شماره روزنامه ۶۱۱۱
|

  • آسیب‌شناسی وفاق

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل باز هم بر راهبرد وفاق ملی تاکید کرد. او گفت: «مردم ایران در انتخاب من به شعار محوری وفاق ملی رای دادند که این شعار منطبق با دستور خداوند در قرآن کریم است.» وفاق ملی شاید پرتکرارترین واژه‌‌ای باشد که این روزها از سوی رئیس‌‌جمهور مطرح می‌شود. در کنار آن، آقای پزشکیان به وفور درباره ناترازی‌‌های اقتصادی سخن می‌‌گوید و به همین دلیل اقتصاددانان امیدوارند وفاق ملی حول کاهش‌‌ ناترازی‌‌ها شکل گیرد. شاید بتوان انگیزه اصلی رئیس‌‌جمهور پزشکیان در نام‌گذاری دولت چهاردهم به‌‌عنوان دولت «وفاق ملی» را این نکته دانست که او مایل است دولت چهاردهم با ایجاد همدلی، اتفاق و هماهنگی بین جناح‌‌های سیاسی شرایط مناسبی برای حل‌‌وفصل ناترازی‌‌های اقتصادی ایجاد کند. اما وفاق ملی چیست و زمانی که درباره آن سخن می‌‌گوییم دقیقا درباره چه چیزی سخن می‌‌گوییم؟ محمود سریع‌‌القلم، استاد اقتصاد سیاسی بین‌الملل از دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌‌وگو با علی فرحبخش -روزنامه‌‌نگار اقتصادی- درباره اقتصاد سیاسی وفاق ملی سخن می‌‌گوید. متن کامل این گفت‌‌وگو در شماره این هفته مجله تجارت فردا منتشرشده‌است. همچنین فیلم آن را می‌توانید از طریق «اکو ایران» مشاهده کنید. آنچه در ادامه می‌خوانید، گزیده‌ای از این گفت‌و گو است.
  • رهاورد سفر پزشکیان چه بود؟

    دنیای اقتصاد: سرانجام سفر سه‌روزه رئیس‌جمهور ایران به نیویورک به اتمام رسید. بسیاری از نگاه‌ها در سراسر دنیا معطوف به سخنرانی و نشست‌های او در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود. پزشکیان در این سفر بار دیگر مواضع جمهوری اسلامی درباره مسائل منطقه و بین‌المللی را بیان کرد. در حاشیه این سفر پزشکیان همچنین با سران ۱۵کشور دیدار و رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک برگزار کرد. سفر رئیس‌جمهور به نیویورک با یک سوغاتی تاریخی برای مردم ایران نیز همراه بود. او با خود ۱۱۰۰ لوح دوره هخامنشیان را به موطن اصلی خود بازگرداند.
  • نقشه راه ایران درباره فلسطین

    دنياي اقتصاد: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه که به منظور شرکت در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به‌سر می‌برد، دیدارهای مهمی را طی این سفر انجام داد. عراقچی روز جمعه در سخنانی با بیان اینکه روز پنج‌شنبه سه نشست وزیران امور خارجه بریکس، مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا و کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد در نیویورک برگزار شد، گفت: «در هر سه نشست موضوعات غزه، فلسطین و لبنان مطرح بود.» وی افزود: «بحث لبنان و تهاجم رژیم صهیونیستی به این کشور و غزه در نشست‌ها و دیدارها از مهم‌ترین موضوعات رایزنی‌ها و گفت‌وگو است و فضای سازمان ملل را تحت تاثیر قرار داده است.»
  • پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت هفته دفاع مقدس

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به ‌مناسبت هفته دفاع مقدس و روز «میهمانی لاله‌ها»، گرامیداشت یاد شهیدان والا‌مقام را ضامن سلامت مسیر حرکت ملت ایران و منحرف نشدن از جهت‌گیری انقلاب دانستند. متن این پیام که همزمان با مراسم غبار‌روبی، عطرافشانی و گلباران مزار شهیدان در سراسر کشور با عنوان «میهمانی لاله‌ها» از سوی حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران قرائت شد، به این شرح است:
  • پایان عملیات نجات کارگران محبوس بلوک C

