آغاز جلسات شورای‌عالی کار برای دستمزد ۹۳ به‌زودی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه جلسات کارشناسی دستمزد در شورای‌عالی کار برگزار خواهد شد، گفت: اولین جلسه شورای‌عالی کار طی هفته‌های آینده برگزار خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر سهم تعاون در کشور کمتر از ۵ تا ۶ درصد است، گفت: «مطالعات نشان داده است که تعاونی‌ها در بخش مصرف ماندگار بوده‌اند. با وجود اینکه این بخش از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ اما ماندگاری‌ها باید در بخش تعاونی‌های خدماتی و تولیدی باشد که متاسفانه عوامل درون‌سازمانی باعث شده است که تعاون نتواند به جایگاه واقعی خود در اقتصاد دست یابد.» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی بخش تعاون نیازمند اصلاح است، افزود: شرکت‌های تعاونی مصرف در مورد مالیات شفاف عمل می‌کنند؛ اما خرده‌فروشان در اجرای قانون کاستی به خرج می‌دهند. با بیان اینکه گزارش‌ها حاکی از این است که خصوصی‌سازی در این مدت سهم کوچکی از کوچک‌سازی دولت را به خود اختصاص داده، افزود: متاسفانه بیشترین سهم از اقتصاد در خصوصی‌سازی نصیب نهادهای شبه‌دولتی شده است. جزئیات مذاکرات کارفرمایان با ربیعی

در همین رابطه اولین نشست رسمی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت تدبیر و امید و نمایندگان کارفرمایان کشور برگزار شد.

عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان ایران با بیان این مطلب گفت: «در این دیدار نمایندگان کارفرمایان و همچنین وزیر کار به نمایندگی از دولت مباحث گوناگونی را مطرح و پیرامون آنها گفت‌وگو کردند.» اصغر آهنی‌ها اضافه کرد: «یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در دیدار کارفرمایان با وزیر کار، افزایش مشارکت کارفرمایان در مباحث ۳جانبه بین کارگران، کارفرمایان و دولت بود که در واقع بر ۳جانبه‌گرایی در تصمیم‌گیری‌ها تاکید دارد.»

او تاکید کرد: «همچنین مباحث مختلفی درباره حضور نمایندگان کارفرمایان در هیات امنای تامین اجتماعی مطرح شد که وزیر کار قول داد در این‌باره پیگیری‌های لازم را انجام دهد. از این طریق امکان حضور نمایندگان کارفرمایان در سطوح مختلف تامین اجتماعی برای تامین ۳جانبه‌گرایی فراهم خواهد شد.» او ادامه داد: «همچنین مباحثی درباره مسائل و مشکلات کارفرمایان در مباحث تامین اجتماعی و اصلاح قوانین این بخش مطرح شد. قرار است کارفرمایان پیشنهادهای خود را درباره اصلاح قوانین تامین اجتماعی به دولت ارائه کنند.»

این مقام مسوول کارفرمایی کشور افزود: «یکی از مباحث مهم مطرح شده در این جلسه، مشکلات اشتغال و راهکارهای ایجاد فرصت‌های جدید شغلی در کشور با توجه به شرایط فعلی اقتصادی است که البته نمایندگان کارفرمایان در این باره پیشنهادهایی را در قالب یک بسته برای طرح در شورای عالی اشتغال ارائه خواهند کرد.»

عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان ایران گفت: «در واقع این بسته پیشنهادی از سوی کارفرمایان تهیه شده و به زودی برای طرح در شورای عالی اشتغال ارائه می‌شود. پیش‌تر نیز در زمان فعالیت دولت دهم، بسته‌ای در زمینه ایجاد اشتغال از سوی کارفرمایان ارائه شده بود که بی‌نتیجه ماند و به جایی نرسید.» آهنی‌ها تاکید کرد: «مشکلات مربوط به نقدینگی و تامین مالی واحدهای صنعتی و تولیدی کشور هم در دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی نمایندگان کارفرمایان مطرح شد که در نهایت بر انجام کار کارشناسی در این بخش تاکید شد.»

به گفته او، بحث همکاری نکردن بانک‌ها در تامین مالی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور نیز از دیگر مباحث مطرح شده در دیدار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نمایندگان کارفرمایان کشور بوده‌است.

این مقام مسوول کارفرمایی کشور با اشاره به اینکه در اولین نشست وزیر تلاش کرد تا مسائل مختلف کارفرمایان را از نزدیک بشنود، گفت: به صورت کلی تقویت ۳جانبه‌گرایی در تصمیم‌گیری‌ها در این جلسه مورد تاکید قرار گرفته است. او با اعلام اینکه قرار است نشست‌های رو در روی کارفرمایان با وزیر تعاون، کار و رفاه به صورت مستمر و در فواصل زمانی یک تا ۳ ماهه برگزار شود گفت: «یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در دیدار اول، خدمات ضعیف تامین اجتماعی است که در حال حاضر به میزان هزینه‌ها انجام نمی‌شود.» آهنی‌ها از هزینه ۷۵۰ هزار تومانی تا یک میلیون تومانی بیمه هر کارگر در ماه سخن گفت و افزود: «با این حال، میزان ارائه خدمات تامین اجتماعی به مردم به اندازه افزایش هزینه‌ها رشد نکرده و در سطح ضعیفی باقی مانده است.»