به گزارش «انتخاب»؛ تهران سعی می کنند که متفاوت به نظر برسد. این کشور به خانه های فرهنگش به مثابه وسیله ای برای گسترش ایدئولوژی های انقلابی در حیاط خلوت آمریکا نگاه میکند. دیدار مقامات رسمی ایران و توافقات دیپلماتیک و روابط تجاری و حجم مبادلات تجاری با این منطقه زیاد نیست. برای مقامات ایرانی آنچه مهم است این است که هزاران لاتین تبار به لطف مراکز فرهنگی این کشور و از طریق دانشگاه های جامعه المصطفی هر ساله به قم فرستاده میشوند.

کوبا جدیدترین عضو شبکه در حال رشد مراکز فرهنگی ایران در آمریکای لاتین است. در سه سال گذشته ایران مراکز فرهنگی شیعه و مساجدی را در هاوانا تاسیس کرده و به طور فعالانه ای در جذب و تغییر دین کوبایی ها در تلاش است. بسیاری از کوبایی هایی که اخیرا تغییر دین داده و به اسلام شیعه گرویده اند به ایران سفر کرده اند .

ایران خواهان حفظ و گسترش این عملیات است به ویژه در شرایطی است که روابط کوبا و آمریکا در حال بهبود است.

جامعه شیعیان کوبا متشکل از ۷۰ نفر است. این بدان معنی است که چنین جامعه ای در قلب کوبا وجود دارد. کوبای کمونیست جای مناسبی برای رشد آزادی های مذهبی و تبلیغات دینی نیست.

با این وجود ایران میگوید مراکز شیعه در این جزیره با اطلاع و کمک های مقامات کوبایی ساخته شد.

اهمیت این منطقه در دیدارهای مقامات عالی رتبه ایران از کوبا در ماه های اخیر به روشنی مشخص است.

علاوه بر این مردی که مسئول هدایت جامعه شیعیان در جزیره کوچک کوباست فرد آرژانتینی تباری به نام ادگاردو روین با نام مستعار اسد است. براساس گفته های کارشناس امور فعالیت های ایران در آمریکای لاتین اسد بارها به عنوان سفیر غیر رسمی ایران در منطقه آمریکای لاتین معرفی شده است.

در ماه فوریه ۲۰۱۵ در جلسه استماع کنگره آمریکا یکی از سناتور ها اسد را به عنوان عامل نفوذ ایران در آمریکای لاتین معرفی کرده و او را شاگرد محسن ربانی معرفی کرده اند.

ربانی در زمان ماجرای امیا وابسته فرهنگی سفارت ایران بوده که در سال ۱۹۸۳ به عنوان روحانی شیعه جامعه شیعیان آرژانتین به این کشور نقل مکان کرده. او تبلیغاتتش را در آمریکای لاتین از زمان حضورش در بوینس آیرس آغاز کرده و افرادی که او تربیت کرده امروز در ارتباط عمیق با ایران در کل منطقه به تبلیغ آموزه های شیعی میپردازند.

امروز ربانی به دلیل تعقیب از سوی اینترپل دیگر قادر به سفر خارجی نیست. او به اتهام دست داشتن در حمله سال ۱۹۹۴ تحت تعقیب اینترپل است اما او همچنان در قم مسئول اعزام مبلغین به آمریکای لاتین است. اسد نیز به شاگردانش درجامعه المصطفی تحت هدایت ربانی تدریس میکند.

=در ماه فوریه ۲۰۱۴ شبکه اسپانیای زبان ایران در آمریکای لاتین به نام هیسپان کلیپ کوتاهی دربازه سفر تعدادی از محلی ها به ایران تحت نظارت یک موسسه فرهنگی زیر نظر ربانی در سالگرد انقلاب اسلامی پخش کرد. یکی از این محلی ها کوبایی بود.

در ماه می امسال تلویزیون دولتی ایران مستندی درباره زندگی اسد و کارهای تبلیغاتی اش پخش کرد. در این مستند ۴۵ دقیقه ای به وجود مرکز شیعیان در هاوانا و دانشجویان کوبایی در قم اشاره شده بود.

در ماه آگوست نیز تلویزیون دولتی ایران مصاحبه ای ۴۰ دقیقه ای با اسد داشت که در خصوص گسترش اسلام در کوبا در آن بحث شده بود.

اسد در این مصاحبه به چالش اخیرش با مقامات کوبایی در خصوص عدم اجازه ورودش به کشور در زمان سفر کوتاه اوباما به کوبا خبر داد.

اسد گفت این احتمال وجود دارد که عدم اجازه ورود او در زمان حضور اوباما در کوبا احتمال به درخواست واشنگتن و با پذیرش دولت کوبا صورت گرفته است. اما این احتمال بعید است؛ با رشد مراکز فرهنگی ایران در سراسر منطقه هیچ مانعی از سوی مقامات محلی و وزارت خارجه آمریکا مطرح نشده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.