به گزارش مهر، محمد قربانی در نشست مشترک کمیسیون بازار پول و سرمایه و کمیسیون صنایع اتاق ایران با اشاره به اینکه با توجه به اینکه سال ۹۵، سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل بوده است، شبکه بانکی اقدام به تسهیلات‌دهی به صنایع کوچک و متوسط کرده است، گفت: مطابق با بررسی‌های انجام شده ۷۵۰۰ واحد تولیدی باید تامین مالی شود که این موضوع در خروج از رکود نقش اساسی دارد.

وی با اشاره به رقم ۱۶ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات‌دهی به این واحدها گفت: در سال گذشته نظام بانکی ۴۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات داد که ۵۰ درصد آن تسهیلات تمدیدی بوده است؛ بنابراین ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدیدی بود که به بنگاه‌ها پرداخت شد.

مدیر اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به اینکه توان پرداخت این مقدار تسهیلات از سوی نظام بانکی فراهم بوده است، اظهار داشت: امیدواریم که این تسهیلات‌دهی در سال ۹۵ هم ادامه داشته باشد. قربانی ادامه داد: اگر ۱۰ درصد از این تسهیلات هم به سمت بنگاه‌های کوچک و متوسط برود، جوابگوی ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای آنها خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای اردیبهشت این تسهیلات به بانک‌ها ابلاغ شده است، اظهار داشت: جلساتی با سایر وزارتخانه‌ها و وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم و اختصاص بخشی از این تسهیلات علاوه بر صنعت، برای کشاورزی هم مورد تائید وزیر صنعت قرار گرفت.

قربانی با تاکید بر اینکه فعالیت نظام بانکی محدود به این ۷۵۰۰ واحد نخواهد شد، گفت: هدف اولیه، رسیدن به این ۷۵۰۰ واحد است تا از رکود خارج شوند و با تامین مالی این واحدها، باز هم این راه ادامه می‌یابد.

وی به اختلاف آمار فاحش بین وزارت صنعت و بانک مرکزی در خصوص اعطای تسهیلات به این واحدها اشاره کرد و گفت: سامانه بهین‌یاب منبع آماری وزارت صنعت بوده و بانک مرکزی، تسهیلات‌دهی بانک‌ها را مبنا قرار می‌دهد که بر این اساس ۵۵۶۱ واحد پرداختی مستقیم بانک‌ها بوده است و ۴۳۶۰ واحد تعداد واحدهایی بوده که از طریق کارگروه به بانک معرفی شده و تسهیلات گرفته‌اند؛ بنابراین آمارها متفاوت است.

مدیر اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به اینکه تا صبح امروز ۹۹۲۱ واحد تامین مالی شده‌اند که خوشبختانه از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون توانستیم از مرز ۷۵۰۰ واحد بگذریم، اظهار داشت: از نظر مبلغ، این تعداد واحد ۷۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات را شامل می‌شود.

قربانی با اشاره به اینکه در پنج ماهه ابتدایی امسال ۱۷۷ هزار میلیارد تومان نظام بانکی تسهیلات پرداخت کرد، گفت: در بخش کشاورزی این رقم ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده که سهم ۶.۳ درصدی را دارد و در بخش صنعت ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده که ۲۷ درصد از کل تسهیلات را شامل می‌شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.