شماره روزنامه ۵۹۹۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۳ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۹۳

  • ناشناس‌ها از اوضاع غزه می‌گویند

    دنیای اقتصاد: برخی می‌گویند عملیات نظامی اسرائیل در غزه باعث تضعیف حماس شده، اکثر گردان‌های این گروه تخریب و پراکنده شده و بسیاری از اعضای آن جان باخته و حداقل یک رهبر ارشد نظامی‌اش ترور شده است. با این حال اسرائیل به اهداف اصلی خود در جنگ –یعنی آزادی گروگان‌ها و نابودی کامل حماس- دست نیافته است. جنگ و تاکتیک‌های ارتش اسرائیل هزینه‌های زیادی را به همراه داشته است.
  • التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: در دانشگاه نیویورک، پلیس دوشنبه‌شب برای دستگیری دانشجویان معترض وارد عمل شد و به بن‌بست در مدیریت دانشگاه پایان داد. در دانشگاه ییل، پلیس صبح روز دوشنبه به دست معترضان دستبند زد و آنها را به سمت محوطه دانشگاه همراهی کرد. کلمبیا روز دوشنبه درهای کلاس خود را بسته نگه داشت و تدریس را به‌صورت آنلاین انجام داد و از دانشجویان خواست در خانه بمانند. محوطه هاروارد به روی عموم بسته شد. در همان حوالی، در پردیس‌هایی مانند تافتس و امرسون، مدیران نحوه رسیدگی به چادرهایی را که بسیار شبیه به چادرهایی بود که پلیس هفته گذشته در کلمبیا برچید، مورد مداقه قرار دادند که باعث شد معترضان به سرعت دوباره جوش و خروش یابند. در ساحل غربی، چادرهای جدیدی در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی ایجاد شد.
  • فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

    دنیای‌اقتصاد: نارندرا مودی، نخست‌وزیر، روز یکشنبه مسلمانان را «نفوذی‌هایی» خواند که اگر مخالفانش به قدرت برسند، ثروت هند را خواهند ربود؛ این زبانی مستقیم، تفرقه‌انگیز و غیرمعمول از سوی رهبری است که معمولا به دیگران اجازه می‌دهد کثیف‌ترین کار را که همان جبهه‌گیری هندوها علیه مسلمانان است، انجام دهند. مودی خطاب به رای‌دهندگان در ایالت راجستان به سخنانی اشاره کرد که زمانی توسط مانموهان سینگ، سلف وی از حزب مخالف کنگره ملی هند بیان شده بود. مودی ادعا کرد که سینگ «گفته است که مسلمانان اولین حق را بر ثروت کشور دارند. این به آن معناست که آنها این ثروت را بین کسانی که فرزندان بیشتری دارند، بین افراد نفوذی تقسیم خواهند کرد.»
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    توانایی تبیینی «قدرت عاریه‌ای» را می‌توان گسترده‌تر از قدرت نرم به‌تنهایی در این مورد در نظر گرفت؛ زیرا می‌تواند تاثیر همکاری با بازیگران غیردولتی را در خود جای دهد. با استفاده از اندازه‌گیری‌های کلیدی گستره، دامنه، وزن و هزینه، کیفیت و محدودیت‌های این اقدامات را می‌توان به‌وضوح درک کرد. درعین‌حال، باوجوداین واقعیت که مفهوم «قدرت عاریه‌ای» مبتنی بر یک مطالعه‌ موردی واحد -قطر- است، این مفهوم را می‌توان به هر کشوری تعمیم داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر