به گزارش خبرگزاری تسنیم، کار از فروش دونات، جوراب، صلوات شمار و... گذشته و حالا سکوهای مترو در قرق دستفروشانی است که بدون ترس از هر برخوردی روز به روز سهم بیشتری از مترو می‌گیرند، دستفروشانی که زیربار ساماندهی و توقف در محل خاص درنظر گرفته شده نمی‌روند و مترو را به بازار مکاره‌ای بدل کرده‌اند که از شیرمرغ تا جان آدمی‌زاد در آن خرید و فروش می‌شود. حالا دیگر فروش مسواک، آدامس، بدلیجات و.. با قیمت هزار تا 10 هزار تومان قدیمی شده و این اجناس ساده جای خود را به لباس‌های مجلسی،کیسه خواب، مانتوهای هنری، نیم بوت و...با قیمت‌های چند ده هزار تومانی داده‌اند.

البته در این بین، متکدیان و گداها هم از غافله عقب نماندند و با ظاهر آشفته و گاهی با کودکی در آغوش، راهروهای واگن‌ها را قدم می‌زنند و دل نازک‌ترها را سرکیسه می‌کنند.

به هر حال دوست داشته باشیم یا نه، باید قبول کنیم که واگن‌های متروی پایتخت در قرق دستفروشان است و آنگونه که مدیرعاملش اعلام کرده ساماندهی این دستفروشان نیز راه به جایی نبرده است چراکه آنها پاسخ رد به ساماندهی دادند و مایلند در خطوط تردد کنند!

احمدی بافنده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در مورد فعالیت گسترده دستفروشان در مترو که با گرم شدن هوا فعالیتشان در شهر زیرزمینی شدت گرفته با بیان اینکه بارها عنوان کردم که برخورد و ساماندهی دستفروشان به دلیل نقص‌های قانونی فراتر از اختیارات من به عنوان مدیرعامل مترو است! گفت: قانون درست و مشخصی در مورد دستفروشان نداریم به‌گونه‌ای که مشخص نیست باید با دستفروشی که در مترو اقدام به سدمعبر و عرضه کالاهای بی کیفیت خارجی می‌کند تحت چه عنوانی برخورد کنیم!

وی با بیان اینکه بارها و بارها از مقامات قضایی تهران، مسئولان امنیتی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا درخواست کرده‌ایم تا با ورود به مقوله دستفروشان مترو، به ما در ساماندهی آنها کمک کنند گفت: ما با سیستم قضایی، ستاد مبارزه با قاچاق، پلیس، سازمان بازرسی کل کشور و هر دستگاه دخیل دیگر مکاتبه کرده و از آنها خواستیم که فکری به حال دستفروشان کنند چراکه این دستفروشان کالاهای غیرمجازی را در سطح مترو به فروش می‌رساند و لازم است همانگونه که مسئولان با مغازه داران و کسبه برخورد می‌کنند با این دستفروشان نیز برخورد شود اما تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

احمدی بافنده با بیان اینکه عمده دستفروشان مترو شهرستانی‌هایی هستند که تنها برای دستفروشی در مترو، به تهران سفر می‌کنند گفت: 30 درصد پیام‌هایی که در سامانه 137 و 1888 شهرداری تهران در حوزه مترو ثبت می‌شود، مربوط به شکایت مسافران از دستفروشان است و این در حالی است که من به عنوان مدیر عامل مترو به دلیل ضعف قانون نمی‌توانم کاری انجام دهم؛ از طرف دیگر وقتی معاون رئیس جمهور می‌گوید از برخورد با دستفروش احساس شرم می‌کنم ‌آیا می‌توانم به دست فروش بگویم بالای چشمت ابرو است؟

مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو با بیان اینکه یا دستفروشی شغلی است که توسط مسئولان ارشد تایید می‌شود که باید برایش قانون وضع کنند یا شغلی غیر قانونی است که بازهم باید برای برخورد با آن قانون وضع شود گفت: ما نمی‌توانم با دستفروشی که خلاف قانون کار می‌کند بدون اختیارات قانونی برخورد کنیم.

احمدی بافنده با بیان اینکه 5000 دستفروش در مترو فعالیت می‌کنند که تمام صندلی سکوها توسط آنها قرق می‌شود اما نمی‌توانم برخورد کنیم! گفت: این حجم فعالیت دستفروشان موجبات نارضایتی مردم را نیز فراهم کرده اما قانون کجاست تا از ما حمایت کند؟ آیا در شهر زیرزمینی قانون نافذ نیست؟

وی با بیان اینکه مسئولان شهرداری طی سالهای اخیر برای حل مشکل دستفروشی طرح‌های مختلفی از جمله در اختیار قرار دادن غرفه به این افراد را اجرایی کرده اما برخی از این افراد زیربار هیچ کاری جز دستفروشی نمی‌روند افزود: دستفروشان از فعالیت و عرضه اجناس خود در غرفه‌ها استقبال نمی‌کنند و می‌خواهند در قطارها و سکو دستفروشی کنند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.