یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

بازگشت شاخص در ساعات پایانی

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۱۱ واحدی (۰۱/ ۰ درصدی) در سطح ۷۹ هزار و ۲۱۸ واحدی ایستاد. روز گذشته با تداوم فضای منفی شاخص تا سطح ۷۹ هزار و ۱۵۳ واحدی افت داشت، اما در ادامه حمایت حقوقی‌ها از برخی نمادها شامل «فخوز»، «وامید»، «شپدیس» و «اخابر» روند صعودی شاخص را در ساعات پایانی رقم زد. در شرایط کنونی بازگشت قیمت جهانی کالاها از سقف‌های پیشین، توقف روند صعودی نرخ دلار و چشم‌انداز تقویت مداخله دولت در مسیر صعودی نرخ دلار، همچنین ریسک ترامپ در بازارها از جمله عوامل احتیاط میان معامله‌گران هستند. تاکید ترامپ بر ملی‌گرایی و ابهام در سیاست‌های تجاری و خارجی وی و نحوه اثرگذاری آن بر وضعیت اقتصادی چین، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مواد خام، چشم‌انداز قیمت جهانی کالاها را مبهم کرده است. قفل نقدینگی در نمادهای متوقف نیز عامل دیگری برای احتیاط معامله‌گران است.

بازار ارز

مقاومت کف 3800 تومانی دلار

دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۲۵ تومانی به نرخ ۳۸۴۰ تومان معامله شد. با تداوم فضای منفی پس از تشدید روند نزولی نرخ دلار در روزهای اخیر، در میانه معاملات شاهد افت نرخ دلار برای اولین بار از ۶ آذر به کانال ۳۷۰۰ تومانی بودیم. به این ترتیب پس از رسیدن نرخ دلار به ۳۷۹۰ تومان، افزایش تقاضا با شناسایی کف میان معامله‌گران در کنار کاهش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها، دلار را از سطح مزبور بازگرداند. در ۷ روز معاملاتی اخیر افت ۳/ ۴ درصدی نرخ دلار رقم خورد. عواملی از جمله کاهش تقاضای ارز در دی ماه، افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها، کاهش تقاضای آربیتراژی با افت ارزش جهانی دلار در هفته‌های اخیر (عامل کاهش نرخ درهم) و همچنین اظهارات بازارساز با تقویت چشم‌انداز مداخله بیشتر دولت در بازار، عوامل فشار بر نرخ دلار بودند.

بازار سکه

تردید سکه به بازارهای اثرگذار

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۴ هزار تومانی همراه شد. توقف روند نزولی نرخ دلار در شرایط تعطیلی بازار طلای جهانی از قیمت سکه حمایت کرد. در بازار طلای جهانی هفته گذشته نوسانات اونس طلا بالاتر از سطح ۱۲۰۰ دلاری رقم خورد. با اینکه همچنان چشم‌انداز افزایش نرخ بهره آمریکا عامل فشار بر اونس طلا است اما تردیدها نسبت به سیاست‌های ترامپ، عامل فشار بر شاخص دلار است و با تقویت ریسک گریزی از اونس طلا حمایت می‌کند. در بازار ارز نیز روز گذشته تداوم فضای منفی در بازار ارز، دلار را به‌صورت مقطعی به زیر ۳۸۰۰ تومان رساند اما افزایش تقاضا از سوی معامله‌گران مقاومت سطح مزبور را تقویت کرد و دلار را پس از ۷ روز معاملاتی صعودی کرد. بنابراین تردیدها نسبت به بازارهای اثرگذار، کم واکنشی سکه نسبت به رشد ۲۵ تومانی نرخ دلار را رقم زد.

بازار طلای جهانی

چهارمین هفته صعود طلا

اونس طلای جهانی با رشد هفتگی ۱/ ۱ درصدی همراه شد. افت ۴/ ۰ درصدی شاخص دلار در کنار افزایش ریسک گریزی معامله‌گران چهارمین هفته متوالی صعودی طلا را رقم زد. با اینکه پیش‌تر اظهارات جنت یلن، رئیس فدرال رزرو در مورد چند بار افزایش نرخ بهره در سال جاری (با انتظارات بازار از ۳ بار افزایش نرخ بهره) افت اونس طلا به کف ۱۲۰۰ دلاری را رقم زده بود اما در ساعات پایانی معاملات اظهارات تند ترامپ و ابهام در سیاست‌های تجاری و نظامی وی، افت شاخص دلار و با تقویت تقاضای محافظه‌کارانه، رشد اونس طلا را رقم زد. همچنان در هفته جاری سیگنال‌های سیاست‌های ترامپ، آمارهای اقتصادی آمریکا و سخنان رئیس بانک مرکزی اروپا می‌تواند بر طلا اثرگذار باشد. در نظرسنجی هفتگی کیتکو (از ۱۸ کارشناس) ۱۴ نفر روند صعودی، ۲ کارشناس روند کاهشی و ۲ نفر حرکت خنثی را برای طلا پیش‌بینی کردند.

بازار اوراق مسکن

تداوم نزول «تسه»ها در زمستان

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۱/ ۰ درصدی همراه شد. کاهش تقاضای مسکن عامل فشار بر «تسه»ها است. از ابتدای پاییز نیز با کاهش قیمت مسکن، روند نزولی «تسه»ها رقم خورد. به این ترتیب با وجود اینکه قیمت «تسه»های جدیدتر در تابستان بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان نیز قرار گرفت. اما در ادامه فروکش تقاضای فصلی مسکن، تقویت سمت عرضه با کاهش نرخ سود حساب ویژه بانک مسکن (که وام از طریق اوراق به آن تعلق می‌گیرد) و کاهش تقاضای اوراق از سوی سازندگان مسکن، میانگین «تسه»ها را در پاییز در سطح ۷۹ هزار و ۴۰۰ تومان قرار داد. همچنان تداوم کاهش تقاضا به‌صورت سنتی در زمستان و پایین بودن قدرت خرید متقاضیان با توجه به سهم قابل توجه ۳۳ درصدی مسکن در سبد هزینه‌های خانوار، میانگین «تسه»ها در زمستان در سطح ۷۳ هزار و ۱۳۵ تومان قرار گرفت.

بازار نفت

غلبه تردید بر بازار نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا با رشد هفتگی ۱/ ۰ درصدی همراه شد. تردیدها نسبت به میزان تعهد اعضای اوپک در کنار ۱۱ کشور تولیدکننده غیراوپک برای کاهش تولیدات، همچنین چشم‌انداز بازگشت تولیدات شیل نوسانات قیمت نفت را نزدیک سطح ۵۲ دلاری در هفته اخیر تشدید کرد. اظهارات وزیر انرژی عربستان از کاهش ۵/ ۱ میلیون بشکه از ۸/ ۱ میلیون بشکه تعهد شده و چشم‌انداز کاهش موجودی نفت به میانگین ۵‌ساله، در میانه ۲۰۱۷عامل خوش‌بینی به تعهد اعضا به توافق است. همچنان نشست دو روزه اوپک و روسیه در وین برای نحوه نظارت بر تعهد اعضا عامل اثرگذار بر نفت است. با این وجود گزارش بیکرهیوز از افزایش ۲۹ موردی تعداد دکل‌های نفتی و رسیدن تعداد دکل‌های نفتی شیل به بالاترین سطح در ۱۴ ماه اخیر، همچنین چشم‌انداز بازگشت تولیدات شیل، بازگشت تعادل به عرضه و تقاضای نفت را در ابهام فرو برده است.