دلایل رشد بخش نفت در بهار ۹۳
گروه نفت و پتروشیمی: رشد اقتصادی ۶/۴ درصدی اقتصادی در بهار سال جاری را باید یکی از مهمترین موفقیتهای دولت یازدهم در اقتصاد دانست؛ رشدی که در کنار افزایش سایر بخشها حدود ۲۸ واحد درصد تغییر مثبت را در بخش نفت نشان داده است. این در حالی است که تولید بیشتر نفت، صادرات بیشتر نفت و میعانات گازی، بازاریابیهای مناسب با توفیقات هستهای برای ایران و دورنمای روشن بخش نفت باعث رشد این بخش شده است. در این رابطه معاون برنامهریزی وزیر نفت با تشریح دلایل تاثیر رشد بخش نفت بر آمار رشد اقتصادی سال ۹۳ گفت: صادرات نفت خام و میعانات گازی در سال جاری افزایش پیدا کرده چنان که در پنج ماه اخیر نسبت به برنامه از قبل تعیین شده در بودجه ۸ درصد افزایش صادرات داشتیم.
گروه نفت و پتروشیمی: رشد اقتصادی ۶/۴ درصدی اقتصادی در بهار سال جاری را باید یکی از مهمترین موفقیتهای دولت یازدهم در اقتصاد دانست؛ رشدی که در کنار افزایش سایر بخشها حدود ۲۸ واحد درصد تغییر مثبت را در بخش نفت نشان داده است. این در حالی است که تولید بیشتر نفت، صادرات بیشتر نفت و میعانات گازی، بازاریابیهای مناسب با توفیقات هستهای برای ایران و دورنمای روشن بخش نفت باعث رشد این بخش شده است. در این رابطه معاون برنامهریزی وزیر نفت با تشریح دلایل تاثیر رشد بخش نفت بر آمار رشد اقتصادی سال ۹۳ گفت: صادرات نفت خام و میعانات گازی در سال جاری افزایش پیدا کرده چنان که در پنج ماه اخیر نسبت به برنامه از قبل تعیین شده در بودجه ۸ درصد افزایش صادرات داشتیم. در این رابطه منصور معظمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، درباره دلایل رشد بخش نفت در آمار رشد اقتصادی اعلام شده از سوی بانک مرکزی برای سه ماه اول سال جاری گفت: یکی از دلایل، افزایش تولید گاز به میزان حدود ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته بوده که دلیل آن نیز وارد مدار شدن بخشی از گاز فاز ۱۲ پارس جنوبی است.
وی ادامه داد: وزارت نفت در عین حال فشار برای بهرهبرداری از پارس جنوبی را روی ۷ فاز زیاد کرد و وضعیت این ۷ فاز را بهصورت هفتگی و با حضور وزیر نفت بهصورت ویژه دنبال میکنیم و تلاش کردیم بقیه فازها را نیز فعال کنیم.
معاون برنامهریزی و نظارت بر ذخایر هیدروکربوری وزیر نفت با بیان اینکه پالایشگاه ستاره خلیجفارس را فعال کردیم در پاسخ به پرسشی درباره تزریق نشدن منابع مالی جدید به این پالایشگاه گفت: وزارت نفت در حد توان خود تزریق مالی کرده است و مسوولیت بیشتری ندارد، اما چون برای ما بهرهبرداری از این پالایشگاه خیلی استراتژیک است به دنبال فعال کردن آن هستیم. بهگفته وی، نسبت به گذشته حجم کار و تعداد نیروهای فعال پیشرفت کرده و امیدواریم یک فاز آن تا پایان ۹۴ وارد مدار شود. وی افزود: از طرف دیگر صادرات نفت خام و میعانات گازی نیز افزایش پیدا کرده بهطوریکه در پنج ماه اخیر نسبت به برنامه از قبل تعیین شده در بودجه ۸ درصد افزایش صادرات داشتیم. معظمی ادامه داد: در عین حال روی شرکت ملی پتروشیمی برای اتمام پروژههای نیمهتمام که پیشرفت بیشتری داشته فشار گذاشتیم.
وی افزود: معتقدیم نفت موتور محرکه توسعه اقتصادی در کشور است و اگر موتور نفت روشن شود بقیه صنایع هم با آن همراه خواهد شد چنانچه در سالهای ۸۲ و ۸۳ همه کارخانههای کشور سه شیفت کار میکردند و نمیتوانستند جواب نیازهای نفت را بدهند. وی درخصوص افزایش صادرات نفت و میعانات گازی گفت: ما مشکلی برای تولید بیشتر نداریم و به محض کم شدن تحریمهای ظالمانه امکان صادرات بیشتر فراهم خواهد شد که امیدواریم آمریکاییها سر عقل بیایند تا زمینه رفع تحریمهای ظالمانه فراهم شود.
ارسال نظر