای پیشروی و رشد بیشتر، یاری کنند؟ در ادامه، به بررسی یک روش نوین تامین مالی برای بنگاه‏‏‌های اقتصادی می‏‏‌پردازیم.
  • چشم‌انداز تجارت بعد از ایران اکسپو

    دنیای اقتصاد: ششمین نمایشگاه توانمندی‌‌‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی کشور با پیش‌بینی بازدید بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور جهان، از تاریخ ۸ لغایت ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌‌‌‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و می‌توان گفت که رویدادهای مهمی نظیر ایران اکسپو، جدای از معرفی توانمندی‌‌‌های صادراتی کشورمان در حوزه‌های مختلف، زمینه‌‌‌های قابل‌توجهی را برای ایجاد ارتباط میان فعالان اقتصادی ایران و فعالان اقتصادی خارجی که به توانمندی‌‌‌های کشورمان نیازمند هستند، ایجاد می‌کند و عملا به مثابه یک حلقه واسطه جهت پیوند دادن تولیدکنندگان و کارآفرینان ایرانی با آن دسته از کشورها، شرکت‌ها و افرادی عمل می‌کند که به توانمندی‌های کشورمان به شدت نیاز دارند؛ به همین بهانه سراغ مجید تکبیری، رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران(ایران اکسپو) رفتیم تا به بررسی زوایای مختلف نمایشگاهِ پیش‌رو (ایران اکسپو۲۰۲۴) بپردازیم که در ادامه بخش‌هایی از این گفت‌وگو را می‌خوانید. او پیش‌بینی می‌کند که قراردادهای انعقادی خارجی در حاشیه ایران اکسپو نسبت به دوره گذشته دو برابر خواهد شد. حال آنکه چنانچه این هدف محقق شود، چشم‌انداز تجارت ایران می‌تواند مثبت ارزیابی شود.
  • هدف‌گذاری جدید آسان‌پرداخت

    دنیای اقتصاد: میانه بهمن سال گذشته، قرارداد همکاری بین گروه‌‌‌های آسان پرداخت‌پرشین و باما منعقد شد که به موجب آن، بخش خدمات درج آگهی و فروش خودروی دست دوم به اپلیکیشن آپ اضافه شد. حال مدتی از گسترش خدمات این حوزه بر بستر اپلیکیشن آپ می‌‌‌گذرد و سوال اینجاست که گسترش این دست از خدمات که همخوانی چندانی با مفهوم PSPها ندارند، چه مزایا یا معایب احتمالی را می‌تواند در پیش داشته باشد؟
  • اهمیت نوآوری فناوری در سازمان‌ها

    یوسف یوسفی / مدیر پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان
    نوآوری برای سازمان‌های صنعتی که موتور اصلی اقتصاد جهان هستند، فرصت‌‌‌هایی استثنایی و چالش‌‌‌هایی ژرف به همراه دارد. نوآوری ضمن اینکه ابزار قدرتمندی در ایجاد تمایز رقابتی به شمار می‌رود و به شرکت‌ها نیرو می‌دهد که به بازارهای تخصصی تازه رخنه کنند و به حاشیه سود بالاتری برسند، نوعی مسابقه رقابتی نیز هست که باید با شتاب و مهارت و دقت در آن پیش تاخت.
  • انتشار اولین اوراق صکوک نوآوری در بانک پارسیان

    باهدف رونق صنایع دانش‌‌‌بنیان و کمک به تولید و اشتغال‌زایی و توسعه اقتصاد کشور، اولین اوراق صکوک نوآوری برای اولین بار در تاریخ سیستم بانکی به همت بانک پارسیان و همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری صادر شد. بر اساس اطلاعیه پذیره‌‌‌نویسی اوراق صکوک مرابحه شرکت دانش‌‌‌بنیان آلومینیوم پارس اکسید کسرا (سهامی خاص) با نماد «صکسرا ۶۱۲‌» در تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۲ توسط سازمان بورس اوراق بهادار تهران، اولین اوراق نوآوری صکوک برای این شرکت توسط بانک پارسیان صادر و در فهرست نرخ‌های بازار اوراق بدهی بورس اوراق بهادار تهران درج شد.
  • چک الکترونیک در کدام بانک‌‌‌ها نقد می‌شود؟

    چابک آنلاین: به گفته مسوولان بانک مرکزی، چک‌‌‌های الکترونیک فعلا در بانک صادرکننده قابل پذیرش است، اما به تدریج با پیاده‌سازی کامل فرآیند‌‌‌ها امسال در سایر بانک‌‌‌ها نیز چک‌‌‌های الکترونیک نقدپذیر خواهد شد. ۲۱ آبان ۱۴۰۱ از اولین چک الکترونیکی رونمایی شد؛ چک الکترونیکی یکی دیگر از گام‌‌‌های بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور در راستای ارائه خدمات غیرحضوری است که حالا بنابر اعلام بانک مرکزی این خدمت در ۱۲ بانک ملت، ملی، رسالت، رفاه، پارسیان، صادرات، تجارت، کشاورزی، توسعه تعاون، توسعه صادرات، پاسارگاد و گردشگری ارائه می‌شود و پنج بانک آینده، مهر، سپه، مسکن و خاورمیانه هم به‌زودی خدمت این نوع چک را به مشتریان خود ارائه می‌‌‌دهند. چک الکترونیکی که بنابر آمار بانک مرکزی تا ۱۸ فروردین ماه امسال ۲۳۰‌هزار فقره چک الکترونیکی توسط مشتریان بانک‌‌‌ها صادر شده که ۲۰۰‌هزار فقره آن در شبکه بانکی کارسازی شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر