حجت الاسلام والمسلمین محسن مهاجرنیا عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و عضو کمیسیون کرسی‌های نظریه پردازی حوزه و استاد حوزه و دانشگاه در جلسه هفتگی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم گفت: بر اساس قانون اساسی مردم  حق دارند مطالبه  کنند ولی تلقی ای  که در جامعه است، بخصوص در میان برخی از اصولگراها که می گویند این انتقاد ها باعث تضعیف  نظام می شود. فتوای  اول انقلاب امام خمینی را که در مورد گروه های ضد انقلابی که در کارخانه ها و ادارات تحصن و اعتصاب می کردند را مطرح می کنند که امام این کار ضد انقلابی را تحریم نمودند. متأسفانه در طول چهار دهه با همان فتوا ذهنیتی به وجود آمده که اگر کسانی خواسته مشروع هم داشته باشند، حق راهپیمایی قانونی از آنها سلب شده است. ما جلوی یک کار قانونی را می گیریم بعد تبدیل می شود به زیرزمینی و غیر رسمی.

اهم اظهارات مهاجرنیا به شرح زیر است:

* گفته می شود «انتخابات»، صرفا به این دلیل پذیرفته شده است که ولی فقیه مصلحت دیده است فعلا انتخابات باشد و نظر مردم هم گرفته شود و هر زمان که ولی فقیه اراده کند و مصلحت بداند نوع دیگری از حکومت را که در آن چه بسا اصلا به رای مردم مراجعه نشود انتخاب کند اینکه گفته شود مشروعیت حکومت نه تنها تابع رای و رضایت ملت نیست،بلکه رای ملت هیچ تاثیر و دخالتی در اعتبار آن ندارد. این حرف ها چه کمکی به جمهوری اسلامی است؟ در مقابل این دیدگاه برخی بر عکس می گویند یعنی «اصل مردم سالاری» است و « اسلام» به آن سنجاق شده است. امام در پاریس وقتی دموکراسی را پذیرفت فرمود « مردم مسلمان » وقتی بر اساس اسلام آن را پذیرفتند، این با دموکراسی غربی فرق دارد. «مردم سالاری دینی » کی لازم می شود؟ زمانی که « مردم سالاری» و « دین» با هم جفت و جور شوند . دین به تنهایی یا دموکراسی به تنهایی کافی نیست، وقتی با هم شدند دیگر حالت سنجاق ندارند بلکه « حکم امضاء» شرعی روی هر دو باهم رفته است. مقام معظم رهبری می فرمایند در مردم سالاری دینی، مردم  یکی از دو «رکن » نظام اسلامی هستند. در قانون اساسی این رکن بودن پذیرفته شده است و برای همین مردم حق و حقوقی در فصل سوم قائل شده است .حالا مردم که بخش مهمی از مردم سالاری دین هستند می خواهند اعتراضی و انتقادی و نصیحتی داشته باشند.

*در دنیای کفرآلود مدرن قرن بیستم امام آمد و در میان قطب بندی شرک آلود، خدا را با مردم آشتی داد. حاکمیت الهی را در قالب انسان خلیفه الله زمین کرد. این شاهکار امام متأسفانه تبدیل به معرفت دینی قابل فهم همه مردم نشد.

* کسی که امین شد از بیت المال ریخت و پاش نمی کند. کسی که امین شد اختلاس و زیاده خواهی و دزدی و حرام خوری وحیف و میل نمی کند.

*تعبیر استاد علامه جوادی آملی چقدر زیبا است، فرمود: مهمان مقام معظم رهبری بودم سر سفره افطار، آقا به پسرش گفت شما بروید در کنار بقیه خانواده غذا بخورید چون آن غذا مال بیت المال بود نخواست فرزندشان از آن بخورند . این است روح مردم سالاری دینی .

* در مردم سالاری دینی کسی دنبال سهم خواهی نیست. در مردم سالاری دینی، هم گرایی دولت و ملت وجود دارد، باهم با سمت یک هدف حرکت می کنند . اگر دیدید مردم دولت را زورگو و غارت کن و در نقطه مقابل خود دیدند بدانید یک جای کار مشکل دارد. در مردم سالاری دینی ،ساده زیستی، یک اصل است اگر دیدید رقابت اشرافی گری با هم گذاشتیم، بدانید یک جای کار مشکل دارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.