به گزارش تابناک چندی پیش سعودی ها اعلام کردند که برای کاهش سطح تولیدات مشروط به شرکت ایران در طرح فریز نفتی آمادگی دارند. در واقع عربستان سعودی پیشنهاد داده بود که تولید نفت خود را از ۱۰.۶ میلیون بشکه در روز به ۱۰.۲ میلیون بشکه کاهش دهد به شرطی که ایران نیز تولید نفت خود را در رقم ۳.۶ میلیون بشکه در روز ثابت نگه دارد. گزارشات اولیه حاکی از آن بود که این پیشنهاد از سوی تهران رد شده است.

در حالی حدود یک ماه پیش توییتر وال‌استریت ژورنال خبری مبنی بر آمادگی ایران با اعضای اوپک در زمینه پیوستن به مذاکرات ایجاد سقف تولید برای نفت خام که در الجزیره برگزار می شود منتشر کرد که امروز این نشریه در گزارشی نوشت که با توجه به تنش های موجود بین ایران و عربستان و نقش آمریکا در افزایش ذخایر نفتی به نظر می رسد که نشست الجزیره بی نتیجه باشد.

وال استریت ژورنال در این گزارشی مدعی شده است که اختلافات مقامات نفتی ایران و عربستان برای اجرای فریز نفتی طی هفته گذشته بیشتر شد و این دو کشور هنوز نتوانسته‌اند در مورد مکانیزم اجرا به توافق برسند. منابع آگاه در گفت‌وگو با این روزنامه بیان کرده‌اند که در شرایطی که کشورهای اوپک در تلاش برای رسیدن به توافق در خصوص فریز نفتی در نشست الجزایر هستند، عربستان و ایران در مورد میزان تولید ایران و همچنین مرجع اعلام «آمار تولید در زمان اجرای طرح فریز نفتی» با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

این نشریه ریشه عدم توافق در مورد فریز نفتی را اختلاف ایران و عربستان ناشی از رقابت های منطقه ای و اختلاف های مذهبی بیان کرده است.

وال استریت ژورنال در این گزارش مدعی شده است که مقامات ایرانی برای توافق بر سر تولید در حال بازی هستند و این گردهمایی در این هفته را در حد یک اجلاس مشورتی می دانند . وال استریت می نویسد: عربستان پیش از این به ایران پیشنهاد داده است که در صورتی که ایران سطح تولید نفت خام خود را ثابت نگه دارد ، عربستان نیز با فریز نفتی موافقت خواهد کرد در حالی که ایران نیز پیش از این گفته است که قصد دارد تولید نفت خام خود را به سطح پیش از تحریم برساند.

در همین حال این نشریه در تصویر زیر فهرست کشورهایی که از فریز نفتی و یا حمایت از معافیت ایران، نیجریه و لیبی از این فریز هستند را منتشر کرده است.

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که فریز نفتی در سطح کنونی کمک کمی به بهبود قیمت جهانی نفت می کند اما این در حالی است که همه کشور های عضو اوپک میزان عرضه خود را با حداکثر ظرفیت دنبال می‌کنند.

به نوشته وال استریت ژورنال عامل دیگری که در این میان نقش دارد فعالیت های آمریکا در زمینه نفتی است به طوری که طبق آمار منتشره به وسیله مؤسسه «بیکر هوگز» تعداد سکوهای نفتی فعال این کشور در اواخر هفته گذشته به ۴۱۸ عدد افزایش پیدا کرده است.

همچنین این نشریه امریکایی مدعی شده است که مقامات ایرانی درصد هستند که تولید روزانه نفت خود را به ۴/۲ میلیون بشکه در روز برسانند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.