به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اسناد وتحقیقات دفاع مقدس، دغدغه‌های دکتر هادی نخعی در حفظ امانت تاریخی، مشاهدات و وقایع جنگ او را به مسیری کشاند که بیش از ۳۰ سال در آن استوار ماند. او خود مُبدِع کلمۀ «راوی» برای کسانی بود که به جبهه می‌رفتند و همپای فرماندهان جزئیات تاریخی جنگ را ثبت و ضبط می‌کردند. روشمندی در تدوین تاریخ جنگ، تعهد به امانت‌داری وقایع جنگ و همچنین کیفیتِ نوشتن در حوزه جنگ، ازجمله آموزه‌ها و آورده‌های او برای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به‌حساب می‌آید.

هادی نخعی، از پیش‌کسوتان تاریخ‌نگاری جنگ در دفتر سیاسی سپاه بود. در دوران جنگ مسأله آموزش راویان و تهیه محتوای کاربردی برای فعالیت آن‌ها با ابتکار و همت او صورت می‌پذیرفت. جزواتی که در آن دوره به‌عنوان دفترچه راهنما یا دستورالعمل کار راویان مورداستفاده قرار می‌گرفت، حاصل زحمات آقای نخعی است. همچنین طراحی پروژه عظیم روزشمار جنگ ایران و عراق که مرجع اصلی تاریخ تحلیلی جنگ به‌حساب می‌آید و تعداد زیادی از محقّقین و پژوهشگران در آن فعالیت می‌کنند، مرهون تلاش‌ها و اندیشه‌های دکتر نخعی است. شماری از مجلّدات روزشمار جنگ ایران و عراق توسط هادی نخعی به رشته تحریر درآمده و یا مورد نظارت و بازبینی قرارگرفته است.

درگذشت دکتر هادی نخعی که پس از یک دوره سخت از بیماری اتفاق افتا و پایاتی بر زیست محققانه و دردمندانه او بود. با این حال، آثار او به ویژه در حوزه تاریخ جنگ ایران و عراق و همچنین منش و روشی که از خود به جای گذاشت، همچنان باقی و درس‌آموز است.

مراسم تشییع پیکر دکتر هادی نخعی فردا امروز ساعت ۹:۳۰ صبح از مقابل مسجد دانشگاه امیر کبیر برگزار شد. همچنین مراسم ختم و یادبود ایشان روز دوشنبه ۲۲ آذر، ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵ در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار خواهد شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.