به گزارش ایسنا، به نقل از آسوشیتدپرس، نمایندگان شرکت‌های فیس بوک، گوگل و توییتر، تحت تاثیر مداخله سایبری روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در سال گذشته میلادی برگزار شد، موظف هستند علاوه بر اینکه به نمایندگان کنگره این کشور توضیح دهند، اسناد و مدارک حسابهای کاربری وابسته به دولت روسیه را به مقامات مسئول و نمایندگان سنای آمریکا تحویل و ارائه دهند.

ماه گذشته توییتر اعلام کرده بود که به ۲۰۰ حساب کاربری و اکانت این شبکه اجتماعی که در اقدامات مداخله جویانه حین جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقش داشته‌اند، مشکوک شده است اما بدلایل حقوقی و قانونی و بدون سند و مدرک، آن را تاکنون فاش نکرده بود.

هکرهای روسی که گفته می‌شود تحت حمایت دولت روسیه بوده‌اند، در سیستم‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که مبتنی بر اینترنت است، اختلال و مشکل ایجاد کرده بودند. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که سال گذشته میلادی ۲۰۱۶ برگزار شد، رقابتی تنگاتنگ میان دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون بود که سرانجام، دونالد ترامپ برنده این رقابت شد.

نزدیک به سه هفته پیش بود که وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا، حمله هکرهای روسی به سیستم رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته را در ۲۱ ایالت این کشور رسما تایید کرد. البته به گفته مقامات امنیتی این کشور، این بدان معنا نیست که نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تغییر کرده و یا دستکاری شده است بلکه روسیه تنها به انتشار اطلاعات دروغین، اخبار و اسناد کذب و جریان سازی‌های انتخاباتی متهم شده است. هرچند که دولت روسیه همه این گمانه زنی ها و اتهامات را رد کرده است اما مقامات اطلاعاتی و امنیتی آمریکا همچنان بر انجام اقدامات مداخله جویانه روسیه اصرار می ورزند.

حدود یک هفته پیش شرکت گوگل اعلام کرد که بسیاری از آژانس‌های روسی برای تحریف و تاثیرگذاری بر جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، میلیون‌ها دلار برای تبلیغات در سرویس‌های مختلف گوگل نظیر یوتیوب، سرویس پست الکترونیکی جی میل و جست ‌وجوگر گوگل هزینه کرده‌اند.

این غول های تکنولوژی پس از آنکه از جانب مقامات آمریکایی استیضاح شدند، اسناد و مدارکی دال بر دخالت روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا یافته اند که بر اساس این مدارک، می توان دریافت که روسیه قصد داشته با استفاده از پلت‌فرم‌های تبلیغاتی این شبکه‌های اجتماعی بر اذهان عمومی جامعه آمریکا تاثیر گذاشته و جریان انتخابات را به سمت و سویی که آنها تمایل داشتند، سوق بدهند.

شرکت فیس بوک نیز کل تبلیغات خریداری شده توسط روس‌ها را ۳۰۰۰ مورد برآورد کرده و اطلاعات مربوط به آن‌ها را به نمایندگان کنگره آمریکا ارائه داده است.

سه شرکت بزرگ فیس بوک، توییتر و گوگل که به انتشار اخبار و جریان سازی های مداخله جویانه روسیه متهم شده بودند، در تاریخ اول نوامبر سال جاری میلادی موظف خواهند بود به سوالات بازرسان و اعضای کمیته امنیت مجلس سنای ایالات متحده آمریکا پاسخ داده و اسناد و مدارک مربوط به این موضوع را به آنها ارائه دهند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.