آخرین وضعیت استخراج از میدان گازی سردار جنگل

کدخبر: ۶۱۹۸۲۴
اقتصاد نیوز : اخیرا گزارشی درباره ممانعت روسیه از برداشت میدان گاز سردار جنگل منتشرشد، در این مطلب یک کارشناس گاز درباره این موضوع توضیحاتی ارائه داده اند.
آخرین وضعیت استخراج از میدان گازی سردار جنگل

به گزارش اقتصاد نیوز، میدان گازی سردار جنگل در دریای خزر و انتهای بخش مرزی ایران قرار دارد ، این میدان،24 کیلومتر طول و 16 کیلومتر عرض دارد و از لایه های مختلفی تشکیل شده است.این میدان در سال ۱۳۸۰ و در عمق ۷۰۰ متری از سطح آب، کشف شد و ۱۰ سال بعد، در پی مطالعات اکتشافی بر روی سکوی نیمه شناور امیرکبیر، یک لایه نفتی، در عمق ۷۲۸ متری در این مخزن هیدروکربوری کشف گردید.

اخیرا" اردشیر دادرس رئیس انجمن CNG کشور در کمیسیون انرژی اتاق ایران اعلام کرده که روسیه اجازه برداشت گاز توسط ایران را نمیدهد و این موضوع یکی از عوامل ناترازی تولید و مصرف گاز در کشور است.همچنین ایشان راه حل گذر از این ناترازی را، سرمایه گذاری حدود ۶۰ میلیارد دلاری برای حفظ تولید پارس جنوبی و توسعه سایر میادین گاز کشور در ده سال آتی اعلام کرد. 

نرسی قربان، کارشناس گاز، درباره میدان سردار جنگل و جلوگیری روس‌ها از برداشت گاز به انتخاب گفت: تا جایی که من اطلاع دارم ما میدان مشترک گازی با روس‌ها نداریم و عدم بهره برداری از منابع گازی شمال ناشی از علل فنی و مالی است و ربطی به کشور‌های دیگر ندارد. 
اخباری مبنی بر چالش با روس‌ها برای منابع گاز ایران در دریای خزر مطرح شده است. با این حال، تاکنون چندان خبری از منابع گازی شمال و محدودیت‌های آن به گوش نرسیده است. 

وی افزود: من تاکنون نشنیدم ما چالش گازی میدانی با روسیه داشته باشیم. چند سال قبل شرکت‌های شل و لازمو یک بررسی کامل لرزه نگاری در دریای خزر انجام دادند و تعداد زیادی ساختار نفت و گاز را به نمایش گذاشتند. اینکه این ساختار‌ها چقدر نفت و گاز دارند و چقدر استخراج آن مشکل است هنوز بررسی نشده است، اما حوزه‌های نفت و گاز در شمال وجود دارد و باید با چاه‌های اکتشافی بررسی بیشتر شوند.

وی در ادامه در رابطه با فقدان منابع گازی و بحران سرمایه گذاری در حوزه انرژی بیان کرد: بحث ما منابع گازی هم هست، اما آنقدر منابع گازی آسان در جنوب ایران داریم که به جای میلیارد‌ها دلار سرمایه گذاری در دریای خزر بهتر است در جنوب کشور میادین گازی خودمان را توسعه دهیم. تولید گاز و نفت نیاز به سرمایه دارد و این سرمایه را بهتر است که شرکت‌های بین المللی انجام دهند. ما پول‌های خودمان را باید برای بهداشت و درمان و تعلیم و تربیت به کار ببریم. اگر من مسئول بودم حتما اولویت را به شرکت‌های خارجی برای سرمایه گذاری می‌دادم.

نرسی قربان درباره فرسودگی صنایع گازی ایران گفت: تمام میادین نفت و گاز در سال یک نفت و فرسودگی دارند؛ این مسئله طبیعی است، اما با تکنولوژی‌های پیشرفته و حفر چاه‌های جدید و کشف مناطق جدید از افت تولید جلوگیری می‌کنند. این اقدامات تماما سرمایه گذاری و مطالعات فنی می‌خواهد. طبق گفته وزیر ۲۰۰ میلیارد دلار باید صرف بازسازی و بهبود ما از حوزه‌های نفت و گاز شود.

 
 
 
 
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید