اجرای بیش از 300 اقدام مدیریتی برای حل مشکلات ذوب‌آهن

گروه بنگاه‌ها: مدیر عامل ذوب‌آهن اصفهان در نشستی با جمعی از فعالان بازار سرمایه اقدامات این شرکت برای رفع مشکلات را تشریح کرد.احمد صادقی گفت: ذوب‌آهن اصفهان با مشکلاتی ناشی از بدهی‌ها و بهره‌های بانکی مواجه است اما اقدامات مختلفی برای حل این مشکلات انجام شده و خوشبختانه به تدریج در حال به ثمر نشستن است. وی با اشاره به تدابیر صورت گرفته برای کاهش بدهی‌ها طی ۲ سال گذشته گفت: اقدامات خوبی جهت پرداخت بدهی‌های غیر‌بانکی صورت گرفته و هر چند این بدهی‌ها صفر نشده اما به حد معقولی رسیده است.

وی افزود: بدهی به برخی معادن کاهش چشمگیری یافته و بدهی به راه‌آهن جمهوری اسلامی نیز با تحویل ریل U۳۳ به این سازمان که البته تنها شامل ۵۰ درصد قرارداد می‌شود، کاهش می‌یابد. صادقی با اشاره به اینکه هزینه مالی سالانه ذوب‌آهن اصفهان ۸۲۰ میلیارد تومان بود، گفت: از سال گذشته با پرداخت برخی بدهی‌های بانکی و توافق با بانک‌ها، هزینه مالی این شرکت به ۶۵۰ میلیارد تومان کاهش یافت و خوشبختانه با تداوم پرداخت بدهی‌ها، ‌این هزینه همچنان روند کاهشی دارد.مدیرعامل ذوب‌آهن، کل زیان دوسال گذشته این شرکت را ۴۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با وجود هزینه‌های مالی که پس از اقدامات مختلف به ۶۵۰ میلیارد تومان در سال کاهش یافت، تورم و سایر مشکلات، این کاهش زیان، روند بسیار خوبی را نشان می‌دهد.

صادقی با اشاره به اصلاح ساختار مالی ذوب‌آهن گفت: بیش از ۳۰۰ اقدام مدیریتی برای حل مشکلات ذوب‌آهن انجام شده که یکی از آنها کاهش هزینه‌های زائد است. در این راستا می‌توان به کاهش قراردادهای پیمانکاری و تکیه بر توان داخلی برای انجام پروژه‌های مختلف اشاره کرد که هزینه ۱۹۰۰ میلیاردی قراردادهای پیمانکاری در سال ۹۵ را به ۸۰۰ میلیارد تومان کاهش داد ضمن اینکه این رقم نیز با اقدامات مختلف، به ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش می‌یابد. مدیرعامل ذوب‌آهن یکی از موارد حذف پیمانکار و اتکا به توان داخلی را اجرای پروژه اصلاح سیستم غبارگیر برای سه کانورتو این شرکت عنوان کرد و گفت:‌ غبارگیر یکی از کانورتورها با پیمانکار خارجی انجام شد که بازده خوبی نداشت در حالی‌که سیستم غبارگیر دوکانورتو دیگر، با توان داخلی اصلاح شد که با هزینه بسیار کمتر، بازده بهتری دارد.

صادقی، احیای مجدد خط سیم‌سازی در بخش نورد این شرکت و صادرات محصولات آن را از دیگر اقدامات مهم این شرکت معرفی کرد و گفت: آغاز تولید انبوه ریل که امروز صورت گرفت، قطعا تاثیر مثبتی در شرایط ذوب‌آهن دارد اما خط تولید ریل، از قابلیت‌های بیشتری برخوردار است و می‌توان در این خط، تیرآهن تا سایز ۵۰۰ و تیرآهن بال پهن تا سایز ۳۰۰ تولید کرد. وی با اشاره به اینکه تا کنون ذوب‌آهن قادر به تولید تیرآهن بال پهن تا سایز ۲۰۰ بوده، گفت: هیچ شرکتی در ایران به غیر از ذوب‌آهن قادر به تولید این محصولات نیست.مدیرعامل ذوب‌آهن، تولید محصولات خاص و با ارزش افزوده بیشتر را از جمله سیاست‌های اصلی این شرکت دانست و گفت: برای تولید شمش مخصوص ریل، تجهیزات جدیدی در این شرکت نصب شده و پروژه‌های سولفورزدایی و VD نیز اجرا شده است که همگی توان تولید فولاد‌های آلیاژی را به ذوب‌آهن می‌دهد. صادقی، ‌توان کنونی تولید سالانه ذوب‌آهن را بین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تا ۳ میلیون تن دانست و گفت: این تولید به دلیل عدم تامین سنگ‌آهن محقق نمی‌شود و این معضل، یکی از گلوگاه‌های تولید در ذوب‌آهن است.

وی مصوبه مجلس در جهت وضع تعرفه صادرات برای سنگ‌آهن را اقدامی مناسب دانست و ابراز امیدواری کرد دولت با اجرای این مصوبه به تولید ملی خدمت بیشتری کند. مدیرعامل ذوب‌آهن، از تلاش این شرکت برای راه اندازی یک کانورتو جدید خبر داد و گفت: این موضوع،‌ ۵۶ میلیون یورو هزینه دارد که با رفع مشکلات مربوط به LC و بانک عامل، پروژه مذکور اجرایی شده و تا اواسط سال آینده یک میلیون تن تولید شمش ذوب‌آهن را در سال افزایش می‌دهد. مدیرعامل ذوب‌آهن یکی دیگر از اقدامات بسیار مهم این شرکت برای حل مشکلات خود را کاهش قابل توجه قیمت تمام شده محصولات با انجام پروژه‌های مختلف معرفی و اظهار کرد: پروژه کاهش HMR در بخش فولادسازی نقش مهمی در کاهش قیمت تمام شده دارد. این پروژه تا به حال که به‌طور کامل اجرا نشده اثرات اقتصادی بسیاری داشته و اجرای کامل آن سالانه هزار میلیارد تومان از هزینه‌های تولید این شرکت را کاهش می‌دهد.

وی افزود: کک که در کوره بلند شارژ می‌شود، تاثیر زیادی در تعیین قیمت تمام شده محصولات ذوب‌آهن دارد و کاهش مصرف آن بسیار ضروری است. در این راستا پروژه تزریق پودر زغال به کوره بلند در حال اجراست که بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلو مصرف کک را به ازای هر تن تولید فولاد کاهش می‌دهد و این امر بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان سالانه صرفه اقتصادی دارد. صادقی پرعیار‌سازی سنگ‌آهن را که در کوره بلند شارژ می‌شود یکی دیگر از فعالیت‌های مهم ذوب‌آهن دانست و گفت: هم‌اکنون با اجرای پروژه‌ای که به دست توانمند تلاشگران ذوب‌آهن صورت گرفت، از ۵ میلیون تن سنگ‌آهن مورد نیاز این شرکت، یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن پرعیارسازی می‌شود و با اجرای کامل این پروژه ۶۰۰ میلیارد تومان در سال، صرفه اقتصادی نصیب ذوب‌آهن می‌شود. مدیرعامل ذوب‌آهن، آینده این شرکت را با مجموع این اقدامات بسیار روشن توصیف کرد و ادامه جلسات شفاف‌سازی با فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه را برای معرفی توانمندی‌های این شرکت بسیار ضروری دانست.