    آخرین خبرها نشان می‌دهد، تعداد جان‌باختگان حادثه معدن طبس افزایش یافته است. مهیار محمدی‌فر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در همین زمینه اعلام کرد: «عملیات جست‌وجوی معدنچیان حادثه معدنجوی طبس با پیدا شدن پیکر ۱۰ جان‌باخته پایان یافت.» بر اساس گفته‌های او، خراسان جنوبی با فوت یکی از مصدومان این حادثه، تعداد جان‌باختگان ‌حادثه ‌معدنجوی به ۵۰ تن رسید.
  • چرا فشار بر ایران شکست خورد؟

    دنیای اقتصاد: سیاست آمریکا در قبال ایران آشکارا شکست خورده است. این امر حداقل در ۶سال گذشته از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از توافق چندجانبه موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که برنامه هسته‌‌ای ایران را محدود می‌کرد، خارج شد، به وضوح مشخص است. او به‌رغم پایبندی ایران به این محدودیت‌ها، از برجام خارج شد.
  • جرات حمله به مرزهای ایران وجود ندارد

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار هزاران نفر از پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت، ضمن تبیین دلایل چرایی آغاز جنگ تحمیلی، به دو عامل «سخن نو» و «جاذبه‌های» جمهوری اسلامی در مقابل نظم فاسد و باطل حاکم بر جهان اشاره کردند و گفتند: دفاع مقدس علاوه بر دفاع ارزشمند از وطن، دفاع از دین و جهاد فی سبیل‌الله بود که اسلام را زنده و ملت ایران را عزیز و روح معنوی را در کشور ترویج کرد. رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره شرایط کنونی منطقه و جنایات رژیم صهیونی در غزه و لبنان، مجاهدت و ایستادگی نیروهای جبهه مقاومت در فلسطین و حزب‌الله در لبنان را از جنس جهاد فی سبیل‌الله در دوران دفاع مقدس خواندند و تاکید کردند: با وجود حوادث تلخ و جنایات رژیم غاصب صهیونی در غزه، کرانه باختری و لبنان، تاکنون پیروز صحنه طرفِ جهاد فی سبیل‌الله بوده است و به توفیق الهی پیروز نهایی این صحنه، جبهه مقاومت و حزب‌الله خواهند بود.
  • طرح ایران برای «منطقه متحد و قوی»

    دنياي اقتصاد: بامداد دیروز مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری برای نخستین‌بار پشت تریبون مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفت و به بیان دیدگاه‌های ایران درخصوص تحولات منطقه و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان پرداخت. او در سخنانش بر لزوم خاتمه وحشی‌گری اسرائیل در غزه و لبنان تاکید کرد و گفت جامعه جهانی باید فورا خشونت را متوقف کند و هرچه زودتر آتش‌بس‌ دائمی برقرار شود. پزشکیان در بخش دیگری از سخنرانی خود با برشمردن اصول تشکیل یک منطقه قوی بین همسایگان تاکید کرد: برون‌سپاری امنیت به کشورهای فرامنطقه‌ای به سود هیچ‌یک از ما نیست. رئیس‌جمهور همچنین آمادگی ایران برای تعامل با اعضای برجام را اعلام و تصریح کرد: ایران آمادگی دارد برای ساختن دنیایی بهتر با قدرت‌های جهان و همسایگانش، مراودات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی موثر و از جایگاه برابر داشته باشد. رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفرش به نیویورک با رئیس‌جمهوری فرانسه، وزیر خارجه چین و رئیس‌جمهوری صربستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
  • گفت‌وگوی سودمند عراقچی با بورل

    دنیای‌اقتصاد: سید‌عباس عراقچی وزیر خارجه ایران که جمعه شب به وقت محلی به منظور شرکت در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نیویورک شده است، در ادامه دیدارهای فشرده خود با مقامات و وزرای خارجه کشورهای مختلف موضوعات دوجانبه و مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را محور گفت‌وگو و تبادل نظر قرار داد. عراقچی روز چهارشنبه با همتایان خود از آذربایجان، انگلیس و سوئیس دیدار و گفت‌وگو کرد. در دیدار «جیحون بایرامف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و سید‌عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران که در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک انجام شد، طرفین در مورد روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه قفقاز و عرصه بین‌الملل رایزنی و گفت‌‌‌وگو کردند. عراقچی در دیدار «دیوید لامی‌» وزیر امور خارجه انگلستان نیز آخرین تحولات عرصه بین‌الملل را مورد گفت‌وگو قرار داد.
  • عبور از بحران با ابزار نظری

    محمود عالی‏‌پور/رئیس گروه تحول اداری سازمان امور مالیاتی کشور
    دولت چهاردهم در شرایطی آغاز به کار کرده است که ارائه راهکارها یا بسته‌‌های سیاستی برای مدیریت اثرات بحران‌ها و ناترازی‌ها در عرصه‌‌های گوناگون، ضرورتی گریزناپذیر است. طی سال‌های گذشته، تحت‌تاثیر عوامل مختلف از جمله لزوم ارائه راهکارهای فوری برای مسائل ضروری جاری؛ بارها مشاهده شده است که سیاستگذاری از حالت فعال، منطقی و نظام‌‌مند، تبدیل به سیاستگذاری واکنشی و انفعالی شده و این امر منجر به هدررفت منابع کمیاب، تنش‌‌آفرینی، تشدید بحران و ناترازی، بروز پیامدهای ناخواسته و پیش‌بینی نشده و در نهایت کاهش سرمایه‌‌های اجتماعی شده است. به نظر می‌رسد که ارائه راهکارها و بسته‌های سیاستی موثر بدون تغییر در مبانی نظری و شیوه‌‌های حکمرانی، بسیار مشکل یا غیرقابل انجام باشد، واقعیت این است که «حکمرانی، دانشی بسیار مهم و پیچیده است» و «اگر همه باورها و اندیشه‌‌های متداول در جامعه بشری و همه دیدگاه‌‌ها، نگرش‌‌ها، نظریه‌‌ها و پارادایم‌‌های فکری ناظر بر رفتار حکمرانان، خط‌‌مشی‌‌گذاران، و بازیگران گوناگون در آن، در مجموع یک سیستم تلقی شوند، «آینده حاصل این سیستم است». در واقع آینده، برآیند تقابل، تناظر، تعامل و مراوده باورها، سبک‌‌ها و خط‌‌مشی‌‌های گوناگون افراد، گروه‌‌ها، سازمان‌ها و عوامل متنوعی است که در عرصه‌‌های متفاوت حکمرانی، در سیستم‌های اجتماعی فعال هستند.»
  • دریافت شهریه در مدارس دولتی خلاف است

    مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در پاسخ به مطلبی باعنوان «زنگ بی‌پولی در مدارس» که در تاریخ ۱۴۰۳.۰۶.۲۹ در روزنامه منتشر شده، توضیحی را به دفتر روزنامه ارسال کرده است. در این توضیح آمده است: در ارتباط با پرداخت شهریه، دریافت هرگونه شهریه در مدارس دولتی خلاف قانون است. والدینی که شهریه پرداخت کرده‌اند، می‌توانند به ادارات آموزش‌وپرورش مراجعه کنند. مدارس دولتی موظفند خدمات آموزشی را رایگان ارائه دهند. همچنین مدارس غیردولتی، استعدادهای درخشان و شاهد شهریه مصوب خود را دارند، مدارس هیات امنایی نیز برنامه‌ای تحت عنوان برنامه عمل ارائه می‌کنند که شامل سری فعالیت‌های فوق برنامه است که به خانواده‌ها اعلام می‌شود و شهریه مشخصی دارد که باید به تصویب شورای آموزش‌وپرورش برسد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر