به گزارش ایسنا،محمد دره وزمی اظهار کرد: پتروشیمی کردستان بزرگترین سرمایه گذاری صنعتی در کردستان به شمار می‌رود که می‌تواند در صنعتی شدن و اشتغال جویندگان کار در کردستان نقش پر رنگی را ایفا کند.

وی با اشاره به ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تُن پلی اتیلن سبک در سال در این کارخانه، افزود: مساحت زمین این پروژه ۱۲۹ هکتار است که بخشی از آن به شهرک تولید محصولات پایین دستی پتروشیمی اختصاص داده شده است. این پروژه در سال ۱۳۸۳ کلنگ زنی شده و بیش از ۸۰ درصد منابع مالی آن در دولت تدبیر و امید تامین شده است.

وی افزود: یکی از خصوصیات بارز پتروشیمی کردستان، امکان ایجاد صنایع پائین دستی برای ایجاد اشتغال بیشتر و ارزش افزوده است.

دره وزمی به تاسیس شهرک پائین دستی پتروشیمی کردستان در بهمن ماه ۱۳۹۴ اشاره کرد و افزود: سرمایه گذاران پتروشیمی در حال اخذ جواز تاسیس برای سرمایه گذاری و احداث تولید پالت و دیگر صنایع پائین دستی هستند.

وی خاطرنشان کرد: این کارخانه در سنندج و در زمین‌های روستای سرنجیانه و با ۱۴ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و ارزی آماده بهره برداری شده است که در سفر دوم دکتر روحانی به کردستان افتتاح می‌شود.

پیش بینی شده است، در سفر رئیس جمهور به کردستان پنج پروژه بزرگ اقتصادی به ارزش ۲۱۲۸ میلیارد تومان به صورت همزمان افتتاح و برای۱۸۸۴ نفر در کردستان بصورت مستقیم شغل ایجاد شود.

پیش از این استاندار کردستان از سفر رییس جمهور برای افتتاح و بهره برداری بیش از ۲۷۵۰ میلیارد تومان طرح و پروژه در بخش‌های اقتصادی و عمرانی در روز شنبه(پنجم فروردین ماه) خبر داده بود.

عبدالمحمد زاهدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اعلام اینکه رئیس جمهور، پنجم فروردین ماه همزمان با سفر به استان چندین پروژه بزرگ صنعتی، کشاورزی، انرژی و عمران به ارزش بیش از ۲۷۵۰ میلیارد تومان را به بهره‌برداری می‌رساند، افزوده بود: از محل افتتاح این پروژه‌ها برای بیش از ۶۰۰۰ نفر از جوانان جویای کار در کردستان ایجاد اشتغال می‌شود.

وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید جان تازه‌ای در کالبد جاده‌های اصلی و روستایی کردستان دمیده شده است، اظهار کرد: بخشی از کریدور شمال به جنوب در حد فاصل باقرآباد و روستای زاغه به طول ۱۸ کیلومتر، ۳۰ کیلومتر راه روستایی در سطح استان به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد تومان و ۱۹۰۰واحد مسکن مهر با ۱۰۴ میلیارد تومان هزینه به بهره برداری خواهد رسید.

استاندار، همچنین احداث ۱۱۰۰ ایستگاه دیجیتال روستایی با ۲۰ شبکه به ارزش ۱۰ میلیارد تومان را هدیه دولت به روستاییان برای دریافت صدا و تصویر با کیفیت رسانه ملی دانست و ادامه داد: فاز اول شبکه فرعی آبیاری تحت فشار پایاب سد زیویه که برای آن رقمی در حدود ۱۱ میلیارد تومان صرف شده است به دست بهره برداران سپرده می‌شود و از این محل بطور مستقیم برای ۳۸۰ نفر شغل ایجاد می‌شود.

وی همچنین دیگر طرح‌های مورد بهره برداری در سفر روحانی به کردستان را مربوط به بخش آب و انرژی اعلام و از افتتاح تصفیه خانه شهر سریش آباد با ۶.۵ میلیارد تومان اعتبار و اشتغالزایی هشت نفر ذکر کرد و افزود: احداث دو پست ۶۳ کیلو وات بهاران سنندج و ناظم آباد قروه و توسعه و افزایش پست‌های برق روستای نگل و شهر مریوان جمعا به ارزش حدود ۱۹ میلیارد از دیگر پروژه‌های آماده افتتاح است.

زاهدی افزود: در این سفر آبگیری سد مخزنی چراغ ویس سقز با اعتبار بیش از ۱۷ میلیارد تومان و اشتغال ۳۰۰۰ نفر در برخورداری از مزایای آن، ساختمان شبکه آبیاری و زهکسی زیویه و آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس با اشتغالزایی ۴۵۵ نفر با صرف هزینه‌ای بیش از ۶۴ میلیارد تومان هم مورد بهره برداری قرار می گیرد.

این مقام عالی دولت در استان کردستان، افتتاح طرح‌های بزرگ صنعتی را شاه بیت سفر رییس جمهور به کردستان دانست و اضافه کرد: در سفر دکتر روحانی، پتروشیمی کردستان با بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار و اشتغالزایی برای ۷۰۰ نفر در مدار تولید قرار می‌گیرد.

وی همچنین افتتاح کارخانه لاستیک بارز با اعتبار ۶۲۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۹۶۰ نفر را از دیگر طرح‌های قابل توجه در استان دانست و گفت: در این سفر پرخیر و برکت تولید کنسانتره آهن شرکت کیمیا معادن سپاهان، تولید کنسانتره سنگ آهن شرکت صبا نور و شرکت کیمیا کاشت اطباء به بهره برداری خواهند رسید.

زاهدی اضافه کرد: برای این تعداد طرح و پروژه بیش از ۹۷ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و برای ۲۲۴ نفر از جوانان جویای کار کردستانی شغل ایجاد شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.