حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا با تبریک دوازدهم فروردین ماه به عنوان روز جمهوری اسلامی، ، گفت: دوازدهم فروردین ماه 41 سال پیش در چنین روزی نظام جمهوری اسلامی ایران با آراء قاطع مردم به عنوان نظام مصوب و دائمی این کشور اعلام شد و یکی از افتخارات انقلاب اسلامی این بود که ما را به جمهوری اسلامی هدایت کرد و امروز الحمدالله هم جمهوریت و هم اسلامیت به عنوان دو رکن مورد اهمیت نظام و مردم است.

وی افزود: تشکر ویژه ای را از مردم داشته باشم که از آغاز بروز  موارد ابتلا  ویروس کرونا همکاری بسیار خوبی را با ستاد ملی کرونا داشته و امروز هم دارند.ما در مراحل مختلف، فاصله‌گذاری های اجتماعی را مدنظر قرار دادیم و در هر مرحله‌ای مردم حمایت کردند.

رییس جمهوری گفت:  زمانی گفتیم از هر شهری می خواهید خارج شوید حتما باید کنترل و غربالگری شوید اگر علامتی نداشتید به سفر ادامه دهید وگرنه باید به مبدا خود برگردید که مردم همکاری کردند. در مرحله دوم که گفتیم مردم از استان های خود جز موارد ضروری به استان های دیگر سفر نکنند و افراد مسافری که از موطن خود خارج شدند سریعتر به وطن اصلی خود برگردند که مردم باز هم حمایت کردند.

اهم اظهارات رئیس جمهور را بخوانید؛

*عملکرد کشورمان در مبارزه و مقابله با کرونا موفق عمل کرده است. تمامی این موفقیت‌های دولت در سایه حضور و حمایت مردم بوده است. مردم در صحنه بوده‌اند و به سلامت خود اهمیت داده‌اند.

*مردم ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مقابل سه امتحان بزرگ الهی قرار گرفته‌اند که اولین آن در دوران دفاع مقدس بود و لازم بود مردم حمایت کنند. جوانان، بسیج، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و به طور کلی همه مردم کنار یکدیگر قرار گرفتند و در برابر توطئه جهانی موفق شدیم.

*مردم این کار را کردند. این کار نه برای یک و دو روز بود، بلکه برای هشت سال تمام مردم از استقلال، عزت و نظام خود حمایت کردند.

*امتحان دوم تحریم بود. تحریمی طولانی که برای سال‌های طولانی علیه ما در طول ۱۰ الی ۱۲ سال اخیر اعمال شد و به خصوص در دو سال اخیر علیه ما اعمال شد و مردم ما در مقابل آن مقاومت کردند.

*مورد سوم از امتحان‌های الهی کرونا است. البته مردم ما امتحان‌های زیادی داشتند که از همه آن پیروز بیرون آمده‌اند.

*امروز مصوب کردیم که محل هایی که تست می گیرند و از نظر بالینی متوجه می‌شوند که فرد به ویروس کرونا مبتلا شده است، باید در وهله نخست به فرد نزدیک فرد مبتلا یعنی خانواده همسر و غیره اطلاع دهند تا خانواده نیز مطلع باشند که این فرد مبتلا شده است و دوم اینکه باید حتی به محل کار فرد مبتلا نیست وضعیت ابتلای فرد به کرونا اطلاع رسانی شود.

*امروز مصوب کردیم که پروتکل سختگیرانه تا ۲۰ فروردین ماه ادامه یابد و اینکه بعد از ۲۰ فروردین چه پروتکلی اجرا شود نیست قرار شده آمار و ارقام و تحلیل از سوی وزارت بهداشت تا ۱۴ فروردین به دست ما برسد و هر زمان که تحلیل است که وزارت بهداشت کشور آماده شد ظرف امروز و فردا جلسه بگذارید چرا که این مسئله برای صدا و سیما مردم آموزش و پرورش جوانان و آموزش عالی مهم است انشالله بتوانیم یکشنبه اوایل هفته آینده اعلام کنیم.

*موضوع مهمی که امروز مطرح شد این است که اکنون شرایط در استانها از لحاظ ابتلا به این ویروس یکسان نیست. بعضی از استان های ما شرایط خوب و خیلی خوب داشته و برخی دیگر از استان ها نیز شرایط مشکلی دارند. طبق اعلام وزارت بهداشت ۲۳ استان در وضع خوب و شرایط قابل قبولی قرار دارند. یعنی یک عده مبتلا و بستری می‌شوند و از آن سو عده‌ای ترخیص اما اعداد پایین است بنابراین آیا ما دو تصمیم بگیریم یا یک تصمیم؟

*برای استانهایی که شرایط بهتری دارند، تصمیم بگیریم که زودتر فعالیت‌های خود از جمله فعالیت اقتصادی و اجتماعی و... آغاز کنند و استان‌هایی که شرایط متفاوتی دارند با تاخیر چند روزه این کار را صورت دهد که ظرف امروز یا فردا تصمیم‌گیری می‌کنیم.

*از مردم تشکر و سپاسگزاری می‌کنیم و توصیه ما به آنها این است که به همه پروتکل ها توجه کنند. این سخت‌گیری‌ها گرچه مشکلاتی به وجود آورده اما برای جامعه و سلامت لازم بوده است انشالله با همکاری باهم، پلیس، بسیج، نیروی انتظامی و همه کسانی که در دروازه خروجی شهرها ایستاده‌اند بتوانیم با کمک یکدیگر و عنایت خداوند از این مرحله عبور کنیم.

*اگر کسی از ابتلای به این ویروس آگاه شد حتما با الزام خودش را باید قرنطینه کنند و اگر حال وی وخیم است به بیمارستان مراجعه کند اگر شرایط بیماری وی خفیف تر است باید خود را قرنطینه کند و از منزل خارج نشود.

*شاید ۸۰ درصد مردم به بیماری مبتلا باشند و علامت آن چنانی نداشته باشند اما در عین حال می توانند ناقل باشند و ویروس را به دیگران منتقل کنند اگر می توانند در منزل امکانات قرنطینه در یک اتاق را فراهم کنند، انجام دهند اگر ندارند و حالشان وخیم است در بیمارستان درمان خود را ادامه دهند. اما اگر بیماری خفیف است در نقاهتگاهی که در شهر است بروند خود را معرفی کنند و برای مدت ۱۰ تا ۱۵ روز به عنوان قرنطینه استراحت کنند.

*اگر کسی بعد از اینکه به او اعلام شود که جواب ازمایش او مثبت است و او مراعات نکند و در جمعی برود به عنوان فردی که مرتکب خلاف شده است  و مقررات کشور را نقض کرده و به دیگران ضرر زده است مشمول قانون و مجازات می شود و با او برخورد می شود.

* اگر دولت، دستگاه اجرایی و نیری انتظامی و ضابطین متوجه شدند فرد بیماری تخلف کرده و در جامعه حاضر شده است با او برخورد می کنند و  در قوه قضاییه می تواند مورد محاکمه قرار بگیرد

*{ با تاکید بر لزوم رعایت مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا}: مردم اگر تسهیلاتی می خواهند و در منزل امکان قرنطینه ندارند می توانند به نقاهتگاه ها مراجعه کنند 

*ما در طرح تحول سلامت به حمدالله شرایط مراقبت ویژه و ICU بیمارستان‌های ما شرایط بهتری پیدا کردند. ما در حال حاضر ۸۶۰۰ تخت مراقبت ویژه در کشور داریم که اگر اینها نبود، اگر طرح تحول سلامت اجرا نمی‌شد و ما به جای این تعداد اگر چهار یا پنج هزار تخت داشتیم، دچار مشکل و مضیقه می‌شدیم و اعتماد سلب می‌شد.

*اگر تعداد تخت کمی داشتیم، روحیه مردم تخریب می‌شد و الحمدلله این اتفاق نیفتاد. آنچه در سلامت الکترونیک که از آغاز سال قبل آغاز و اجرا شد، باعث شده است که کار غربالگری انجام شود و با مردم تماس گرفته می‌شود و از شرایط آن‌ها اطلاعات کسب شده و یا به آنها آگاهی‌هایی داده می‌شود.

*یا در مورد تعداد آمبولانس‌ها که در دولت ما دو برابر شده سبب شده است که دست ما باز باشد و اگر کسی حالش خوب نبود، به وسیله آمبولانس سریعاً به بیمارستان منتقل شود.

*البته باید گفت که شرایط نیز به ما کمک کرد. معمولاً در ایام عید تخت‌های بیمارستانی ما کمی خالی می‌شود و تعدادی از پزشکان و تعدادی از بیماران در این ایام به بیمارستان نیستند و پیش از رسیدن به عید کارهای درمانی خود را انجام می‌دهند. از این رو شرایط به ما کمک خوبی کرد.

*شرایط عید باعث شد که در کسب و کار اقداماتی انجام شده و ما فشار آوردیم. ایام عید و به خصوص بعد از اول فرودین، کسب و کار خیلی رونق ندارد و رونق آنها برای ماه اسفند است و این به ما کمک کرد؛ اما در مجموع کار بزرگ و عظیمی انجام شد.

*امروز در این جلسه گفته شد که همه اساتید قدیمی و بزرگ دانشگاه‌های ما و به خصوص دانشگاه تهران، خودشان به بیمارستان‌ها مراجعه کرده و در کنار پزشکان و پرستاران ما قرار گرفته اند تا روحیه آنها برود. این موضوع بسیار ارزشمند است و نشان می‌دهند که آثاری که مردم ما در سایه آثار فرهنگ بلند اسلام، ایران و انقلاب اسلامی بدان رسیده‌اند و به این درجه از رشد رسیده‌اند و در کنار هم هستند.

*در جلسه امروز اعلام شد که این بیماری هنوز یک درمان و دارو ندارد و حتی گفته شد که برخی داروهایی که اعلام می‌شود برای درمان این بیماری ساخته شده، تبلیغات درستی نیست. در جلسه امروز اعلام شد که اساس درمان این ویروس مراقبت است.

*مراقبت در منزل و بیمارستان اساس درمان کرونا است و این درمان مناسب است که در بیمارستان‌ها انجام می‌گیرد و آمار نشان می‌دهد که فوتی‌های ما کاهش پیدا کرده است. این محصول مراقبت ارزشمندی است که در سراسر کشور ما از بیماران در حال انجام گرفتن است.

*چند نکته است که باید عرض کنم. اولین نکته در مورد فردا است. فردا روز معروفی است که به ۱۳ بدر یا روز طبیعت مشهور است و هر کدام که اسمش باشد، سنت و عادت مردم این بوده که از خانه خارج شده و به پارک‌ها و جنگ‌ها مراجعه می‌کردند. امسال ما شرایط خاصی داریم.

*مردم در طول این مردم حمایت کردند و پشتوانه بخش سلامت کشور ما بوده اند و درخواست ما از مردم است که مراعات کنند. البته بوستان‌ها و پارک‌های ما بسته است، ولی با این حال مردم رعایت کرده و در خانه بمانند و این سنت را به زمان دیگری موکول کنند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.