محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کاهش نرخ سود در اقتصاد متناسب با نرخ تورم و همچنین پیامدش نرخ تأمین مالی از ضرورت‌های اقتصاد است. مثل این است که بگوییم اگر کمی فشار خون کسی کاهش پیدا کرد یا وزنش متعادل شد نگرانش باشیم که آثاری در پی داشته باشد.

وی افزود: امروز در دنیا هیچ کشوری را نداریم که بگوید نرخ تورم، نرخ سود سپرده و نرخ وام بالا برود. وقتی این سه مولفه با هم به سمت کاهش حرکت می‌کنند، علامتی از بهبود شرایط اقتصادی است. در مقابل تورم علامتی از بیماری در اقتصاد است.

وی درباره افزایش اجاره بهای مسکن در پی کاهش نرخ سود بانکی نیز گفت: امکان دارد اقدامی در کوتاه‌مدت اثری داشته باشد. مثل اثر کاهش نرخ سود بانکی بر بخش مسکن اما در بلندمدت این اتفاق نمی‌افتد. وقتی به سمت نرخ‌های پایین‌تر می‌آییم، یعنی همین مردمی که به هر شکلی اجاره یا رهن می‌دهند در میان‌مدت سرمایه خود را به منابع مالی تبدیل می‌کنند که قبلاً با ۲۵ درصد وام می‌گرفتند و حالا اگر قرار باشد در طول یکی دو سال با ۱۵ درصد بگیرند، می‌توانند اقساط را راحت‌تر پرداخت کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان، گفت: امکان دارد در بازه زمانی کوتاه‌مدت اتفاقاتی بیفتد و آثاری داشته باشد ولی مسیر حرکتش مسیر قابل قبولی است،‌ بنابراین ما نگران تبعات ناشی از کاهش نرخ سود سپرده‌ها در نظام بانکی کشور نیستیم. دلیلش هم این است که این نسخه‌ای است که باید سریع‌تر پیگیری کنیم تا اثرش در نرخ تأمین مالی اقتصاد کشور دیده شود. هیچ کشوری هم نمی‌تواند تا زمانی که سود سپرده‌ها را پایین نیاورده،‌نرخ تأمین مالی را پایین بیاورد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.