پیام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت روز جهانی ارتباطات

ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت روز جهانی ارتباطات پیامی را منتشر و تاکید کرد: اگرچه برخی هنوز هم فضای مجازی را صرفا تهدید می‌دانند اما با اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید دیگر کسی نمی‌تواند این فناوری را از مردم بگیرد و توسعه آن را مختل کند.متن پیام دکتر محمود واعظی به مناسبت ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات به این شرح زیر است: ۲۷ اردیبهشت، روز جهانی ارتباطات را گرامی داشته و از تلاش همه همکارانم در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور تشکر می‌کنم.با تحقق توسعه زیرساخت‌ها، رشد ۱۰ برابری پهنای باند داخل، رفع انحصار ارائه خدمات نسل ۳ و بالاتر تلفن همراه و دفاع از دسترسی آزاد به اطلاعات، به مرحله‌ای رسیده‌ایم که همه مردم ایران در اقصی نقاط کشور به این فناوری و گردش اطلاعات دسترسی دارند.امروز در ۲۷ هزار روستای کشور اینترنت پرسرعت وجود دارد و روستاییان می‌توانند علاوه بر معرفی محصولات و بناهای تاریخی و گردشگری خود،‌ از آموزش آنلاین نیز استفاده کنند و به این ترتیب شکاف دیجیتالی شهر و روستا کاسته شده است.

کسب و کارهای جدید این حوزه در زمینه غذا، حمل و نقل، آموزش و... منجر به افزایش رفاه و کاهش هزینه‌های عمومی جامعه شده است و همه این موارد را مدیون تلاش همکارانم در این دولت هستیم که با دقت نظر و کار دوچندان، توانستند توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری را به حدی برسانند که امروز به راحتی بتوانیم با یکدیگر گفت‌وگو کنیم و عقاید و نظرات خود را مطرح کنیم. در حالی که در ابتدای دولت هیچ یک از این خدمات به این گستردگی وجود نداشت.

امروز در حالی روز جهانی ارتباطات را برگزار می‌کنیم که نقش شبکه‌های اجتماعی در فرآیند انتخابات به خوبی نشان‌دهنده فرصت‌محور بودن این فناوری است. کاهش مصرف کاغذ، سرعت اطلاع‌رسانی، ایجاد شفافیت و جلوگیری از انحصار رسانه‌ای، ‌همه و همه باعث شده است تا این فناوری به بهترین راه برای افزایش آگاهی مردم در انتخاب اصلح منجر شود.

اگرچه برخی هنوز هم فضای مجازی را صرفا تهدید می‌دانند اما با اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید دیگر کسی نمی‌تواند این فناوری را از مردم بگیرد و توسعه آن را مختل کند. ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌عنوان محرک توسعه همه بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نقش بی‌بدیلی در پیشرفت کشور به عهده دارد و به تنهایی توانسته در سال گذشته یکصد هزار شغل جدید ایجاد کند.با نامگذاری سال جاری به‌عنوان «اقتصاد مقاومتی: تولید-اشتغال»، برنامه‌های اجرایی به منظور ایجاد و توسعه اشتغال پایدار از طریق «توسعه محتوای بومی و کاربردهای الکترونیکی»، «ارائه خدمات الکترونیکی بر بستر شبکه ملی اطلاعات»، «توسعه دسترسی پرسرعت نسل‌های جدید تلفن همراه و فناوری‌های نوری» و «حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان بخش ICT» به‌عنوان اولویت‌های اصلی برنامه سال ۱۳۹۶ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با استفاده حداکثری از ظرفیت بخش غیردولتی تهیه شده است.