به گزارش خبرآنلاین، کارشناسان از اثرگذاری سه ضلع اصلی عامل انسانی، جاده و خودرو در تصادفات، سخن می گویند. در ایران برای کنترل بخشی از مشکلات یکی از این سه ضلع یعنی خودرو، آﻳﻴﻦ ﻧﺎﻣﻪ اﺟﺮاﻳﻲ ﻧﺤﻮه اﻧﺠـﺎم ﻣﻌﺎﻳﻨـﻪ و ﺻـﺪور ﺑـﺮگ ﻣﻌﺎﻳﻨـﻪ ﻓﻨـﻲ ﺧـﻮدرو به تصویب رسیده که در حال حاضر، بر این اساس، اخذ معاینه فنی برای خودروها اجرایی و اجباری شده است.
برخی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم می گویند ساز وکار صدور گواهینامه معاینه فنی نتوانسته آنطور که باید و شاید از بروز حوادث جاده ای جلوگیری کند.
از جمله مخاطبی به نام امینی در کامنت دلسوزانه خود، مشکل را اینطور طرح کرده: با سلام. باتوجه به حوادث ناگواراخیرجاده ای وتصادفات فراوان بخصوص واژگونی اتوبوس های بین شهری نقش مراکزمعاینه فنی بیش از حد در کاهش این حوادث احساس شده که در راستای این امر کارشناسان فنی مراکزهمه کاره بوده و به واقع میتوانند از بروز چنین حوادثی پیشگیری کنند، ولی متاسفانه این عزیزان فقط نام مدیر فنی را یدک میکشند و درعمل هیچ اهرم فشاری ندارند دلیل این امرعدم وجود امنیت شغلی انان میباشد، و صاحبان مراکز در صدور معاینه فنی حرف اخر را میزنن که این درددلی است بسیار بزرگ دردل ما مهندسان معاینه فنی که با دیدن چنین صحنه هایی دلمان خون و چشمانمان پر از اشک میشود و متاسفانه تمام مسئولان ذیربط هم به این مسئله آگاه هستن ولی کاری انجام نمیدهند چرا خدا میداند! برای جلوگیری ازچنین حوادث دلخراش و ایجاد جاده های ایمن و پویا کارشناسان فنی معاینه فنی را جدیتر باید دنبال کنیم.

سیمفا چیست؟
در سال 93، با مصوبه هیات دولت، سامانه یک پارچه ای به نام "سیمفا" تشکیل شد که این سامانه یکپارچه برای معاینه فنی خودرو راه‌اندازی شده‌ است و در ساختار وزارت کشور مستقر است. تمامی مراکز معاینه فنی خودرو به این سامانه متصل هستند و پلیس نیز به این سامانه متصل شده است.
از طریق این سامانه، پلیس قادر به شناسایی خودروهای فاقد معاینه فنی است. زیرا هنگامی که پلیس به سامانه سیمفا وصل شود وقتی ماشینی به مراکز معاینه فنی مراجعه نکند نمی‌تواند در سطح شهر تردد نکند و پلیس می‌تواند به راحتی از طریق این سامانه نسبت به اعمال قانون اعمال کند و نهایتا از تردد خودروهای فاقد معاینه فنی در سطح شهر جلوگیری می‌شود.
از سال گذشته، اکثر مراکز معاینه فنی خودرو به دوربین‌های پلاک خوان متصل شده اند و با این اقدام پلیس راحت‌تر می‌تواند نسبت به شناسایی خودروهای فاقد معاینه فنی یا خودروهایی که بدون مراجعه به مراکز معاینه فنی، کارت و برچسب دریافت کرده اند را شناسایی کند.
با این وجود، وزارت کشور اعلام کرده است شهروندان هم می‌توانند در صورت مشاهده تخلف در مراکز معاینه فنی، موارد تخلف صورت گرفته را به شماره پیامک ۳۰۰۰۷۱۱۱ گزارش دهند. همچنین شهروندان در صورت مراجعه به سایت symfa.moi.ir/Home/TechnicalInspectionCertificateInquiry می‌توانند از صحت گواهی معاینه فنی خودرو و میزان آلایندگی خودروی خود اطلاع پیدا کنند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.