سایه حمله نیس بر صنعت سرگرمی فرانسه

گروه فرهنگ‌وهنر: پنج‌شنبه شب گذشته بود که خبر رسید یک کامیون در شهر نیس فرانسه به میان جمعیت رفته است و در دو کیلومتری مسیر حرکت خود، عابران خیابان را زیر گرفته است. زمان زیادی طول نکشید که رسانه‌های جهان از زوایای این طرح تروریستی پرده برداشتند و مشخص شد این اتفاق با نقشه‌ای از پیش تعیین شده و همزمان با برپایی جشن «روز باستیل» در ۱۴ جولای شکل گرفته است. جشن‌های روز ملی فرانسه، معروف به جشن‌های روز باستیل جشنی ملی و تعطیل رسمی در کشور فرانسه است که از سال ۱۸۸۰ در ۱۴ جولای هر سال برگزار می‌شود. این جشن برای گرامیداشت یورش به باستیل و آغاز جنبشی که منجر به انقلاب کبیر فرانسه شد، برگزار می‌شود و برای برپایی جشن در این روز، ارتش فرانسه در مراسم باشکوهی در طول خیابان شانزه‌لیزه رژه می‌رود و در شهرهای مختلف فرانسه، مراسم آتش‌بازی در شب‌های ۱۳، ۱۴ و ۱۵ ژوئیه برگزار می‌شود.این اتفاق در حالی شکل گرفت که مردم در حال تماشای آتش بازی روز باستیل یا روز ملی فرانسه بودند. از سویی دیگر همزمان با این جشن فیلمی روی پرده بود به نام «روز باستیل» که به وقایع این روز می‌پرداخت. ورود کامیون به محل تجمع حاضران جشن ملی فرانسه باعث شد تا ۸۴ نفر در این حادثه کشته و بیش از ۲۰۰ نفر هم مصدوم شوند. در این حمله، راننده کامیون پس از پیاده شدن از کامیون، توسط پلیس به ضرب گلوله کشته شد.

تاثیر حمله تروریستی نیس بر صنعت سرگرمی فرانسه

چند روز پس از این اتفاق رسانه‌ها تاثیر این حمله تروریستی را روی صنعت سرگرمی تحلیل کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، کارشناسان می‌گویند با وجود مقاومت مردم و سینماداران و دیگر چهره‌های صنعت سرگرمی، با این حال حمله تروریستی نیس روی صنعت سرگرمی در فرانسه تاثیرگذار بوده است. بعد از این حمله، کنسرت ریحانا در این منطقه کنسل شد و تور دو فرانس هم جشن برندگان معمول خود را به هم زد و به جای آن کسانی که در پنج مسابقه مختلف تور دو فرانس صدرنشین بودند، شانه به شانه هم ایستادند و یک دقیقه سکوت کردند. روی صحنه اسپانسری حضور نداشت و موسیقی هم پخش نشد؛ اما تور ادامه پیدا خواهد کرد. در عین حال، فستیوال جاز نیس که قرار بود بین روزهای شانزدهم تا بیستم جولای برگزار شود، کنسل شد. این فستیوال که در سال ۱۹۴۸ شکل گرفت، یک رخداد درجه یک موسیقی است که آهنگ‌هایی از سبک‌های جاز، راک، پاپ، اوپرا و الکترو را روی صحنه می‌برد. تا به حال افسانه‌های موسیقی از جمله لویی آرمسترانگ، کلاد لوتر، استفان گراپلی، جانگو رینهارت و ایو مونتان در این فستیوال شرکت کرده‌اند.

رابرت پلنت، یوسو ان دور، مسیو اتک و آویشای کوهن از مهمانان امسال بودند. با این حال سینماداران نیس اعلام کردند به‌کار خود ادامه می‌دهند و درحالی‌که فروش سینماها در این کشور در شب جمعه کمی کاهش یافت، اما این کاهش تعیین کننده نبود.در این شرایط مسوولان صنعت فیلم خود را متعهد به این می‌دانند که اجازه ندهند تروریسم موجودیت آنها را زیر سوال ببرد. در همین حال نمایش فیلم «روز باستیل» با حضور ایدریس البا در حالی از یک روز قبل از این حمله شروع شد که این فیلم دقیقا درباره حمله انفجاری تروریستی در روز چهاردهم جولای در فرانسه است. این فیلم که با بازی ادریس البا و ریچارد مدن هنرپیشه فیلم «بازی تاج و تخت» ساخته شده به‌دلیل مضمون تروریستی و نیز برای ادای احترام به بازماندگان حمله تروریستی چند روز پیش کامیون در شهر نیس از پرده سینماهای فرانسه کنار رفت. فیلم «روز باستیل» در ۲۳۰ سالن سینما در سراسر فرانسه اکران می‌شد. درحالی‌که توزیع کننده این فیلم سینماداران را مختار دانست که در صورت صلاحدید خودشان از نمایش فیلم خودداری کنند، اما این فیلم از پرده سینماها کنار گذاشته نشد. مردم نیز روز جمعه و یک روز پس از حمله تروریستی راهی سینماها شدند. درحالی‌که پس از حملات سیزدهم نوامبر، باکس آفیس «بازی‌های گرسنگی: زاغ مقلد - قسمت دوم» کاهشی ۵۰ درصدی را تجربه کرد. مردم فرانسه و دست‌اندرکاران صنعت سرگرمی عمیقا به این باور رسیده‌اند که زندگی ادامه دارد؛ اما این حمله تروریستی بر زندگی مردم تاثیر داشته و هنوز شرایط به حالت اولیه بازنگشته است.