به نوشته شهروند، جلسه دیروز شورا کمی بعدتر از ساعت ٩ رسمیت پیدا کرد؛ جلسه‌ای که نفرات برتر کنکور امسال از ساعت ٨ونیم صبح میهمان آن بودند تا از آنها تقدیر شود. حقانی، شیبانی، اقبال شاکری، حافظی و مجتبی شاکری اعضایی بودند که بعد از میهمانان شورا می‌رسیدند و اعضای دیگر کمی بعدتر.

معاونان شهردار به همراه پژمان پشمچی‌زاده، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران هم دقایقی بعد به جمع اضافه شدند. تذکرات شروع شد و بیشتر آن درباره وضعیت ساخت‌وساز در شهر تهران و واگذاری‌های دقیقه نودی بود.

رحمت‌اله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران باز هم درباره تخلفات شهرداری حرف برای گفتن داشت. او در تذکر خود از تخفیف ٢٩میلیاردی شهرداری تهران به یک هتل‌ساز خبر داد و گفت: «زمینی به متراژ ٥٥٣٥متر در محدوده شیان وجود دارد که مجوز ساخت هتل از سوی شهرداری به بخش خصوصی داده شده که دارای ابهاماتی است. بررسی‌ها نشان داده ٤٢‌میلیارد تومان بیشتر از ارزش واقعی برای این ملک قیمت‌گذاری شده است و از سوی دیگر، هزینه صدور پروانه ساخت ٣٩‌میلیارد تومان برآورد شده بود که شهرداری در اقدامی عجیب ٢٩‌میلیارد تومان تخفیف به مالک داده است.»

حافظی درباره وضعیت پهنه این زمین توضیحات بیشتری داد: «این زمین در پهنه G قرار دارد. البته موضوع این هتل در کمیسیون ماده ٥ نیز مطرح شده و گویا با ساخت هتل ٢٠ طبقه با سطح اشغال ٢٠‌درصد موافقت شده که شهرداری باید در این خصوص پاسخگو باشد.»

محمد حقانی، رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران هم از قراردادهای دقیقه نودی شهرداری تهران گلایه داشت. او این‌بار به دو مورد تازه اشاره کرد: «تنها چند روز دیگر به پایان مدیریت فعلی شهر باقی مانده و بارها خواهش کردیم که در واپسین لحظات مدیریت شهری قراردادی امضا نشود اما باخبر شدیم که بدون اطلاع مدیرعامل برج میلاد، مدیریت طبقه «منفی یک» برج به یک شخص واگذار شده است.»

حقانی همچنین به اردوگاه شهید میرحسینی اشاره کرد که با متراژ ٤٨ هکتار به بخش خصوصی واگذار شده است: «همچنین باخبر شدیم که مرکز اتحاد که در راستای توانمندسازی زنان استفاده می‌شد، به آقای «م» واگذار شده و جای سوال است که چرا شهرداری این اقدامات را انجام می‌دهد.»

البته ناصر امانی، معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران هم در واکنش به واگذاری‌ها گفت که والله بالله اردوگاه شهید میرحسینی به هیچ‌کسی واگذار نشده و فقط حق بهره‌برداری نگهداشت آن به بخش خصوصی واگذار شده است. او درباره واگذاری زمینی برای هتل‌سازی در منطقه یک هم اینطور توضیح داد: «زمین مذکور در هتل شیان واقع شده است. مالک هتل شیان به سازمان بازنشستگی پیشنهاد داده بود تا یک زمینی که در هتل شیان است را خریداری و هتل به این زمین منتقل شود. سازمان بازنشستگی تعهد کرده بود که رأی کمیسیون ماده ۵ را برای این اقدام بگیرد که نتوانست و این معامله منتفی شد و به جد می‌گویم؛ هیچ زمینی از سوی سازمان بازنشستگی خریداری نمی‌شود.»

امانی درباره اجرای یک پروژه فرهنگی آموزشی در طبقه منهای یک برج میلاد هم گفت: «یک‌نفر آمده و اعلام کرده که در این طبقه برای مشاغل خاص جهت آموزش کودکان می‌تواند کارهایی انجام دهد که هیأت‌مدیره برج میلاد آن را قبول کرده تا کار فرهنگی آموزشی و سرمایه‌گذاری انجام شود؛ هرچند هنوز اجرا نشده است.»

تخلف جدید ساخت‌وساز در بخارست

درخواست بازنگری در طرح تفصیلی و مشکلاتی که در کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود دارد، موضوع دیگری بود که اعضای شورا در حضور معاون شهردار درباره آن حرف زدند.

محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا به احصای تخلفات شهرسازی توسط حراست و بازرسی شهرداری اشاره کرد اما از این موضوع گله کرد که سراغ نداریم شهرداری موجب انحراف از طرح تفصیلی شده باشد و مورد مواخذه قرار گیرد. احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران یکی دیگر از افرادی بود که خواستار بازنگری طرح تفصیلی شد.

محمدمهدی تندگویان، عضو کمیسیون معماری شورای شهر تهران از نحوه برون‌سپاری کارها از سوی شهرداری تهران به دفاتر خدمات الکترونیکی در سطح شهر تهران انتقاد کرد. او به مشکلات کمیسیون ماده ۱۰۰ اشاره کرد: «عمده مشکلمان در این بخش این است که رأی‌ها به اجرا نمی‌رسد که از آن جمله می‌توان به رأی‌هایی که به قلع و قمع می‌رسد، اشاره کرد؛ ضمن این‌که پرونده‌های باز در مناطق بسیار داریم. به‌رغم این‌که رأی مجتمع تجاری جهانی فردوسی به کمیسیون منطقه ارجاع داده شد اما هنوز پاسخی در این بخش به ما نرسیده است.»

تندگویان از تخلف دیگری در حوزه ساخت‌وساز خبر داد: «زمینی به مساحت‌ هزار متر مربع در خیابان بخارست است که تخلفات گسترده‌ای را در ساخت‌وساز انجام می‌دهند که متاسفانه هیچ یک از این تخلفات را نه شهردار نواحی دیده و نه شهردار منطقه. متاسفانه بیشتر مجتمع‌‌های بزرگ‌مقیاس فاقد پیوست‌های ترافیکی هستند و همین امر مشکلات بسیاری را برای شهروندان ایجاد کرده‌اند.»

پژمان پشمچی‌زاده، معاون شهرسازی شهرداری هم در گزارش خود اصلی‌ترین مشکل شهر تهران را مغایرت‌های قانونی دانست: «در حوزه حریم با مشکل مغایرت‌های قانونی مواجه هستیم و باید به این موضوع توجه شود که در مسیر قانونی، تکلیف دولت به سایر تکالیف ارجحیت دارد.»

او درباره ساخت‌و‌سازهای صورت‌گرفته در منطقه ۲۲ هم توضیح داد: «‌سال ۹۳ شورایعالی شهرسازی و معماری طرح بلندسازی منطقه ۲۲ را متوقف کرد و در حال حاضر طرح جدید آماده ارایه است.»

اما عبدالحسین مختاباد، عضو کمیسیون فرهنگی شورا وارونگی در ساخت‌وساز را یکی از مهمترین مشکلات تهران دانست به این معنا که ٧٠‌درصد ساخت‌و‌ساز‌ها در سه منطقه تهران انجام می‌گیرد؛ در حالی ‌که مناطق دیگر تهران از این امر بی بهره‌اند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.