فولاد مبارکه اصفهان، پیشروِ صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر

علیرضا پرنده‌مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا، در پنل تخصصی «چالش‌های احداث نیروگاه تجدیدپذیر در کشور» که در چهاردهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق به همت فولاد مبارکه برگزار شده بود، اظهار کرد: در حال حاضر مسیر توسعه تجدیدپذیرها در کشور سرعت گرفته، اما باید بدانیم کمبودهایی از گذشته تا امروز گریبانگیر صنعت برق بوده و تبعات آن به صنعت و مردم عادی منتقل شده است. وی افزود: رشد مورد انتظار ما بیش از اعدادی است که در حال حاضر به آن دست پیدا می‌کنیم؛ بااین‌حال در ماه گذشته ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار کردیم؛ درحالی‌که در سال‌های گذشته این عدد در طول یک سال به دست می‌آمده است.

معاون فنی و مهندسی ساتبا تأکید کرد: توسعه تجدیدپذیرها رشد یافته، اما این سرعت برای رفع ناترازی‌ها و کمبودها مناسب نیست. باید راهکارهای موازی در کنار هم قرار گیرند تا بتوانیم به آینده کشور و آینده صنعت برق بیش از گذشته در رفع ناترازی‌ها کمک کنیم. وی گفت: شرایط امروز حاصل تصمیمات دیروز است. ما نتوانستیم اقتصاد برق را درست تعریف کنیم و این اقتصاد نادرست ما را امروز به این شرایط رسانده است. پرنده‌مطلق با بیان اینکه صنایع بیشترین انرژی را در کشور مصرف می‌کنند و ازاین‌رو بحث ناترازی‌ها بیشترین آسیب را به آن‌ها می‌زند، ادامه داد: باید بر اهرم‌های کمک به تجدیدپذیرها در صنایع کار کنیم و از مشوق‌ها در این زمینه استفاده کنیم.

معاون فنی و مهندسی ساتبا اضافه کرد: باید بدانیم اگر نتوانیم برق را در زمان‌های اوج مصرف تأمین کنیم، صنایع فرصت تولید را از دست می‌دهند. این فرصت تولید ازدست‌رفته می‌تواند دلیلی بر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنایع باشد. فولاد مبارکه در این زمینه موضوع را به‌خوبی احساس کرده و امیدواریم هرچه زودتر از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به‌طور کامل بهره‌برداری شود، بهره‌برداری کامل این پروژه محدودیت‌هایی دارد، اما تلاش می‌کنیم اگر محدودیتی در خصوص انتقال فوق‌توزیع و توزیع در صنعت برق وجود دارد، با راهکارهایی که در نظر داریم آن را برطرف کنیم تا به دنبال آن دیگر صنعتگران نیز در زمینه تولید انرژی برق تجدیدپذیر مشکلی نداشته باشند.