به گزارش مهر؛ رصد اخبار و گزارش های مربوط به سفر مقامات آمریکایی به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بویژه عربستان نشان می دهد که اغلب این سفرها برای واشنگتن سود آور بوده و مقامات آمریکایی در هربار سفر به ریاض توانسته اند حجم قابل توجهی از تسلیحات را به آل سعود بفروشند.

نکته قابل توجه در مرود فروش تسلیحات به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس آن است که مقامات آمریکایی در هر مرود برای قانع کرددن مقامات ریاض برای خرید تسلیحات شورع به فرافکنی درباره ایران کرده و حتی برای خوشایند مقامات آل سعود اتهامات گسترده ای را به ایران نسبت داده اند.

در پیروی از این روش، «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا که در روزهای گذشته به ریاض سفر کرده بود در دیدار با «ملک سلمان» ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرده و عنوان داشت که عربستان برای مقابله با تهدیدهای ایران نیازمند افزایش توان دفاعی خود بوده و آمریکا متعهد به افزایش توان نظامی عربستان است.

این اظهارات نشان می دهد که در آینده نزدیک قراردادهای نجومی تسلیحاتی میان عربستان و آمریکا به امضا خواهد رسید و دولت مردان آمریکایی که از سهام داران شرکت های تسلیحاتی ایالات متحده هستند سود اصلی را از این ماجرا خواهند برد.

خام کردن عربستان برای فروش تسلیحات جدید به ریاض

جمیز ماتیس برای آنکه اشتهای سیری ناپذیر آل سعود به خردید سلاح را بیش از گذشته تحریک کند در دیدار خود با ملک سلمان از نقش مخرب ایران در یمن و منطقه به شدت انتقاد کرده و عنوان داشت که جمهوری اسلامی ایران جنگ افزار در اختیار حوثی ها می‌گذارد و این نیروها از این جنگ‌افزارها علیه عربستان و نیروهای متحدش استفاده می‌کنند.

ماتیس مدعی شد: «هر جا را نگاه کنید، اگر شرارتی در منطقه دیدید، حتما زیر سر ایران است.»

وزیر دفاع آمریکا گفت: این چنین است که ما هم اکنون شاهد آن هستیم که ملت‌های منطقه و هر کجای دیگر در تلاشند تا با نفوذ ایران مقابله کرده و مانع از اختلالات و بی ثباتی توسط آنان شوند.

ماتیس در عین حال بر حمایت آمریکا از عربستان تاکید کرد و گفت آمریکا بر آن است تا بر توان مقاومت عربستان سعودی در برابر ایران بیافزاید.

آسوشیتد پری در این رابطه می نویسد: آمریکا به دنبال یافتن راهی برای حمایت و پشتیبانی بیشتر نظامی از مبارزه عربستان سعودی علیه نفوذ جمهوری اسلامی در یمن و دیگر کشورهای منطقه است.

بر اساس این خبر، آمریکا معتقد است که وادار کردن طرفین درگیر در جنگ داخلی یمن به انجام مذاکره با یکدیگر، بدون استفاده از فشار نظامی ممکن نیست. از این‌رو آمریکا تصمیم دارد حمایت و پشتیبانی نظامی خود را از عربستان سعودی و متحدانش افزایش دهد.

وزیر دفاع آمریکا در دیدار خود با ملک سلمان و همچنین با وزیر دفاع عربستان سعودی تاکید کرده بود که دولت ترامپ مایل است رویکرد کاملا متفاوتی در قبال مسائل منطقه در پیش بگیرد و به آن دسته از سیاست‌هایی که در دوران اوباما باعث رنجش عربستان شده، خاتمه دهد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.