خبرگزاری مهر: مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در میان ۵۰۰ وبگاه ایرانی برتر پربازدید، تنها نیمی در داخل ایران میزبانی می‌شوند. مرکز پژوهش‌های مجلس زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات را در زمینه تحویل توانمند محتوا در ایران و تعدادی از کشورهای نمونه بررسی کرد. دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرد: بررسی‌ها نشان داده‌اند که در میان ۵۰۰ وبگاه برتر پربازدید متمرکز بر بازار ایران از نگاه «موسسه جهانی رتبه‌بندی الکسا»، هیچ وبگاهی وجود ندارد که در ایران میزبانی شود یا میزان بازدید خارج از ایران آن، از داخل بیشتر باشد.

درهمین حال برآوردها نشان داده است که از میان ۵۰۰ وبگاه ایرانی پربازدید، ۵۷ درصد وبگاه‌ها (۲۸۵ مورد) در ایران میزبانی می‌شوند. این درحالی است که از میان ۵۰۰ وبگاه برتر پربازدید متمرکز بر بازار ایران، ۴۲۹ وبگاه بیشتر از ۹۰ درصد ترافیکشان از کشور ایران است. به بیان دیگر، ۸/ ۸۵ درصد وبگاه‌های پربازدید در ایران، کسب و کارشان به‌صورت تخصصی بر بازار ایران متمرکز است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که وبگاه‌های پربازدید متمرکز بر بازار ایران که در خارج از کشور میزبانی می‌شوند، عمده درآمدهای خود را مدیون بازار داخلی ایران هستند و طبیعی است به دلیل مراودات کسب و کاری با داخل کشور، میزبانی خارجی اینگونه وبگاه‌ها بر پیچیدگی‌های حقوقی مراودات آنها می‌افزاید.

میزبانی این وبگاه‌ها در خارج از کشور موجب می‌شود که برای دسترسی به ترافیکی که منشا ایرانی دارد، از طریق خارج از مرزهای ایران اقدام شود که این امر آثار زیانباری مانند مصرف بی‌مورد پهنای باند بین‌الملل، افزایش هزینه تامین پهنای باند، خروج اطلاعات کاربران از کشور، کاهش سرعت ارتباطات در کل شبکه ارتباطات کشور و... را به دنبال دارد. دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد داده است که قوانین و مقررات لازم برای حفاظت از داده‌های کاربران ایرانی مصوب شود و در آن ملاحظات استفاده از خدمات طرف‌های ثالث برای تراکنش‌های وبگاه‌های ایرانی نیز مشخص شوند.