به گزارش ایلنا، آخرین گزارش های مرکز آمار نشان می دهد که در سطح کشور چیزی نزدیک به ۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه و خانه دوم وجود دارد. از سوی دیگر در حالی که به ازای ۲۴ میلیون خانوار، ۲۷ میلیون خانه وجود دارد اما هنوز تقاضای قابل توجهی در بازار مسکن بی پاسخ مانده و ۱۹ میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می کنند.

این آمارها نشانگر یک بی عالتی شهری هستند به طوری که بررسی های وزارت راه و شهرسازی نشان می دهد؛ تفاوت قیمت مسکن در بالا و پایین شهر به حداقل به ۵ برابر می رسد و عدم قدرت خرید مردم باعث خالی ماندن خانه های لوکس شده است و تنها در منطقه یک تهران ۳۵ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه است و به دلیل قیمت بالا، مشتری ندارد.

تعبیر عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی از این شرایط مسکن در کشور یک انحراف گسترده از تعادل است که ادامه این روند در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی بحران آفرین خواهد بود.

طبق گفته کارشناسان و تایید مسئولان اقتصادی و مسکنی کشور، امسال هر چند که واحدهای کم متراژ و متناسب با قدرت خرید دهک های متوسط به رونق نسبی خواهند رسید اما بازار خانه های لوکس همچنان در رکود خواهد بود. در این میان سرمایه نهادهای پر قدرتی مانند بانک ها که در دوران اوج سوداگری بازار مسکن و افزایش قیمت های ۵۰۰ درصدی به این حوزه ورود پیدا کردند، محبوس خواهد ماند. نهادهایی که خود یکی از متهمان ردیف اول گرانی مسکن در سال های ۸۴ تا ۹۲ و رکود این بازار از سال ۹۲ تا به امروز هستند.     

در جدول زیر قیمت خانه‌های لوکس منطقه یک تهران که در حال حاضر فاقد مشتری هستند، آمده است:

متراژ

محدوده

قیمت (تومان)

۱۶۰ متر

فرمانیه

۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون

۱۸۰ متر

آجودانیه

۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

۱۵۰ متر

اقدسیه

یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون

۱۶۵ متر

قیطریه

۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون

۱۸۰ متر

زعفرانیه

۳ میلیارد و  ۳۴۰میلیون

۱۵۰ متر

ولنجک

یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون

۸۶ متر

نیاوران

یک میلیارد و ۱۱۸ میلیون

۲۲۰ متر

کامرانیه

۳ میلیارد

۲۰۰ متر

فرشته

۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون

۱۷۰ متر

مقدس اردبیلی

۲ میلیارد و ۲۸۰ میلیون

۱۴۰ متر

چیذر

یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون

۱۷۵ متر

پارک وی

یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون

۱۵۸ متر

جماران

۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.