فائو با اشاره به تلاش‌های کشورهای ایران، عربستان و سودان در مقابله با این آفت اعلام کرد: در سال‌جاری عملیات‌های کنترل زمینی و هوایی جدی‌ای در ایران (در مقیاس ۷۱۲ هزار هکتار)، عربستان سعودی (در مقیاس ۲۱۹ هزار هکتار) و سودان (در مقیاس ۱۰۵ هزار) انجام شده که بدون شک موجب کاهش جمعیت ملخ صحرایی شده است، اما نتوانسته به‌صورت کامل مانع از (شکل‌گیری) دسته‌های ملخ‌های صحرایی و حرکت آنها به سوی مناطق اصلی تخم‌ریزی این آفت در یمن، سودان، شاخ آفریقا و دو طرف مرزهای پاکستان و هند شود.  فائو همچنین از احتمال تشدید وضعیت ملخ‌های صحرایی در مناطق ساحلی و داخلی یمن و نیز مناطق داخلی سودان خبر داده است، وضعیتی که می‌تواند تولید محصولات کشاورزی را تا پایان تابستان مورد تهدید قرار دهد. علاوه بر آن فائو از افزایش جمعیت ملخ‌های صحرایی در دو سوی سواحل دریای سرخ در نیمه دوم سال خبر داده است.  ملخ‌های صحرایی پس از اینکه قابلیت پرواز به‌دست می‌آورند، دسته‌هایی ده‌ها میلیونی را تشکیل می‌دهند که می‌توانند روزانه با استفاده از وزش باد تا ۱۵۰ کیلومتر فاصله را بپیمایند. ملخ‌های صحرایی دوره حیات سه‌ماهه‌ای دارند و یک ملخ صحرایی ماده می‌تواند حدود ۳۰۰ تخم بگذارد. یک ملخ صحرایی بالغ می‌تواند روزانه به‌طور تقریبی معادل وزن خود غذا مصرف کند – که حدود ۲ گرم در هر شبانه‌روز می‌شود. یک دسته خیلی کوچک ملخ‌های صحرایی می‌تواند طی یک روز معادل غذای ۳۵ هزار انسان را مصرف کند.  طبق اعلام فائو، برای حفاظت از محصولات کشاورزی و جلوگیری از حمله دسته‌های ملخ صحرایی به کشورهای همسایه، باید اقداماتی فوری در رابطه با کنترل این آفت انجام شود. با توجه به جدی‌بودن خطر ناشی از وضعیت کنونی ملخ‌های صحرایی، تمامی کشورها باید شرایط میدانی را از طریق بررسی‌های زمینی مرتب کنترل کرده و در هر زمانی که وضعیت ملخ‌ها تشدید یابد، اقدامات کنترلی ضروری را اتخاذ کنند.  فائو از طریق سامانه «خدمات اطلاعات ملخ‌های صحرایی» داده‌های مرتبط را از کشورهای آفت‌زده دریافت و تحلیل کرده و وضعیت جاری ملخ‌های صحرایی را ارزیابی می‌کند و براساس آن پیش‌بینی‌ها و هشدارهای مرتبط را ارائه می‌دهد.

این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند