به گزارش میزان،مسعود مردانی اظهار داشت: بیش از۲۰۰ ویروس سرماخوردگی وجود دارد که بسته به شدت ویروس و ایمنی بدن بیمار؛ طیف متفاوتی از علائم بروز خواهد کرد.

وی گفت: البته در شرایط کنونی کشور ابتلا به نوعی آنفولانزا (H۳N۲) نیز شیوع یافته است که آن هم با آمدن بیش از ۲ میلیون زائر از کشور عراق ارتباط مستقیم دارد اما خوشبختانه هنوز مواردی از ابتلاء به ویروس آنفولانزای (h۱n۱) که با علائم تب و دردهای عضلانی شدید همراه و خطر جانی به همراه دارد، گزارش نشده است.

این فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: سرد شدن هوا بر تشدید این بیماری نیز مؤثر است زیرا سرمای شدید باعث تجمع افراد در خانه و محل های گرم شده که زمینه را برای انتقال ویروس از فردی به فردی دیگر دوچندان می کند.

مردانی با بیان اینکه علائمی شامل تب،‌ لرز، اسهال، استفراغ و بی اشتهایی از علائم ویروس H۳N۲ است گفت:‌ بروز این علائم در کودکان با شدت بیشتری همراه است زیرا کودکان سابقه ابتلا به ویروس کمتری دارند و بدن آنها در برابر این ویروس واکنش های شدیدی انجام می دهد.

وی افزود: مصرف آنتی بیوتیک در این بیماری هیچ ضرورتی ندارد و حتی علائم گوارشی همچون اسهال را تشدید

می کند بنابراین از تجویز نابجای آنتی بیوتیک در این گونه موارد پرهیز شود.

مردانی با اشاره به اینکه عفونت های ویروسی دستگاه تنفس فوقانی در پاییز و زمستان شدت می یابد گفت: علائم این گونه بیماری های ویروسی ۵ روز به طول می انجامد و به مرور از شدت آن کاسته می شود اما علائمی همچون تهوع ممکن است تا یک هفته پس از بهبود بیماری هم ادامه یابد که این موضوع طبیعی است و به مرور بر طرف می شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.