به گزارش فارس، نتایج گسترده‌ترین مطالعات در زمینه بیماری آلزایمر نشان داده است، تنها، شیوه زندگی سالم است که فرد را از خطر ابتلا به آلزایمر محفوظ نگه می‌دارد؛ حتی اگر فرد خود را مستعد ابتلا به آن بداند.

محققان باور دارند، پیشگیری از آلزایمر از سنین کودکی شروع می‌شود و هر چقدر یادگیری در زمینه‌ای بیشتر و در واقع مغز فعّال‌تر باشد، احتمال ابتلا به این بیماری کمتر می‌شود.

محققان کالیفرنیایی پس از انجام ۹۰ مطالعه از سال ۲۰۰۳ در زمینه بیماری آلزایمر به این نتیجه رسیدند که ورزش، کنترل فشار خون و تماشای کمتر تلویزیون سه عامل کلیدی برای انعطاف‌پذیری مغز هستند و می‌توانند این بیماری را دفع کنند.

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته، فعالیت مغز به میزان قابل توجهی می‌تواند در پیشگیری از آلزایمر تأثیرگذار باشد؛ یکی از راه‌هایی که می‌توان مغز را بواسطه آن فعّال نگه داشت، حل کردن روزانه جدول است.

پژوهشگران دانشگاه پزشکی شیکاگو با بررسی عادت غذایی ۶۰۰۰ نفر دریافتند که آن دسته از افرادی که دچار مشکلات فراموشی و نظایر آن نیستند، در عادت غذایی خود غذاهای سرشار از ویتامین "E" گنجانده‌اند؛ ویتامین "E"، رادیکال‌های آزاد را که ممکن است به سلول‌های مغز آسیب بزنند، مهار می‌کند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که دیابت و هر بیماری دیگری که بر قند خون تأثیر داشته باشد، در عملکرد مغز و سیستم اعصاب اختلال وارد می‌کند؛ کنترل موارد مهمی که بر سلامت قلب تأثیر دارد، مانند، فشار خون بالا، چاقی و دیابت می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک کند.

افزایش تحرک و فعالیت جسمی، روابط اجتماعی و رژیم غذایی سالم می‌تواند، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد؛ برای پیشگیری، استفاده از ذهن مثل حل جدول، معاشرت با دیگران، انتخاب زندگی سالم، کنترل کلسترول، جلوگیری از چاقی، تغذیه سالم، مصرف امگا ۳ و ماهی، ورزش کردن و توجه به فشار و قند به میزان قابل توجهی کمک کننده است.

مسئولان بر این باورند که حدود ۴۷ میلیون مبتلا به زوال عقل در سراسر جهان وجود دارد و هر ساله حدود ۱۰ میلیون مورد جدید گزارش می‌شود.

همه ساله روز ۲۱ سپتامبر برابر با ۳۰ شهریور به مناسبت روز جهانی آلزایمر در دنیا مراسم و همایش‌های مختلف برگزار می‌شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.