به گزارش ایسنا، جمشید ممتاز حقوقدان برجسته کشورمان در فهرست نامزدهای عضویت در کمیسیون حقوق بین‌الملل مجمع عمومی که یکی از مهترین نهادهای سازمان ملل است، قرار گرفت.

انتخابات نهایی برای برگزیدن اعضای این کمیسیون که از ۳۴ نفر تشکیل شده است، روز سوم نوامبر (۱۳ آبان ماه) برگزار خواهد شد.

کمیسیون حقوق بین‌الملل در سال ۱۹۴۷ توسط مجمع عمومی سازمان ملل ایجاد شده تا بر اساس ماده ۱۳ ( ۱) (a) منشور سازمان ملل به انجام ماموریت مجمع عمومی بپردازد و مطالعات و پیشنهاداتی را برای پیشبرد توسعه حقوق بین‌الملل و وضع قوانین آن انجام دهد.

این کمیسیون آخرین نشست خود را در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو از ۲ مه تا ۱۰ ژوئن و از ۴ ژوئیه تا ۱۲ اوت ۲۰۱۶ برگزار کرد که شصت و هشتمین نشست کمیسیون بوده است.

این کمیسیون متشکل از ۳۴ حقوق‌دان بین‌الملل برجسته از سراسر جهان است که عضویت اعضای فعلی کمیسیون پس از یک دوره پنج ساله در پایان سال ۲۰۱۶ به اتمام می‌رسد، حقوق‌دانان عضو این کمیسیون از سوی دولت‌ها معرفی می‌شوند اما پس از عضویت نماینده کشور خود به شمار نمی‌آیند.

مجمع عمومی در سال ۱۹۸۱ تصمیم گرفت که ۳۴ عضو کمیسیون حقوق بین‌الملل خود رابه شکل زیر انتخاب کند.

- هشت نفر از کشورهای آفریقایی

- هفت تن از کشورهای حوزه آسیا - پاسفیک

- سه نفر از کشورهای شرق اروپا

- شش حقوقدان از کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب

- هشت نفر از اروپای غربی و دیگر کشورها

- یک حقوقدان از کشورهای آفریقایی یا اروپای شرقی که به طور چرخشی انتخاب می‌شوند.

- یک تن از منطقه آسیا پاسفیک یا آمریکای لاتین و کارائیب که به طور چرخشی انتخاب می‌شوند.

بر اساس ماده ۲ اساسنامه کمیسیون حقوق بین‌الملل، ۲۴ حقوقدان عضو این کمیسیون که از سوی دولت‌ها برای عضویت در این نهاد بین‌المللی معرفی می‌شوند، باید چهره‌هایی شناخته شده و برجسته در حقوق بین‌الملل باشند. علاوه بر این هیچ کشوری نمی‌تواند در یک دوره همزمان دو عضو در کمیسیون داشته باشد.

نامزدهایی از اردن، مالزی، ژاپن، ویتنام، ترکیه،کره جنوی، هند، اندونزی و قطر رقبای جمشید ممتاز برای عضویت در کمیسیون حقوق بین‌الملل مجمع عمومی به شمار می‌آیندکه از سوی کشورهای عضو انتخاب می‌شوند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.