ایسنا: دارندگان گوشی‌های هوشمند با نسخه‌‌های قدیمی‌تر سیستم‌عامل اندروید در معرض خطر حمله بدافزارها هستند. کاربرانی که از گوشی‌های اندرویدی با نسخه قدیمی‌تر از اندروید ۸.۰ یا اندروید اوریو استفاده می‌کنند، در معرض خطر بزرگ بدافزارهایی هستند که قادر است کنترل کامل گوشی آنها را در اختیار بگیرد. به گفته محققان و پژوهشگران تکنولوژی، تنها آن دسته از کاربرانی که گوشی‌های خود را به جدیدترین نسخه سیستم‌عامل اندروید (اندروید اوریو) ارتقا داده‌اند، از این خطر ایمن خواهند ماند و اطلاعات شخصی و امنیت گوشی سایر کاربرانی که از نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید پشتیبانی می‌کند، به خطر خواهد افتاد.

این مشکل ناشی از یک حفره امنیتی و آسیب پذیر در نسخه‌های سیستم‌عامل اندروید است و به هکرها و مجرمان اینترنتی این اجازه را می‌دهد تا بدون کسب اجازه از کاربران، حلقه‌ها و لایه‌های امنیتی سیستم‌عامل مذکور را دور زده و اقدام به سرقت اطلاعات آنها کند. به این ترتیب این بدافزار از کاربران می‌خواهد تا برنامه‌های مخرب و آلوده را باز و اجرا کند سپس اطلاعات شخصی آنها را به سرقت می‌برد. نخستین باری که این بدافزار به گوشی شخص قربانی ورود پیدا کند، از آن پس قادر خواهد بود کنترل تمامی فعالیت‌های گوشی هوشمند را در اختیار گرفته و اطلاعات شخصی ذخیره شده را به سرقت ببرد. این روزها که بازار حملات سایبری و هک کاربران در فضای مجازی و اینترنتی بسیار پر تب و تاب شده است، یکی از بزرگ‌ترین عوامل خطر، ناآگاهی و سهل‌انگاری کاربران است. به این ترتیب در دنیای امروز در صورتی که افراد برای ورود به فضای گسترده اینترنت، اطلاعات کافی و به روز نداشته باشند یا در به‌روزرسانی سیستم‌عامل، نرم‌افزارهای امنیتی یا آنتی‌ویروس‌های سیستم خود سهل انگاری کنند، دچار صدمات و آسیب‌های جبران‌ناپذیری خواهند شد.

سالانه شرکت‌های تجاری کوچک و بزرگی در سراسر جهان به‌دلیل حملات سایبری متحمل خسارت‌های هنگفتی می‌شوند. به‌عنوان مثال، بالغ بر دو سوم شرکت‌های بزرگ تجاری در انگلستان به عدم آمادگی و آموزش کارکنان خود در برابر حمله‌های سایبری اعتراف کرده‌اند. براساس گزارش‌های منتشر شده، باج‌‌افزارها، حملات DDOS و استفاده از اخبار جعلی، ازجمله تهدیدهای امنیتی هستند که از سال ۲۰۱۶ کاربران فضای مجازی را در معرض خطر حملات سایبری قرار داده و موجب لو رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه آنها شده‌اند. طبق آمار، حملات سایبری در سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسیده است.