به گزارش نامه نیوز، مدت‌ها در ایران خبری از رویکرد‌های میانه‌روی نبود تا اینکه حسن‌روحانی در بین موج افراطی گری‌، پرچم «این اعتدالیون» را برافراشت تا آنهایی که نه به دنبال افراط بودند و نه تفریط، به سمت او بیایند و کابینه یازدهم جمهوری اسلامی را شکل دهند. در میان این چهره‌ها، افراد مختلف از جریان‌های گوناگون سیاسی حضور داشتند ولی همگان زیر پرچم اعتدال به کار خود ادامه می‌دادند. این روند در حالی پیش می‌رفت که بسیاری از مخالفان روحانی تاب و تحمل شعارهای یک اصولگرا که در مسیر اعتدال حرکت کند را نداشتند و مدام برای تخریب چهره وی تلاش می‌کردند. نمی‌توان انتقادات مخالفان روحانی را بدون تاثیر دانست ولی با توجه به حجم‌هجمه‌ها اگر هر دولت دیگری بود در برابر این اقدامات شانه‌خالی کرده بود.

ادامه نهضت مخالفت با حربه کاندیداسازی

این روزها نیز منتقدان و مخالفان روحانی تمام سعی خود را به کار گرفته‌اند تا اینکه وی نتواند دور بعدی به ریاست‌جمهوری برسد و با این نیت سعی دارند راه اعتدال را سد کنند. یکی از این روش های سنگ اندازی مخالفان بر سر راه پیروزی مجدد روحانی، ساختن گزینه‌های مختلف برای انتخابات ریاست جمهوری است.

دست خالی مخالفان روحانی

این جریان که از حضور قاسم‌سلیمانی و احمدی نژاد(گزینه‌های اصلی رقابت با روحانی) ناامید شده‌بودند، به یاران نزدیک وی پناه‌بردند. کمیته جریان خاص در ابتدا دست روی علی‌اکبر صالحی، معاون روحانی گذاشت و سعی کرد تا این فرد که مورد علاقه جریان محافظه‌کار نیز هست را در مقابل روحانی قراردهند. ولی درایت صالحی به زودی این فتنه را خاموش کرد و نگذاشت مخالفان رییس‌جمهور از آن ماجرا سواستفاده کنند.

تلاش برای تقابل رییس‌و معاون

بدون شک آنها دست از کار نمی‌کشیدند و در همین مسیر حسین ابراهیمی، عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز تهران درباره نظر موافقان دولت در مورد پیروزی قطعی حسن روحانی در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری گفت: «جامعه ما هر روز تصمیم تازه و جدی می‌گیرد و بر این اساس هیچکس نباید خیالش راحت باشد که پیروز قطعی انتخابات است. این فعال اصولگرا در مورد احتمال عبور دولتی‌ها و اصلاح طلبان از روحانی خاطر نشان کرد: اگر مواضعی که آقای جهانگیری در روزهای اخیر می‌گیرد هماهنگ با اصلاح طلبان باشد احتمالا این عبور به صورت جدی وجود دارد.وی افزود: مواضع آقای معاون اول نسبت به گذشته تغییر کرده است و اگر این مواضع، موضع جدید اصلاح‌طلبان باشد باید منتظر اتفاقات جدیدی در صحنه سیاسی کشور باشیم.» این جریان که برای شکست روحانی به هر موضوعی دستاویز می‌شوند، گزینه‌هایی را در برابر رییس‌جمهور قرار می‌دهند که بهترین رابطه را با حاکمیت دارند و از نزدیکان روحانی محسوب می‌شوند.

در تازه‌ترین سناریوی جریان ضد روحانی برای آنکه گزینه‌های مقابل رییس‌جمهور را به صورت مجازی بالا ببرند، در تلاش هستند تا شمخانی را نیز به عنوان گزینه‌ دیگر کاندیداتوری در سال ۹۶ معرفی کنند.

وجه‌اشتراک های رقبای خیالی رییس‌جمهور

در میان گزینه‌های اعلامی، وجه اشتراک‌هایی وجود داشت که با نگاهی اجمالی می‌توان به برنامه تنظیم‌شده ولی بی فایده مخالفان روحانی دست یافت. در همین راستا همه آنها رابطه مناسبی با حاکمیت داشته و از نزدیکان یا معاونان روحانی هستند که البته به دلیل شرایط ویژه‌ای که دارند مورد استقبال بخشی از جامعه نیز به محسوب می شوند. به نظر، مخالفان روحانی این مسیر را در پی گرفته اند تا در صورت امکان بتوانند میان دوستان کابینه و شخص رییس‌جمهور اختلاف بیندازند و به هدف خود برسند.

بر خلاف تصور این جریان، نزدیکان روحانی به خوبی می‌دانند که اگر در برابر او قرار بگیرند نه به گندم پاستور خواهند رسید و نه دیگر جایگاهی در دولت بعدی دارند بنابراین در برابر این فتنه تدبیر ویژه‌ای را در پیش خواهند گرفت. البته اینگونه ترفندها نشان‌دهنده انفعال و ضعف رقبای روحانی است که به دلیل واهمه از شکست دوباره در رقابت سال آینده به این اقدامات روی آورده‌اند ولی خود آنها نیز می‌دانند بدون شک اگر اتفاق‌خاصی نیفتد، رییس‌جمهور آینده ایران روحانی خواهد بود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.