هشدار متغیرهای درونی به سهامداران

3+1 علامت جدید در بورس

کدخبر: ۴۱۱۰۱۸
معاملات بورس در روز گذشته 3 علامت هشداردهنده مهم داشت. در کنار این سه علامت متقارن شدن دامنه نوسان قرار دارد که برخی آن را مثبت و برخی آن را خنثی توصیف می کنند.
3+1 علامت جدید در بورس

به گزارش اقتصادنیوز ، برای پیش بینی بورس امروز – ‌دوشنبه 20 اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. در روز یکشنبه شاخص کل بورس 15 هزار و 591 واحد نزول کرد و به رقم یک میلیون و 151 هزار واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز هزار و 207 واحد پائین آمد و در رقم 420 هزار و 811 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 138 واحد ریزش کرد و به رقم 17 هزار و 227 واحد رسید.

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 12 نماد رشد قیمت و 224 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 3 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 57 درصد بازار افت قیمت داشتند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری: بورس را بیمه می‌کنم/ جیب مردم را در بورس زدند!

بیشترین افزایش قیمت

روز یکشنبه در بورس شرکت‌های سرمایه‌گذاری اعتبار ایرانیان (واعتبار)، سیمان داراب (ساراب) و نورد آلومینیوم (فنوال) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌های تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، صنعتی دوده فام (شصدف) و کشت و صنعت شهداب ناب خراسان (غشهداب) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان)، وساپا (سرمایه‌گذاری سایپا) و تاپیکو (سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت پتروشمی تندگویان (شگویا)، ذوب آهن اصفهان (ذوب) و پالایش نفت شیراز (شراز) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز یکشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز دوشنبه است. در پایان معاملات روز یکشنبه بازار با مازاد عرضه 4 هزار و 326 میلیارد تومانی بسته شد.

31

افزایش ارزش صف‌های فروش

در پایان معاملات یکشنبه 325 نماد صف فروش و 2 نماد صف خرید داشتند. ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز شنبه 53 درصد کاهش یافت و در رقم 14 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 0.77 درصد افزایش یافت و 4 هزار و 340 میلیارد تومان ش

بیشترین تقاضاها

در روز یکشنبه شرکت صنعتی دوده فام (با نماد معاملاتی شصدف) با صف‌ خرید 9 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شصدف، واعتبار (سرمایه گذاری اعتبار ایرانیان) بیشترین صف خرید را داشت.  

بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به کویر (فولاد کویر) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 174 میلیارد تومانی داشت. پس از کویر، بنو (بیمه تجارت نو) و سمگا (سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.

32

پیش بینی بورس امروز

روز گذشته شاخص کل‌ بورس برای دومین روز پیاپی نزول کرد و به نیمه کانال 1.1 میلیونی رسید. علاوه بر این بازار سهام در روز یکشنبه 3 علامت منفی مهم داشت که نشان از وضعیت نزولی بازار دارند.

علامت اول کاهش نقدشوندگی بازار است. دیروز ارزش معاملات کاهش یافت و بازار با رکود نسبی مواجه بود. ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 6 هزار و 954 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز ‌‌شنبه 15 درصد کاهش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز با افت 6 درصدی نسبت به روز گذشته به رقم هزار و 975 میلیارد تومان رسید.

نکته بعدی معاملات دیروز تداوم صف‌نشینی در سمت عرضه و افزایش مازاد عرضه در پایان معاملات بود. ارزش صف‌های فروش در پایان معاملات به 4 هزار و 340 میلیارد تومان رسید، صف‌هایی که به معاملات امروز نیز سرریز خواهد کرد.  

سومین علامت منفی در بورس تهران شکسته شدن رکورد خروج پول حقیقی در سال 1400 و ثبت هفدهمین روز متوالی خروج پول حقیقی بود. دیروز ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار با رشد 62 درصدی به 708 میلیارد تومان افزایش یافت. در نتیجه روندهای درونی بازار 3 نشانه منفی مهم دارند که به سهام داران هشدار می‌دهد که بورس آماده نزول بیشتر است.

یک علامت جدید به بورس

روز گذشته هیات مدیره سازمان بورس  و اوراق بهادار در خصوص متقارن سازی دامنه در همین مقطع و سپس افزایش تدریجی دامنه به صورت متقارن تصمیم گرفت.
بر اساس تصمیم این شورا، دامنه نوسان  به جای +۶ و ۴-  به مثبت و منفی ۵  تغییر یافت و درآینده با رصد شرایط بازار نسبت به افزایش دامنه اقدام خواهد شد.  
همچنین در خصوص دامنه نوسان و حجم مبنا  در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران  مقرر شد  از روز شنبه مورخ ۲۵/۰۲/۱۴۰۰؛ حداقل ارزش مبنا در حجم مبنا برای تمامی نمادهای معاملاتی سهام بورس اوراق بهادار  تهران، بازار اول و دوم  فرابورس ایران  به ۱۵ میلیارد ریال و همچنین این مقدار در خصوص بازار پایه تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز به ترتیب ۱۰ میلیارد، ۵ میلیارد و ۲.۵ میلیارد تغییر یابد.

برخی تحلیل گران اعتقاد دارند ثبت بزرگ‌ترین ریزش بورس در سال 1400، نشان دهنده نبود اعتماد و بی‌توجهی بازار به جلسات و نشست‌های حمایتی است، از دید این افراد از ابتدای سال تاکنون نماگر بازار نزدیک به 150 هزار واحد کاهش داشته است. بنابراین بازگشت دامنه به حالت قبل نیز نمی‌تواند راهگشا باشد. بنابراین چه دامنه نوسان متقارن شود و چه به همین سبک و سیاق باقی بماند، تغییری در روند بازار ایجاد نمی‌کند.

اما تحلیل گرانی نیز هستند که اعتقاد دارند برگشت دامنه نوسان می تواند بازار را متعادل و از حالت فرسایشی خارج کند. در این چارچوب با تعدیل سریع برخی سهم ها حداقل بازار از وضعیت کنونی خارج می شود و با محدودیت نقدشوندگی کمتری روبرو باشد.

33

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید