شماره روزنامه ۵۹۹۳
|

  • عاقبت پروژه‌های روی‌زمین‌مانده تجارت

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: امروز بازی تجارت در کشور، آهسته و بدون سروصدای معمول، در حال تصمیم‌گیری برای انجام دو کار بزرگ است؛ از این دو ، یکی به انجام رسیده‌ و دیگری به شکل چراغ خاموش در حال حرکت است و تنها برخی نشانه‌های خیلی کوچک بر حرکت آن دلالت دارد. طرح یک: تشکیل شورای‌عالی تجارت که در سایه سنگین ابهام قرار دارد و دو: لایحه تجارت که آن‌قدر بدون سروصدا تصویب شد که به‌نظر می‌رسد همه بیشتر در شوک هستند که چگونه لایحه‏‏‏‏‌ای که نزدیک ۲۰ سال‌در مجلس معطل مانده‌بود، شورای‌نگهبان یک‌بار مصوب‌شدن آن را رد کرده‌بود و اثراتی چنان دامنه‏‏‏‏‌دار داشت که هر مجلسی با احتیاط بسیار برای تصویب آن اقدام می‌کرد - در واقع اقدام نمی‌کرد- ناگهان تصویب شد و تمام، آن‌هم درمیان تنش در سیاست و بحران ارز و بودجه‌عجیب دولت سیزدهم.
  • تجارت در کانال مانش

    اتاق بازرگانی فرانسه و بریتانیا یک سازمان تجاری بین‌المللی است که به ترویج و تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری میان فرانسه و بریتانیا کمک می‌کند. این اتاق بازرگانی با بیش از ۱۵۰سال‌تجربه فعالیت، یکی از مهم‌ترین سازمان‌های اقتصادی و تجاری در دو کشور محسوب می‌شود. اتاق فرانسه و بریتانیا با بر‌‌گزاری همایش‌ها، نشست‌های تجاری و رویدادهای شبکه‏‏‏‌سازی، فرصت‌های بیشتری برای همکاری‌های تجاری و توسعه کسب‌وکارها در دو کشور فراهم می‌کند.روابط بازرگانی بین فرانسه و بریتانیا یکی از پرسابقه‏‏‏‌ترین و مهم‌ترین روابط دوجانبه در صحنه بین‌المللی است. این دو کشور با سابقه طولانی در حوزه تجارت، همواره نقش مهمی در توسعه روابط تجاری در اروپا و جهان داشته‏‏‏‌اند. با پیشرفت‌ فناوری و توسعه‌تجارت‌جهانی، روابط تجاری بین فرانسه و بریتانیا نیز گسترده‏‏‏‌تر شده‌است.
  • برخورد ویژه با ۴ گروه کالایی قاچاق در تهران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: پوشاک، لوازم‌خانگی، قطعات یدکی و دخانیات گروه‌های ویژه‌ای هستند که بیشترین نظارت و برخورد با عرضه قاچاق این محصولات انجام می‌شود. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، ‌‌‌‌ محمود سیجانی؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در نشست خبری اظهار کرد‌‌‌‌: در سال‌گذشته ۲۰۰ واحد تعطیل اقتصادی احیا شدند و برای سال‌جاری نیز برنامه‌‌‌‌ریزی شده ۴۰۰ واحد دیگر احیا شوند.
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک‌درصدی حذف شد

    دنیای‌اقتصاد: فعالان صنعت چای با انتقاد از افزایش حقوق گمرکی و مالیات‌ارزش‌افزوده این محصول، تاکید کردند که این مساله منجر به ایجاد چالش در بازار چای خواهد شد.
  • کشف «نئولیبرالیسم» و «اوتیسم جمعی»

    محمدآزاد‏‏‏‌
    در یادداشت پیشین و در حاشیه متن که به ریاست اتاق ایران، مرد قدرتمند، محمدرضا نهاوندیان مربوط بود، مردی که میان‌سنت و مدرنیته در رفت و آمد است، مباحثی مربوط به نگاه جریان چپ و راست کشور به مساله خصوصی‌‌‌‌سازی مطرح شد که بی‌جا نیست ادامه داشته‌باشد؛ ادامه این جریان با اندکی مداقه مشخص خواهد کرد که این نگاه نیز چندان استواری نداشت و سرگردان می‌‌‌‌نمود.
  • موانع جهش تولید در بخش کشاورزی

    نهمین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران به بررسی ابعاد مختلف چالش‌های فعالان اقتصادی در حوزه بذر، کود و سم از جمله توقف ثبت‌سفارش، تامین ارز و مصوبه بانک‌مرکزی مبنی‌بر پرداخت مابه‏‏‏‌التفاوت ارز برای رفع تعهد ارزی اختصاص داشت. طبق اظهارات نمایندگان بخش خصوصی، بانک‌مرکزی مصوبه شهریور سال‌گذشته هیات‌وزیران را نه‏‏‏‌تنها با ۴ ماه تاخیر ابلاغ کرد، بلکه نسبت به آن تفسیر به رای کرده‌است که این مساله باعث‌شده تجارت بذر، کود و سم به بن‏‏‏‌بست برسد.
  • رشد ۱۶‌درصدی صادرات ایران به پاکستان

    دنیای‌اقتصاد: آمارهای وزارت بازرگانی پاکستان نشان می‌دهد صادرات ایران به این کشور در سه‌ماهه نخست سال‌جاری میلادی با رشد ۱۶‌درصدی به ۲۸۶‌میلیون دلار رسیده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کرد واردات این کشور از ایران در سه‌ماهه نخست سال‌جاری میلادی با رشد ۱۶‌درصدی به ۲۸۶‌میلیون دلار رسیده‌است.
  • اهمیت کشت فراسرزمینی در تامین امنیت‌‌‌‌‌‌ غذایی

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی، محدودیت منابع پایه را از دلایل کشت فراسرزمینی دانست و گفت: در این نوع کشت امکان مشارکت سرمایه‌گذاران وطنی در طرح‌های کشاورزی خارج از کشور فراهم می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، رضا فتوحی درباره شعار سال‌و اهمیت آن در بخش کشاورزی گفت: امنیت غذایی مهم‌ترین مبحث بخش کشاورزی بوده و باید تلاش کنیم تا با مشارکت مردم محقق شود.
  • هزارتوی قیمتی بازار شالیکاران

    دنیای اقتصاد: قیمت برنج ‌بار دیگر به قله می‌رسد؟ آخرین‌بار در سال‌۱۴۰۱ قیمت این قلم محبوب غذای ایرانی سر به فلک کشید و دخالت دولت را واجب کرد و با سیاست‌های اتخاذ‌شده قیمت کنترل شد؛ سیاست‌هایی که به گفته فعالان این بازار به‌شدت حساس، به دلایلی نامعلوم از سوی دولت رها شده‌است. شواهدی که به گفته فعالان این بازار از هر دو سوی واردات و عرضه‌‌‌‌کنندگان برنج داخلی، حاکی از آن است که چنین اتفاقی نامحتمل نیست.
  • مهارت‌افزایی؛ لازمه جهش تولید

    دنیای‌اقتصاد: معاون اول رئیس‌جمهور روز گذشته با اعضای هیات‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران دیدار کرد. حاضران در این جلسه در مورد راهکارهای تحقق هدف جهش تولید، بحث و گفت‌وگو کردند. اصلی‌ترین محور این جلسه در رابطه با لزوم پیوند مدارس و دانشگاه‌ها با بخش صنعت بود تا از این طریق فارغ‌التحصیلان دبیرستان و دانشگاه بتوانند به‌سرعت جذب بازار کار شده و مشکل بیکاری قشر تحصیلکرده مرتفع شود. معاون اول رئیس‌جمهور راهکار حل مشکل مذکور را ارتباط بیشتر بخش‌خصوصی با وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانسته و طرح‌های در حال اجرا در این رابطه را تشریح کرد.
  • تجار در کریدور میانه

    دنیای اقتصاد: یکی از چالش‌های جدی در دنیای تجارت، پیدا‌کردن مسیری امن، کم‌هزینه و سریع برای انتقال کالاهاست. کشورهایی که در مسیرهای اصلی تجاری قرارگرفته‌اند، تلاش دارند تا با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، مزیت خود را به کشورهایی که می‌خواهند کالاهای خود را از شرق به غرب و از شمال به جنوب صادرکنند، نشان دهند. مهم‌ترین عاملی که بر مزیت یک کریدور اثر می‌گذارد، امنیت است. تنش‌ها در دریای سرخ و طولانی‌شدن جنگ اوکراین و روسیه باعث‌شده تا کشورها به‌دنبال مسیرهای امن جایگزین برای تجارت باشند. در این بین، بررسی مسیری تحت‌عنوان «کریدور میانه» برای ایران حائزاهمیت است.
  • استفاده از ظرفیت‌های آفریقایی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل آفریقای سازمان توسعه‌تجارت گفت: ایران می‌تواند از ظرفیت‌های معادن و محصولات کشاورزی آفریقا بهره بگیرد و مبادرت به صادرات کالاها و خدمات فنی و مهندسی به این قاره کند. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، لیلا باغبان مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه‌تجارت ایران اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد تجار ایرانی از ظرفیت‌های کشاورزی و تجاری قاره آفریقا کمترین بهره را برده‌‌‌‌‌‌اند؛ در حالی‌که این قاره به دلیل شرایط آب‌و‌هوایی و قرارگرفتن در خط استوا پتانسیل بالایی در تولیدات محصولات کشاورزی دارد، از این‌رو همزمان با صادرات ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی و بذر، کود، سم، واکسن‌های دامی و دانش فنی مورد‌نیاز برای کشاورزی و دامپروری می‌توان با ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی در کشورهای این قاره، ارزش‌افزوده بیشتری را نصیب کشور کرد.
  • تشریح وضعیت کالاهای اساسی؛‌ مطلوب است

    دنیای‌اقتصاد: قائم‌‌‌‌‌مقام وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه با افزایش عرضه نهاده‌‌‌‌‌های دامی در بازار نرخ این محصولات به زیر نرخ مصوب خود رسیده است، گفت: با آسودگی خیال تولیدکننده و افزایش تولید، وضعیت عرضه کالاهای اساسی به تولید مازاد رسیده است. علیرضا پیمان‌‌‌‌‌پاک، قائم‌‌‌‌‌مقام وزارت جهادکشاورزی در امور تجارت و تنظیم‌بازار گفت: نهاده‌‌‌‌‌های دامی نقش مهمی در تولید انواع کالاهای اساسی مانند مرغ، تخم‌‌‌‌‌مرغ، شیر و گوشت دارد و در گذشته نیز دولت‌ها همواره درگیر آن بودند. او افزود: از سال‌گذشته به‌ویژه از نیمه دوم سال‌با هماهنگی بانک‌مرکزی شرایط تامین ارز مورد‌نیاز واردات کالاهای اساسی به‌‌‌‌‌شکلی تامین شد که دیگر با بحران مواجه نبودیم. قائم‌‌‌‌‌مقام وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در گذشته دامدار برای تامین نهاده موردنیاز خود باید پول خود را پیش‌‌‌‌‌پرداخت می‌کرد تا تعدادی واردکننده خاص نهاده، اقدام به واردات می‌کردند اما اکنون با تامین کامل نهاده‌‌‌‌‌ها، تولیدکنندگان نگرانی بابت تولید خود ندارند. او تصریح کرد: ارز موردنیاز واردات در ۳ ماه اول تامین شده‌است و دولت در حال برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای تامین ارز موردنیاز کالاهای اساسی در ۳ماهه دوم سال‌است.
  • خالص‏‏‏‏‌سازی اتاق با خلع‌ید از تشکل‌ها

    بعد از رئیس اتاق ایران که با حرف و حدیث بسیار و به اعتقاد برخی از ناظران با فشار دولتی کناره‏‏‏‏‌گیری کرد، اکنون مشکلات دیگری از ناحیه دولت برای اتاق بازرگانی به‌وجود آمده‌است؛ مشکلاتی که به آخرین دستور جلسه شورای‌عالی نظارت بر اتاق بازرگانی مربوط است. نخستین آن در هفته‌های گذشته عملی شد؛ ابطال انتخابات اتاق آبادان که باز به عقیده بسیاری خلاف آیین‌نامه بود و وجهه قانونی نداشت. دومین دستور جلسه که به آن رسیدگی نشد، اما ظاهرا به جلسات بعدی موکول شده‌است، مساله‌ای اساسی‏‏‏‏‌تر و با عواقبی دامنه‏‏‏‏‌دارتر است؛ بحث تشکل‌ها و ساماندهی آنها که در این مورد مطابق شنیده‏‏‏‏‌ها، هدف اعضای دولتی شورای‌عالی نظارت کاهش چشمگیر سهم تشکل‌ها از کرسی‏‏‏‏‌های هیات‌نمایندگان است.
  • خودکار آشنا برای ایرانی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: خانواده رفوگران در ۸ سال، سرمایه لازم، شناخت کافی از بازار و نظام توزیع، نظام اعتباری و کل نظام تجارت را به‌دست آوردند، به‌طوری‌که ابزار لازم برای ورود به عرصه تولید نوشت‌افزار‌ برایشان فراهم شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر