به گزارش ایرنا به نقل از السفیر ، این در حالی است که بلافاصله بعداز اقدام اعلام رسمی حمایت از نامزدی ژنرال « میشل عون» رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان لبنان در انتخابات ریاست جمهوری این کشور توسط « سعد حریری» رئیس حزب جریان المستقبل، مخالفت ها با این تصمیم او در گروه ۱۴ مارس و از جمله حزب المستقبل شروع شد و بیشتر گفته اند در جلسه پارلمان حاضر می شوند اما رای آنها سفید خواهد بود.

سعد حریری عصر پنجشنبه و بعداز یک ماه رایزنی های داخلی و خارجی ، برخی شخصیت های سیاسی و حزبی را در خانه آل حریری جمع کرد و با اعتراف به شکست همه تلاش هایش برای انتخاب رئیس جمهوری ، از نامزدی ژنرال عون حمایت کرد.

رئیس حزب جریان المستقبل با بیان اینکه در دو سال و نیم گذشته همه گزینه ها و ابتکارهایش برای انتخاب رئیس جمهوری بی نتیجه ماند، اعتراف کرد که چاره ای بجز حمایت از ژنرال « میشل عون» نامزد مورد حمایت حزب الله در انتخابات ریاست جمهوری لبنان نداشته است.

با توجه به جو حاکم در محافل سیاسی و رسانه ای لبنان و دو دیدگاه خوشبیانه و بدبینانه در خصوص انتخاب رئیس جمهوری لبنان السفیر افزود: ۲۶ نماینده همه تصمیم دارند به سلیمان فرنجیه رای دهند و ۱۸ نماینده همچنان مردد هستند.

چهل و پنجمین نشست پارلمان لبنان ویژه انتخاب رئیس جمهوری قرار است ۳۱ ماه اکتبر جاری (دهم آبان ماه) برگزار شود.

لبنان حدود دو سال و نیم است که رئیس جمهوری ندارد.

لبنان از ۱۲۸ نماینده تشکیل شده که نیمی از آنها مسلمان و نیمی مسیحی هستند.

در ۳۱ اکتبر در صورت به حد نصاب رسیدن تعداد نمایندگان و تشکیل جلسه، هر کدام از نامزد ها بتواند نصف بعلاوه یک ( ۶۵ رای) را کسب کنند، می تواند راهی « بعبدا» کاخ ریاست جمهوری لبنان شود.

با حضور دو سوم نمایندگان ( ۸۶ نماینده) حد نصاب کامل و جلسه پارلمان لبنان برگزار خواهد شد.

السفیر خاطرنشان کرد که اگر اتفاق خاصی روی ندهد آرای ژنرال عون حتی ممکن است تا ۸۸ رای افزایش یابد و تنها ۳۸ نماینده مخالف او باشند.

این روزنامه لبنانی ، این اتفاق خاص را افزایش نافرمانی در حزب جریان المستقبل و فراکسیون آن در پارلمان لبنان از سعد حریری دانست.

در گروه ۱۴ مارس مخالفان سرسخت تصمیم حریری تاکنون « نجیب میقاتی» نخست وزیر سابق لبنان و « اشرف ریفی» وزیر مستعفی دادگستری لبنان هستند.

میقاتی این تصمیم حریری را یک « ماجراجوئی سیاسی» خوانده و اشرف ریفی هم مدعی شده که این تصمیم به معنای « تسلیم لبنان به ایران» است.

فواد سنیوره ، احمد فتفت ، محمد قبانی، سمیر جسر و عمار خوری از اعضای فراکسیون المستقبل هم با صراحت مخالفت خود را با تصمیم حریری اعلام کرده اند.

برخی هم مانند « نایله توینی» و « میشل المر» ،« نبیل دو فریج »، «غازی یوسف» و «فواد السعد» گفته اند که رای خود را فقط در روز انتخابات در صندوق های پلاستیکی می اندازند و به کسی نمی گویند.

از دیگر مخالفان تصمیم حریری که گفته اند به حریری رای نمی دهند، فرید مکاری نائب رئیس پارلمان، پطرس حرب وزیر ارتباطات، دوری شمعون، احمد کرامی و پنج نماینده فراکسیون حزب الکتائب هستند.

از جمله مخالفان با نامزدی ژنرال عون در گروه ۸ مارس که تاکنون قطعی به نظر می رسد می توان به سه رای از چهار رای فراکسیون سلیمان فرنجیه، ۱۳ رای فراکسیون توسعه و آزادسازی به ریاست « نبیه بری» ،چهار رای دو فراکسیون بعث و قومی اجتماعی اشاره کرد.

از دیگر مخالفان نامزدی ژنرال عون برخی نمایندگان مستقبل مانند طلال ارسلان و روبیر غانم یاد شده است.

در ده روز آینده هر تحولی قابل پیش بینی است که می تواند در صعود و نزول آرای نامزدها و یا حتی برگزار و برگزار نشدن نشست پارلمان برای انتخاب رئیس جمهوری لبنان تاثیر گذار باشد.

السفیر نوشت که اگر نبیه بری رئیس جنبش امل تصمیم نهائی خود را برای رای ندادن به ژنرال عون بگیرد، آیا حزب الله با وجود همه اصرارش بر حمایت از ژنرال عون حاضر است به او رای بدهد؟

به نظر می رسد همه چیز به رایزنی های ژنرال عون در ده روز آینده با رهبران گروه های سیاسی به ویژه نبیه بری و سلیمان فرنجیه و ولید جنبلاط بستگی دارد و چناچه وی موفق شود با آنان به توافق نهائی برسد، ۳۱ اکتبر پرونده انتخابات ریاست جمهوری در این دوره با انتخاب ژنرال عون بسته خواهد شد.

از سوی دیگر سعد حریری و « سمیر جعجع» رئیس حزب « نیروهای لبنانی» هم راه سختی برای تبدیل آرای مخالف به موافق با تصمیم خود برای حمایت از ژنرال عون در این ده روز باید بپیمایند.

جعجع که این روزها تلاش دارد خود را طرف پیروز نشان دهد، دیروز با سعد حریری و ژنرال عون دیدار کرد و گفت که به نظر می رسد لبنان در حال خارج شدن از تنگنا و بحران انتخاب رئیس جمهوری است.

از سوی دیگر هیات های حزب الله و حزب المستقبل پنجشنبه شب گذشته سی و پنجمین مرحله گفت وگوهای دوجانبه خود را با حضور« علی حسن خلیل» وزیر دارائی و نماینده نبیه بری در عین التینه مقر دوم ریاست مجلس لبنان برگزار کردند و با صدور بیانیه ای از همه گروه های سیاسی لبنانی خواستند تا به تفاهم جامع و ملی دست یابند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.