هاشم بالدی شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: ستاد مدیریت بحران خوزستان کاهش ساعات اداری در روزهایی که دما به بالای ۴۹ درجه می رسد را تصویب کرده، و هدف از این مصوبه کاهش مصرف انرژی است.

به گفته وی، بانک ها از این مصوبه مستثنی هستند و روال قبلی خود را دارند.

وی با بیان اینکه در این روزها ساعت کاری از ۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۳ است گفت: بر اساس پیش بینی هواشناسی، از یک روز قبل برای کاهش زمان کاری و تعطیلی ادارات تصمیم گیری می شود.

بالدی با اشاره به ارتباط افزایش دما و مصرف برق افزود: دمای بالای ۴۷ درجه سانتیگراد در ساعت ۱۳ به بعد اتفاق می افتد به همین دلیل تعطیلی ادارات در این ساعت به تصویب رسیده است.

وی اظهار کرد: در این جلسه ستاد بحران استان همچنین راهکارهای میان مدت و بلندمدت مدیریت مصرف را، مطرح و مقرر شد صنایع بزرگ خوزستان نیز برای کاهش مصرف انرژی اقدام کنند.

بالدی افزود: بر اساس مصوبه این ستاد، نظام مهندسی باید بر رعایت مقررات ملی ساختمان که برای بهینه سازی مصرف انرژی است را در دستورکار قرار دهد.

وی با تاکید بر آموزش شهروندان در زمینه کاهش مصرف انرژی اظهار کرد: صدا و سیما نیز باید با برنامه سازی و پخش پیام های آموزشی برای فرهنگسازی شهروندان اقدام کند.

مددیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان همچنین بااشاره به شرایط سخت کاری برای کارگران خوزستانی گفت: برای تنظیم دستورالعمل ساعت کار و یا شرایط تعطیلی کارگران و مشاغل سخت و زیان آور در حال مکاتبه با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان هستیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان نیز پیش از این از پیش بینی افزایش هشت درصدی مصرف برق در خوزستان خبر داد و گفته بود: احتمالا پیک بار مصرفی از هفت هزار و ۳۰۰ مگاوات در پارسال به هشت هزار و ۱۲۳ مگاوات در تابستان امسال برسد.

بر اساس مطالعات شرکت برق منطقه ای، در خوزستان ۱۸۷ روز در سال (شش ماه) دما بالای ۳۷ درجه بوده است که به این ترتیب صنعت برق دچار تنش می شود و نیاز به مدیریت مصرف و همکاری مشترکان و تمام مصرف کنندگان دارد.

وضعیت شبکه برق خوزستان در روزهای عادی (که دما ۳۷ درجه سانتیگراد است) سه هزار و ۵۰۰ مگاوات است ولی با افزایش دما در تابستان به بالای هفت هزار مگاوات می رسد که این وضعیت تنها در خوزستان حاکم است.

در بازه ۲۷ تا ۳۵ درجه سانتیگراد، به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف ۶۴ مگاوات افزایش می یابد. در بازه ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف ۲۷۵ مگاوات بیشتر می شود. در بازه ۴۰ تا ۴۸ درجه سانتیگراد به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف برق ۱۹۱ درجه بیشتر می شود. همچنین وقتی دما بیشتر از ۴۸ درجه باشد به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف ۱۱۲ مگاوات بالا می رود.

پیش از آغاز فصل گرما ساعت کاری در خوزستان ازهفت و ۱۵ دقیقه تا ۱۵ و ۴۵ دقیقه بوده که از ۱۷ خرداد امسال کاهش یافته و به ۶:۳۰ تا ۱۴:۴۵ و روزهای پنجشنبه نیز برابر با اطلاع قبلی تعطیل است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.