در این نشست دبیرکل این انجمن به همراه دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری و همچنین دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی کوچک حضور داشتند و هر کدام به مسائل و موانع مختلف حوزه تولید لوازم خانگی و به‌خصوص موضوع قاچاق پرداختند. در ابتدای این نشست محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در خصوص وضعیت ورود کالای لوازم خانگی قاچاق به کشور گفت: از چند سال پیش شناسه کالا و کد رهگیری برای کالاهای تولیدی در کشور عملیاتی شد و تولیدکنندگان نیز آن را اجرا کردند اما به نظر می‌رسد در این خصوص نقض غرض شده و عملا مشکلی  را در باب مبارزه با کالای قاچاق حل نکرده است. در مقابل طرح شناسه کالا و کد رهگیری هزینه‌هایی را برای تولیدکننده ایجاد کرده و در نتیجه رغبت برای افزایش تولید را کاهش داده است. دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در ادامه و در پاسخ سوال خبرنگار «دنیای اقتصاد» در خصوص رابطه آزادسازی واردات لوازم خانگی با کاهش میزان ورود این کالا به کشور افزود: «اینکه گفته شود واردات آزاد شود جلوی قاچاق گرفته می‌شود آدرس غلط است چراکه طبق تجربه زمانی که واردات آزاد بود باز هم قاچاق داشتیم. وقتی مسیر واردات غیررسمی باز است و قاچاقچی راحت و با کمترین هزینه لوازم خانگی وارد کشور می‌‌‌کند چرا باید اقدام به واردات رسمی لوازم خانگی کند؟» محمدرضا شهیدی در همین خصوص ادامه داد: «اگر واردات قاچاق نباشد و جلوی قاچاق گرفته شود ما با واردات رسمی مشکلی نداریم. مادامی که دلار ۳‌هزار تومانی به قاچاق داده شود کسی نمی‌تواند با قاچاقچی مبارزه کند.»

اسم رمز قاچاق

در ادامه این نشست امید فاضلی‌‌‌نیا دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران نیز بر برخورد جدی و مستمر در خصوص مبارزه با قاچاق کالای لوازم خانگی تاکید کرد و گفت: «برخی سامانه‌ها مانند سامانه جامع تجارت به دلیل برخی نقص‌ها، کارآیی مناسبی نداشته‌اند به همین دلیل یکپارچگی سامانه‌‌‌ها می‌تواند سردرگمی در خصوص مبارزه با قاچاق را کاهش دهد.

در مواردی شاهد هستیم سامانه‌‌‌ها قطع می‌‌‌شوند و تولیدکنندگان نمی‌توانند کالا را ثبت کنند. در این شرایط از طرفی نگهداری کالاها هزینه دارد و اگر هم بدون ثبت در سامانه، کالا را ارسال کنند قاچاق محسوب می‌شود. مشکل دیگر این است که قاچاق محمل درآمد‌زایی شده و سازمان اموال تملیکی کالاهای کشف شده را به مزایده می‌‌‌گذارد» وی با بیان این موضوع که حجم بازار لوازم خانگی در کشور۶میلیارد دلار برآورد شده که ۱.۵میلیارد دلار قاچاق است تاکید کرد: «تخصیص ارز به تولیدکننده پروسه زمانی طولانی‌مدتی دارد و ۸۰ روز طول می‌کشد. از سوی دیگر شرایط واردات مواد اولیه به کشور نیز ۴ ماه طول می‌کشد. با شرایط موجود «واردات» اسم رمز قاچاق شده است و برخی به دنبال این هستند یک پارت را با برگ سبز قانونی و بقیه را به شیوه دیگری وارد کنند.» به گفته این مقام صنفی واردات در صورتی خوب است که باعث انتقال سرمایه و تکنولوژی‌‌‌ باشد، اما استفاده از میوه یک درخت به بهای نابودی تولید داخل درست نیست.

افزایش قیمت مواد اولیه

در پایان ابوالقاسم شانه‌ساز، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی کوچک نیز با اشاره به شرایط تولید لوازم خانگی کوچک در کشور گفت: «دربخش لوازم خانگی کوچک محدودیتی از نظر ظرفیت تولید نداریم و مونتاژ یک جاروبرقی ۴ دقیقه طول می‌کشد.  وی به موضوع گرانی لوازم خانگی پرداخت و گفت : «می‌گویند لوازم خانگی گران شده، در حالی که پول ما بی‌ارزش شده و چون قدرت خرید مردم افت پیدا کرده، اعداد، بزرگ به نظرمی‌‌‌رسند. اگر قیمت‌ها را به دلار تبدیل کنیم متوجه خواهیم شد که افزایش قیمت اتفاق نیفتاده است. البته اگر به دنبال عوامل گرانی لوازم باشید باید توجه داشت که قیمت مواد اولیه از سال ۹۷ تا به حال افزایش چشمگیری داشته و به عنوان مثال ورق سرد ۹ برابر، ورق آلومینیوم ۸ برابر، کاتد مس ۷ برابر و مواد پتروشیمی ۶ برابر شده است. در کل قیمت مواد اولیه لوازم خانگی بین ۱۶ تا ۴۰‌درصد رشد قیمت داشته که بالاتر از میانگین جهانی بوده است.»