شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

  • نقش کلیدی کارگران

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب صبح روز گذشته در دیدار هزاران نفر از کارگران، با بیان نقش کلیدی جامعه کارگری در جهش تولید و بهبود وضع اقتصادی کشور، به تبیین وظایف مسوولان برای حل مشکلات قشر قانع و نجیب کارگر پرداختند و گفتند: حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد. ایشان همچنین کار و کارآفرین را دو همکار خط مقدم جنگ اقتصادی دانستند و تاکید کردند: این دو هرقدر بهتر تلاش کنند و هرقدر زمینه تلاش موثر برای آنان فراهم‌تر شود، توفیقات بیشتری نصیب کشور و ملت خواهد شد.
  • حضور فنی و مهندسی ایران در سریلانکا

    دنیای اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، روز گذشته در پایان سفرش به پاکستان درسفری یک‌روزه عازم سریلانکا شد. هدف از این سفر افتتاح پروژه چند‌منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» در سریلانکا بود که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است. ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌‌‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌‌‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعا به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌‌‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماما توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شده است و بیش از ۴۰۰ مهندس ایرانی در احداث آن نقش داشته‌‌‌اند. پروژه چند‌منظوره اومااویا، همچنین ۵‌هزار هکتار از زمین‌‌‌های کشاورزی سریلانکا را تحت آبیاری قرار می‌دهد.
  • بلوچستان فراموش نشده است

    دنیای‌اقتصاد : سیستان‌وبلوچستان یکی از گسترده‌ترین سیل‌ها را پشت سر‌ گذاشت. بسیاری به نحوه کمک‌رسانی انتقاد داشتند و می‌گفتند بلوچستان فراموش‌ شده است. اما منصور بیجار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری می‌گوید هر چند ما در زیرساخت‌ها عقب هستیم، اما این به معنای فراموشی این استان نیست.
  • پیشنهادها به «سن‌پترزبورگ»

    علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی در اجلاس دبیران شورای امنیت کشورهای عضو بریکس در سن‌پترزبورگ، از ارائه یک بسته پیشنهادی به این نشست شامل همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات خبر داد.
  • دست‌ها روی ماشه است

    دنیای اقتصاد: «این دور از تشدید تنش میان ایران و اسرائیل به پایان رسیده است، اما دور بعدی ممکن است نزدیک باشد.» راز زیمت محقق ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی و مرکز اتحاد برای مطالعات ایران در دانشگاه تل‌آویو ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ در شورای آتلانتیک نوشت: حمله بی‌‌‌سابقه ایران به اسرائیل در ۱۴ آوریل، در تلافی تهاجم هوایی اسرائیل در سوریه، خطرناک‌‌‌ترین دور درگیری بین دو طرف در دهه‌‌‌های اخیر بود. این حمله شامل بیش از ۳۵۰ موشک بالستیک، موشک کروز و پهپاد بود.
  • بخت و اقبال توافق «گام به گام»هسته‌ای

    دنیای‌اقتصاد: جواد حیران‌‌نیا، مدیر گروه مطالعات خلیج فارس در مرکز تحقیقات علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه در ایران در مطلبی برای اندیشکده استیمسون نوشت: «تهران این‌گونه ارزیابی می‌کند که پس از حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل و پاسخ محدود اسرائیل، به طور موثر بازدارندگی هسته‌‌ای اسرائیل و اتحاد نظامی اسرائیل و ایالات متحده را به چالش کشیده است.»به گفته حیران‌‌نیا، ایران با دو دشمن روبه‌رو است که هر دو سلاح هسته‌‌ای دارند؛ در حالی که ایران سلاح هسته‌‌ای ندارد. با این حال، اگر وضعیت بیش از این تشدید شود، ایران احتمالا به سمت هسته‌‌ای شدن حرکت خواهد کرد تا یک عامل بازدارنده در برابر حملات آینده ایجاد کند.
  • متهم کمبود دارو

    دنیای اقتصاد: مجلس روز گذشته با اعمال ماده۲۳۴ درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درخصوص دلیل کمبود دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی مخالفت کرد. در صورت موافقت نمایندگان، بررسی تخلفات در زمینه کمبود دارو به قوه قضائیه ارجاع داده می‌شد. با این حال برخی نمایندگان معتقد بودند که وزارت بهداشت مقصر اصلی نیست.
  • چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟

    دنیای‌اقتصاد: الجزیره در مطلبی به بررسی سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به پاکستان پرداخت و نوشت: «رئیسی چند روز پس از حملاتی که ایران و اسرائیل علیه یکدیگر انجام دادند، در یک سفر سه‌روزه که از روز دوشنبه آغاز شد، برای گفت‌وگو در مورد روابط منطقه‌‌‌ای و دوجانبه در پاکستان به سر می‌‌‌برد.» از جمله برنامه‌‌‌های این سفر، دیدار و گفت‌وگو با مقامات عالی پاکستان مانند شهباز شریف، نخست‌وزیر است. این دو همسایه پس از حملات موشکی علیه خاک یکدیگر در ژانویه به دنبال بهبود روابط هستند. رسانه‌‌‌های محلی گزارش دادند که رئیسی همچنین با ژنرال عاصم منیر، رئیس ارتش پاکستان که نفوذ سیاسی و اقتصادی زیادی در این کشور جنوب آسیا دارد، دیدار خواهد کرد.
  • رئیسی در قلب اقتصادی پاکستان

    دنیای اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور روز گذشته در دومین روز سفرش به پاکستان، از اسلام‌آباد به لاهور مرکز ایالت پنجاب سفر کرد. سفر به کراچی به عنوان قلب اقتصادی پاکستان نیز بخش سوم سفر رئیسی به پاکستان بود.او روز دوشنبه در نخستین روز سفرش به پاکستان دیدارهایی با نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور، روسای مجالس ملی و سنا و فرمانده کل ارتش این کشور در اسلام‌آباد داشت‌.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر