یوناتن بت کلیا با بیان اینکه خطوط ریلی ایمن‌ترین حمل‌ونقل در جهان است، گفت: توسعه حمل‌ونقل ریلی مشکلات سایر شقوق حمل‌ونقل را در کشور کمتر می‌کند.وی افزود: در تمام دنیا اولین و مهم‌ترین وسیله حمل‌ونقل شبکه ریلی است و دولت‌ها به توسعه این بخش توجه ویژه‌ای دارند. وی با بیان اینکه سیستم ریلی موجب کاهش آلودگی محیط زیست، ترافیک و حفظ ایمنی می‌شود، اظهار کرد: درحالی‌که حوادث جاده‌ای در کشور بسیار اتفاق می‌افتد، اما به ندرت شاهد حادثه‌ای در سیستم ریلی هستیم.«بت کلیا» با اشاره به بحران اخیر آب و هوایی در کشور و انتقاد از شرایط حمل‌ونقلی کشور به‌ویژه در فرودگاه‌ها گفت: در سفری که یک ماه گذشته به آلمان داشتم شاهد بارش برف شدیدی بودم که باعث شد ۴۰ پرواز فرودگاه فرانکفورت انجام نشود، اما وجود قطار در کنار فرودگاه سبب شد، مردم هیچ احساس مشکلی در حمل‌ونقل خود نداشته باشند.

وی با بیان اینکه در اروپا سیستم حمل‌ونقل ریلی کشور‌های مختلف به یکدیگر اتصال دارد، افزود: به همین علت در آن شرایط حتی مسافرانی که قصد سفر به خارج از این کشور را داشتند نیز دچار مشکل نشدند. عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: در روز‌های گذشته وزیر راه و شهرسازی در فراکسیون مستقل مجلس حضور داشت و در آنجا اعلام کرد که این وزارتخانه از بسیاری از امکانات و تجهیزات محروم است و اعتباراتی نیز برای تهیه آن ندارد.  وی افزود: وزیر راه و شهرسازی در آن جلسه گفت، اعتباراتی که به این وزارتخانه تعلق می‌گیرد محقق نمی‌شود.

بت کلیا تصریح کرد: لازم است برای رفع مشکلات وزارت راه و راه‌آهن همه با هم، چه دولت، چه مجلس و چه سایر مسوولان همیاری و همفکری داشته باشیم.

وی گفت: متاسفانه بودجه‌های عمرانی هر سال کمتر از سال قبل می‌شود و اگر این بودجه‌ها به زیرساخت‌های حمل‌ونقل اختصاص پیدا می‌کرد، شاهد چنین مسائلی نبودیم.

وی درباره اینکه خدمات راه‌آهن در شرایط بحرانی اخیر ۵ برابر ظرفیت این شبکه بوده است، افزود: متاسفانه این خدمات ملموس نبود؛ دلیل این امر آن است که در برخی مسیر‌ها سیستم ریلی وجود ندارد و در برخی دیگر اتصال ریل به مراکز انتقال مسافر انجام نشده است. عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مسلما در جایی که ریل وجود داشته، راه‌آهن نیز خدمت‌رسانی کرده است، ولی بیشتر مسیر‌های ریلی ما مستقیم از مرکز استان به استان دیگر است و گردشی در این میان نیست که بتواند سایر بخش‌های کشور را پوشش دهد و بسیاری از نقاط کشور از حمل‌ونقل ریلی برخوردار نیستند.  بت کلیا در مورد کاهش سرعت قطار‌ها برای حفظ ایمنی مسافران در بحران برفی گذشته افزود: اگر قطار‌ها و زیرساخت‌های ریلی ما پیشرفته بودند نباید هیچ مشکل و تاخیری پیش می‌آمد.

به گفته وی، در بسیاری از کشور‌ها ساعت حرکت و رسیدن قطار به مقصد اعلام می‌شود و دقیقا بر اساس زمان ذکر شده به مقصد می‌رسد و هیچ عامل بیرونی از جمله برف و بوران بر این موضوع اثری ندارد؛ بنابراین اگر ما از این مساله گلایه‌مند هستیم باید سیستم حمل‌ونقل خود را درست مدیریت کنیم و برای توسعه آن برنامه‌ریزی داشته باشیم و چنانچه زیربنا‌های حمل ونقل ریلی مناسب باشد سرعت قطار نمی‌تواند ایمنی را کاهش دهد. وی در مورد تمهیدات مجلس برای توسعه راه‌آهن گفت: کمیسیون عمران در این زمینه قدم‌های بسیاری برداشته است و تاکید دارد باید بودجه عمرانی راه‌آهن افزایش یابد و عملکرد این کمیسیون نشان می‌دهد که این کمیسیون هر سال به بودجه عمرانی ریلی مبلغی را اضافه کرده است.