آخرین تحولات بازار سکه به روایت «اقتصادنیوز»؛

شوک شبانه به قیمت سکه/ عقب‌نشینی سکه از مرز مهم/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۳

کدخبر: ۶۵۰۸۲۵
اقتصادنیوز: قیمت سکه امامی در اولین روز هفته به دلیل ثبات نسبی نرخ دلار و درهم نوسان خاصی را ثبت نکرد اما در بازار پشت خطی شنبه‌شب، با کاهش تتر، قیمت سکه تقریباً دو پله و نیم سقوط کرد و بر روی ۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار گرفت.
شوک شبانه به قیمت سکه/ عقب‌نشینی سکه از مرز مهم/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۳

 به گزارش اقتصادنیوز، بازار سکه در اولین روز هفته جاری تقریباً خالی از خریدار بود و دو جناح کاهشی و افزایشی بر سر قیمت سکه امامی به توافق رسیدند.

 آن‌طور که شواهد نشان می‌دهد این فلز گران‌بهای داخلی روز شنبه در محدوده ۴۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان استراحت کرد و تغییر چندانی را ثبت نکرد.

 فعالان بازار در رمزگشایی از علت ثبات قیمت سکه امامی و کاهش حجم معاملات به چند عامل مهم تأکید داشتند. از منظر آنها نخستین دلیل به قفل‌شدن  معاملات نرخ دلار و درهم در یک محدوده خاص بر می‌گردد. نرخ ارز معمولاً به‌عنوان یک محرک اثرگذار بر روی رفتار سکه بازان عمل کرده و هر زمان بازار ارز رنج شود سکه‌بازان هم نظاره‌گر بازار می‌شوند.

 از سوی دیگر دومین متغیر اثرگذار در بازار سکه، طلای جهانی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در هفته‌های اخیر اونس طلا در تله ۲۳۰۰ دلار گیرکرده و نوسان قابل‌ملاحظه‌ای را ثبت نکرده است.

 فارغ از این اتفاق برخی از تحلیلگران اقتصادی به دلیل سومی هم اشاره داشتند و آن هم قیمت تتر است. این دسته مدعی بودند که بازارساز علاوه بر کنترل دلار و درهم، سعی دارد تتر را به کنترل خود در آورد و از این طریق مانع صعود قیمت دلار و سکه شود.

خبر مرتبط
تاکتیک انتخاباتی در بازار ارز/ معامله‌گران دلار دست‌به‌عصا شدند/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۳

اقتصادنیوز: فعالان بازار می‌گویند هم‌زمان با انتخابات ریاست‌جمهوری برخی از معامله‌گران دلار دست‌به‌عصا شدند و بازار شاهد کاهش حجم معاملات ارزی است. این اتفاق در شرایطی است که سیگنال‌ها و گمانه‌زنی‌های منفی در خصوص احتمال صدور قطعنامه در نشست شورای حکام بین رسانه‌ها ها و بازیگران ارزی دست‌به‌دست می‌شود.

 بااین‌حال برخی‌ها علاوه بر مولفه‌های اقتصادی، گوشه چشمی به اخبار سیاسی داشتند و معتقد بودند که خبرهای که بازار مخابره می‌شود باعث شده خریداران فعلاً دست از خرید معنادار بکشند و از تاکتیک صبر استفاده کنند.

 به عقیده آنها نشست شورای حکام و سیگنال‌های منفی در این حوزه مهم‌ترین خبری است که شامه بازار را تیز کرده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که یکی از دلایل احتیاط خریداران ناشی از این عامل است.

 در مجموع می‌توان گفت این روزها در بازار سه حالت وجود دارد. (فروش، خرید و تماشا) و دو گروه کاهش و افزایشی به دنبال گرفتن نوسانات کوچک هستند.

 در این میان معامله‌گران حرفه‌ای توصیه می‌کنند که تا روشن‌شدن هوای وین و نشست شورای حکام نظاره‌گر بازار باشید؛ اما گروهی که در بازار از قبل خرید داشته‌اند تلاش دارند مرزهای قیمتی را حفظ کنند تا وارد زیان شدید نشوند.

 به گزارش اقتصادنیوز، بر اساس آنچه که برخی از معامله‌گران در معاملات پشت خطی شنبه‌شب ادعا کرده‌اند قیمت تتر دیشب ریزشی شد و همین اتفاق موجب شد در بازار شبانه زیر پای فلز گران‌بهای داخلی خالی شود. به‌این‌ترتیب شب گذشته سکه تن به کاهش قیمت داد و از مرز حساس ۴۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و به بر روی نیمه کانال مذکور آرام گرفت.

 در شرایط کنونی فنی‌های بازار روند حرکتی سکه در دومین روز هفته را از دو مسیر پیش‌بینی کردند. آنها می‌گفتند اگر در روز جاری تتر فرمان بازار سکه را به دست گیرد احتمال کاهش سکه تا محدوده ۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و چه‌بسا پله‌های پایین‌تر وجود دارد.

 بااین‌حال برخی دیگر با اشاره به خبرهای سیاسی می‌گفتند اگر دلار و درهم ساز صعود را کوک کنند عقب‌نشینی سکه تقریباً دشوار است.

بازار در یک نگاه
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۷۰,۱۳۱
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۹۲,۸۵۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۹۶,۲۱۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۶,۵۴۹,۰۰۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۰
۲۸,۳۳۰,۰۰۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۲,۸۵۸
دلار
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۷۵,۰۰۰,۰۰۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۰
۴۲,۷۰۰,۰۰۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۰
۲۱,۷۰۰,۰۰۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۰
۱۰,۹۰۰,۰۰۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۸:۰۰
۸۵,۴۳۷
دلار
minus
۱۲/۱۲ ۱۸:۰۰
اتریوم
۲,۱۹۳.۴۱
دلار
minus
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۲۵,۳۰۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
۲,۵۴۰
تومان
equal
۱۲/۱۲ ۱۵:۰۱
پوند
۱۱۶,۶۴۰
تومان
equal
۱۱/۱۳ ۱۲:۱۳
۱۱,۸۰۳
equal
تیتر یک
کارگزاری مفید