به گزارش عصر ایران، عبدالعلی علی عسگری در حالی جای محمد سرافراز را گرفت که در زمره چهره های درجه اول سیاسی به حساب نمی آمد و نزدیک به یک سال بعد نیز هنوز این تلقی وجود ندارد. حال آن که غالب اسلاف او چهره هایی سیاسی بوده اند که گاه در انتخابات ریاست جمهوری نیز نامزد شده اند. علی عسگری نیز اما فاقد چنین ویژگی هایی نشان داده و شاید همین خصوصیت در انتخاب او مؤثر افتاده باشد.


مهم ترین چالش در دوران مدیریت محمد سرافراز موضوع بازرس ویژه و سابق رییس سازمان صدا و سیما بود.

درست در همان روزهایی که صدا و سیما به موضوع «نفوذ» می پرداخت و برنامه می ساخت و در پی آن بود که با شیوه آشنای خود ردّ نفوذ را در رسانه های مکتوب جُست و جو کند خبر آمد که خانم « شهرزاد میر قلی خان» یا همان بازرس ویژه از کشور خارج شده و در عمان زندگی می کند. اهمیت موضوع به اندازه ای بود که روزنامه ارگان صدا و سیما با رییس سازمان در این باره مصاحبه کرد.
وقتی نام خانم «شهرزاد» همزمان با «شهرزاد»ی که در شبکه نمایش خانگی توزیع می شد بر سر زبان ها افتادفاش شد او همان ایرانی یی است که از آذر ۸۶ تا مرداد ۹۱ و به اتهام قصد خرید دوربین «دید درشب» در ایالات متحده زندانی بوده و در نهایت در مرداد ۹۱ از آمریکا خارج و پس از توقف وارد ایران شده است.
محمد سرافراز در آن مصاحبه می گوید:« خانم میرقلی خان به توصیه نهادهای امنیتی و به خاطر سابقه کار رسانه ای همکاری خود را با شبکه پرس تی وی شروع کرد.» پرس تی وی شبکه انگلیسی زبان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است که مدیریت آن بر عهده محمد سرافراز بود و پس از آن سکان تمامی جام جم را بر عهده گرفت اما دولت او در این سازمان مستعجل بود و هر چند علت اصلی استعفا یا برکناری روشن نشد اما گمانه زنی ها حاکی از آن است که با نهادهای امنیتی اختلاف نظر داشته است. از سوی دیگر شیوه مدیریت بسته و انقباضی او به مذاق مدیران و کارکنانی که در دوران 10 ساله عزت الله ضرغامی با ریخت و پاش و هزینه های بسیار خو کرده بودند خوش نیامد و وقتی به این دو فقره میدان دادن به نیروهای پایداری و انتصاب یک چهره نزدیک به سعید جلیلی به معاونت خبر- عنوان تزه برای معاونت سیاسی- اضافه شد همه به این نتیجه رسیدند که ریاست سازمان صدا و سیما که در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی به ریاست یک قوه می ماند بسا بزرگ تر از توانایی های آقای سرافراز است.

تغییر رییس سازمان صدا و سیما یک موفقیت برای دولت روحانی به حساب آمد و این گمانه درگرفت که جانشین او از شدت تبلیغات علیه دولت خواهد کاست و به این تناقض پایان می دهد که رسانه حکومتی که از بودجه دولت ارتزاق می کند تریبون مخالفان دولت جمهوری اسلامی باشد. با این حال مصاحبه مشاور رسانه ای رییس جمهوری در یادها تازه شد که پنجم اسفند 1394 در مناظره ای تلویزیونی با حسین صفار هرندی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد گفته بود:

« درباره همین سازمان صدا و سیما اخیرا یک دستگاه امنیتی به آقای رییس همین سازمان هشدار می دهد که مراقب این خانم باش اما نتیجه این تبادل این می شود که رییس سازمان مصاحبه می کند و نهادهای امنیتی کشور را متهم به عملیات روانی چند لایه علیه صدا و سیما می کند. لازم نیست برویم از تاریخ قاجار شروع کنیم. ما داریم درباره هفته پیش صحبت می کنیم.»

اشاره آشنا به سخنان صفار هرندی بود که می کوشید با اتکا به کلمه «نفوذ» به روشن فکران و تولید کنندگان فکر از عهد قاجار تا عصر پهلوی و از آن پس تا کنون بتازد و به شیوه رییس سابق خود در کیهان بارانی از اتهام را متوجه آنان سازد اما حسام الدین آشنا به طعنه پاسخ می دهد:

چرا قاجار؟ همین هفته پیش و ماجرای بازرس ویژه را مطرح کرد و تنها سه ماه بعد و در اردیبهشت 95 رییس سازمان صدا و سیما تغییر می کند.

مهم ترین خبر اجتماعی در اردیبهشت 95 که بحث های فراوانی برانگیخت اعلام اجرای طرح « امنیت اخلاقی نیروی انتظامی با 7000 نیروی گشت نامحسوس » بود. طرحی که با واکنش های منفی در افکار عمومی و تلقی استخدام 7000 نفر برای کنترل نامحسوس دختران و زنان به اجرا درنیامد یا به شکل محدود اچرا شد و ما خبر نداریم!

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.